Böbreklerinin olmaması

Hanımlar 19 Haftalık Gebeyim.Daha öncede sormuştum bebekte anmiyon sıvısı için bugün perinatolojiye gittim ve bebekte birkaç sorun olduğunu söyledi bana kalbinin fazla büyüyüp delik olması kafası gelişmeyip ense kalınlığı ve iki böbreğinin olmamasından dolayı idrar üretememesi ve sırf o yüzden anmiyon sıvısı azlığı varmış benden gebeliği sonlandırmamı istedi ama nasıl kıyabilirim ki hareketlerini kıpırtılarını hepsini hissediyorum ama yaşama olasılığı %0 mış gebeliğin gittiği yere kadar beklemek istiyorum ama nolur umut olun ama dualarınızı eksiltmeyin birde çevrede böyle bir hikaye duyup doğduktan sonra hiçbir sorunun olmadığını bilen var mı

4 Beğeni

Çok geçmiş olsun sağlıkla gelsin geçsin umarım Allah korktugunuzu yaşatmasın..Birden fazla doktora göründünüz mu öncelikle ve detaylı ultrason yaptırdınız mi detaylı da daha net anlaşılıyor çoğu şey, gebeligi sonlandırın tarzı bir sözü kimse size söyleyemez tabiki sadece sağlığınızi tehlikeye atmaktan kaçının diyebilirim.

Canım durumun çok zor ama iki böbrek yokmuş bu çocuk dogsada nasıl idrar yapacak nasıl yaşayacak çok zor ya allah yardımcınız olsun yinede bi kaç doktora gözük

Detaylı ultrason a gir canım başka doktora da git hemen karar verme doktor onu şunu bunu dedi diye ölürse yaşarsa da Allah’ın takdiri benim bebeğime de Down dediler sıvı almak istediler ölme riski de varmış sıvı aldirinca yapmadım detaylıya girdim ölçümleri normal çıktı böbreğinde genişleme var sadece oda çok değil ilk duyduğumda ben aldırmak istemiştim sonra pişman oldum nasıl düşündüm bunu diye sende Allah’a sigin umarım sağlıklı olur çok dua edecem doktor yanilmsitir inşallah

Bide sıvıi mi aldırdın sen canım onu da anlayamadım tam

Evet genetik olabilir dedi.Sıvı alırsak öğrenmiş oluruz dedi bana eşimle düsünüp öyle karar vermek istedik.ama Kafamı kurcalayan şunlar var hani okadar sorun birden varsa 19.haftaya kadar nasıl geldi tamam böbrek yok anneden giden sıvı ile besleniyor diyelim haftasında bile gerileme yok.gelişimindede bir sıkıntı yok engelli dedi ense kalınlığı fazla dedi kalbi gerekenden çok büyümüş kalbindeki damarlar üst üste binmiş ve delik olduğu görünüyor dedi hareketlerinide çok iyi hissediyorum ilk gebeliğim olmasına rağmen 21 haftada falan hissedilir deniliyor genelde ama ben 16 Haftada hisettmeye başladım.o yüzden kararsız kaldım.

Malesef öyle ama Allah’tan umut kesilmez

Benim eşimin arkadaşının bebeğine de hep çok sağlıklı dediler böbrekleri gelişmemiş onunda mesela amaliyat oldu doğduktan sonra canım insan artık doktora da guvenemiyor hakkında hayırlısı düşün taşın sakin kafayla siterse girmeden karar vercek olan sensin senin bebeğin dediğim gibi bı kaç doktora daha git hepsi aynı derse karar vercek olan sensin doğurmak istiyorsan doğur kimseye bakma kafanın dediğini yap iç sesini dinle o seni doğruya iletir

Eşin ne düşünüyo bu konuda

Benim bebeğim içinde down sendromlu olma riski yüzde 95 dediler cinsiyeti kiz dediler ama bebeğim sağlıklı bir erkek bebek olarak dunyaya geldi.. eğer sağlığınızı riske atacak bir durum değilse gittiği yere kadar gitmesini bekleyebilirsiniz.. dediğiniz gibi bu kadar büyük sağlık sorunu olmasina rağmen bir bebeğin haftasının normal ilerlemesi hareketlerini hissetmeniz belkide iyiye işarettir.. Allah zorunuzu kolaylaştırsın :heart:

