Beta düşüşü

Kızlar merhaba Reglime 2 gün kala test yaptım ve pozitif çıktı sabah hemen kan verdik ve beta 9931 çıktı henüz 3 hafta 5 günlük için çok fazla gelmişti bu değer bana 2 gün sonra yani tam 4 hafta olduğunda ki betam ise 273 çıktı . Aslında 2. Test daha normal bi beta . Ama tabi 9000 lerden 270 lere düşmesi …. Kimyasal gebelik diye düşündürdü beni . 3. Testi vercez :disappointed: siz ne düşünüyorsunuz bu düşüş çok saçma değil mi

Sağlıklı gebelikte 2 günde bir 2 katına cıkar demişti doktorum. Önceden Kimyasal gebelik yaşayan birisi olarak düşüş bana sizde de kimyasal gebelik oldugunu düşündürdü. Doktor kontrolüne gittiniz mi onun değerlendirmesi daha sağlıklı olur

1 Beğeni

Sabah yeniden kan testi vericez ve pazartesi çıkacak sonuçlar . O sonuçla artık neyin ne olduğunu söylerler . Şuan bişey söyleyemeyiz beta değerini yeniden görelim dediler :disappointed: .

Anladım belki düzene girer diye mi değerlendirdiler 5 yıl önce yasadım bende çok yüksekten düşüşe geçmişti ve sonra normale dönmüştü ama ne aralıkla yaptım o kadar hatırlamıyorum sizede yalnıs bilgi vermek istemem hakkınızda hayırlısı olsum

Normale derken yani kaybettiniz değil mi devam etmedi gebelik ve kimyasal dendi . Doğru mu anlıyorum . Bu kadar yüksek bi düşüş müydü peki hatırlayabiliyor musunuz . Kusura bakmayın soruyorum ama şuan beni anlarsınız :upside_down_face::pray:t4:

Kan testinin normali anormali yok canım. 10 ile öğrenen de var senin gibi yüksek sayılarla öğrenen de. Burada önemli olan artıp artmaması ki senin kan değerlerinde birden düşüşe geçmiş. Büyük ihtimal birkaç güne kanaman gelip adet olursun. Aslında ilk sonucunla doktora gidip kese var mı yok mu bakabilirdin gayet yeterli bir değerdi herşeyi görmek için neden gitmedin.

İlk değerimle doktora gittim zaten :roll_eyes: Ama gözükmedi çünkü çok küçüktü 3 hafta 5 gündü . Doktorum 2 günde bir beta takibi istedi ve 5. Haftada yeniden ultrason istemişti . Bugün daha 4 hafta 1 günlük

Güzelim 9000’lerde çıkan beta hcg genelde 4. hafta sonlarına doğru kabul edildiği için genelde kese görülür ama kişiden kişiye de farklılık gösterir. Evet kese oluşumu için ideal zaman 4-5 haftalar. Beta düşüşü için de çok bariz bir düşüş olmuş, kimyasal gebelik diye düşünüyorum ama en doğru bilgiyi elbette doktorun verecektir.

Şimdi şöyle doktorumuzla yakınız ve yakında takipte tutuyor bizi . Evdeki test pozitif çıkınca hemen sabah ultrasona aldılar bizi daha kan sonucum çıkmamıştı 9000 olduğunu bilmiyorlardı . Bişey göremediler çok yeni dediler 1 buçuk hafta sonra gibi bi süreye yeniden ultrason kontrolü yaparız dediler . Bu sırada 2 günde bir kan verecektim işte beta için . Ama sonuç bu . Yarında kan vercez bakalım pazartesi günü ne çıkacak betada . Artık olumlu olumsuz bişey düşünemiyorum zaten . Büyük ihtimal kaybediyorum

Umarım güzel haberler alırsın güzelim dualarım seninle, haber ver bize de

Doktora gittiğin bilgisini vermediğin için öyle söyledim. Zaten değerin yüksek olduğu için haftan önemli olmuyor. Neyse geçmiş olsun, hakkında hayırlısı.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :pensive::pray:t4: haber ederim

Beta yüksek olduğu için haftanın önemi olmadığı konusuna bir açıklık getirmek istiyorum. Beta Hcg seviyesi yüksek olsa da, gebelik kesesinin net bir şekilde görülebilmesi için gebelik haftası daha ileri olmalıdır. Yani, Hcg yüksek olsa bile, ultrasonla kese görmenin zamanlaması, gebelik haftasına bağlıdır ve gelişim dönemi doktorunuzun yaptığı ultrasonda çıkan haftaya tekabül eder. Yine de düşüş yaşanması konusunda elbette net bir şey diyemem, haberlerini bekliyoruz​:raised_hands:

2 Beğeni

Zaten 4.haftada olduğu için söyledim onu. Hani 5000 olmadan kese gözükmez diye bir konu vardır ya. Çoktan değeri aşmış. 3 haftalıkken keseyi gören de var. Yani her zaman ileri hafta beklenmez bende bunu düzelteyim:)

Bilmiyorum ki :melting_face: ultrason kan değeri çıkmadan bakıldı bana , son adet tarihime göre 3 hafta 5 gün dedi ama bişey göremedi . Sonrasında işte kan sonuçları çıktı 2. Gün yeniden kan verdiğimde de böyle bi düşüş gördük . Doktor asistanıyla görüştük tabi sanırım hemen üzmemek için yarın yeniden kan alıp beta bakalım ona göre konuşuruz dedi pazartesi günü :face_holding_back_tears: . Bekliycez sadece pazartesiye kadar çok zor beklemek

Elbette istisnai durumlar olabilir, her beden aynı olmadığı gibi her gebelik de aynı olmuyor. Fakat yıllardır kadın doğum hemşireliği yapıyorum, 3. haftada kese ve bebek oluşumu çok yenidir ve cuk diye vajinal muayene haricinde görünene rastlamadım desem yeridir. Fikirler her daim açıklık kabul eder fakat alanında deneyimle yapılan yorumlar daha değerlidir diye düşünüyorum. İyi geceler :slight_smile:

2 Beğeni

Kimyasal gebelikte de bazen yüksek beta Hcg değeri görülerek yanıltıcı olabiliyor yavrum ya, yine de olumsuzu çekmemek lazım ama kendini de her olasılığa hazırla. Hayırlısıysa zaten sağlıklı bir gebeliktir de işte düşüş çok fazla olunca ben de olumlu bir fikir yürütemiyorum :frowning:

1 Beğeni

Yani bende şuan hiç olumlu bişey düşünemiyorum . Kendimi hazırlıyorum her cevaba :melting_face: hakkımızda hayırlısı olsun . 5 yıllık evliyim çok uğraştık . Ama Allah bilir tabi .

Bizde tecrübeli anneleriz bizimde deneyim ve bilgimiz var çok şükür :slight_smile: Ne kadar içinde olmasak da araştırma ve öğrenme imkanımız var, ben genel bir bilgiyi aktardım zaten öyle derinlemesine bilgi gerektiren bir durum değildi, internete yazınca bile çıkabilen, başka insanların deneyimlerini okuyarak yada dinleyerek öğrenilen bir bilgiydi. Size bu durum denk gelmemis olabilir ama denk gelmedi diye bu yok anlamına tabii ki gelmez. Yasayanlar bunu daha iyi bilirler. Neyse konunun bu kadar uzaması bile çokk gereksiz oldu :partying_face: Size meslek hayatınızda başarılar :slight_smile:

Benimde bu sekilde olmustu ilki bebek tutunamamisti testim baya yuksekti 2 gunde bir baktırdık giddik ce dustu ve daha sonrasinda bir hafta sonrada kanamam oldu temizlendi icim bir sonraki ay tekrardan hamile kaldim suanda 13 haftalığız insallah sizinde sağlıklı bir gebeliğiniz olur