2 Beğeni

Bu kadar sıkıntısı olmasına rağmen hala içinizde hayata tutunmaya çalışıyorsa sizde onu hayata tutundurun ne olursa olsun. Dayimin kizi bebeğine kalça kırık kafası uzun büyük bebek dogsada sağlıklı olmaz dediler o dogurdu evet öyle doğdu operasyonlar geçirdi gelişimi sıkıntılı ama o kadar denilen gibi olmadı konuşuyor şuan hareket ediyor kalçası duzeldi tip çok ilerde çok Allah da büyük belkide sağlıklı doğacak

İnsanları yanlış yönlendirmeyin bence sizin dayımızın kızı yaşadı diye onun doğmamış bebeğinin doğduğunda neler çekeceğinin garantisi yok. Bakalım anne ve baba adayı hem maddi hem manevi böyle bi şeye hazır mı .birilerini örnek göstermek mantıklı değil. Üstelik doğduktan sonra bebeği kaybetmek çok daha acı olur. Biraz mantıksal yaklaşmak lazım duygusal değil. Yaşama şansı yoksa gebeliği sonlandırmak en mantıklısı gibi

Merhabalar çok geçmiş olsun Benim size tavsiyem şu olacak bir kaç doktora daha görünün lütfen bazen doktorlarda yanılabiliyor dua edelim ki doktor yanılıyor olsun en az üç doktor ile görüşün ve üçünün ortak düşüncesi hamileliği sonlandırmaksa o zaman kararı siz verirsiniz Allah evladınızı size sağlıkla bağışlasın inşallah doktor yanılmasıdır :white_heart:

Bilip bilmeden yorum yapanları anlayamıyorum bebek hareketleri normal diyor tuhaf giden bisi yok sadece Allah’ın hediyesi doktor bellide yanılıyor hanım efendi ayrıca dayımın kızı durumu yok devlet hastanesinde tedavi gördü o bebeği ve bugün gayet iyi allahtan umut kesilmez demek istiyorum umarım anlarsınız

1 Beğeni

Ayrıntılıda da mı kız dedıler

1 Beğeni

Bende sizin gibi düşünüyorum benim ilk bebeğimede bir sürü şey dediler böbreklerinde hiç bir fonksiyon yok dediler midesi. Yok dediler doğsa bile mutlaka sakat olur dediler bu bebekten sana hayır gelmez diyen bir sürü doktor oldu doğsa bile en fazla 2 hafta yaşar dediler ama onlara inat yaşadı bebeğim dedikleri hiç bir şey de olmadı çok şükür en azından elimden geleni yaptım diyebilmeli insan Allah korusun bebeğine birsey olursa bir arkadaşım 6 aylık bebeğini kaybetti doktorlar bebeğinin kafatası olmadığını ve beyninin dışarda olduğunu söylemiş baskılar sonucu bebeğini aldırmayı kabul etmiş bebeğine anne karnında ilaç vermişler bebeği anne karnında çırıpınıyormuş resmen ölmüş doğurtmuşlar bebeği sapasağlam arkadaşım ömür boyu bu vicdan azabıyla yaşıycak Rabbim hepinize bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin :heart_hands:

2 Beğeni

‘ ilaç verdikten sonra bebeği karnında çırpınıyormuş ‘ cümlenize kalbim acıdı. Kalbim çoook acıdı :sob::sob::sob: Allah arkadaşınıza sabır versin. Bunu unutmak çok zor olsa gerek. Yarım saattir cümlenin içinden çıkamıyorum ve ağlıyorum.

1 Beğeni

Aminn canım yıllar geçmesine ragmen ben bile unutamıyorum annesini düşünemiyorum bile çok acı Rabbim kimseye yaşatmasın​:face_holding_back_tears::palms_up_together:

Benimde çırpınıyor lafı içimi çok acıttı Rabbim kimseyi evladiya imtihan etmesin keşke izin vermesydi

2 Beğeni

O yüzden artık kimseye doktorlara dâhi tam anlamıyla inanamıyorum çünki onlrda bazen neyin ne olduğunu bilip kestirmiyorlar bende bu yanlışa düşecektim aldırmayı düşündüm ama şu an iyki aldırmadım diyorum isterki sağlık sorunu olsun benim bebeğim ve yaşadığı müddetçe hep yanında olcam

1 Beğeni