Merhaba arkadaslar ben dün hamile oldugumu ogrendim erken gebelik yaptim cift cikti zaten post acmistim kan verdim BETA HCG degerim 343.74 cikti SAT 21.02 sizce bu degerle ultrasonda gozukurmu (vajinal usg) bide kasik rahim bacak hafif bel agrilarim var normalmidir
Beta HCG değeri 343.74 ve SAT 21.02 olduğuna göre, şu an yaklaşık 6 hafta civarında hamilesiniz (tam gün hesabı yaparsak 8 Nisan’da yaklaşık 6 hafta 3 gün oluyor). Ancak döllenme ve implantasyon zamanına göre değişebileceği için birkaç gün sapma olabilir. Bu HCG değeriyle vajinal ultrasonla gebelik kesesi görülebilir, özellikle 1500-2000 IU/ml üzerinde genellikle keseyi görmek mümkün olur, ama bazı durumlarda daha erken de görülebilir. Doktorun ultrason yaparak bakması en net sonucu verir. Henüz kese görünmezse de endişelenmeyin, birkaç gün sonra tekrar bakılır. Kasık, rahim, bacak ve hafif bel ağrıları ise bu dönemde tamamen normaldir. Rahim büyümeye başladığı için kasıkta ve belde ağrılar olabilir, bazı kadınlar adetten önceki ağrılara benzer şekilde hisseder.
Ulturason da henüz küçük olduğu kese gözükmeyebilir. Bhcg değerinin 1000,1500 arası olmasını bekliyorlar. Çok sevindim hayırlı olsun
Ben doktora gidiyimmi bekliyimmi 1000 2000 olana kadar korkuyorum gozukmez kotu haber alirim falan diye
Merhaba öncelikle hamileliğin hayırlı olsun ben beta kacti hatırlamıyorum ona bakarak gitmedim zaten 7. Haftam biterken kalp atışını duydum bende erken gittim kesede gözükmedi bir hafta daha bekleyip bence gidebilirsin inşallah minik kalbini duyarsın
Düzenli adet yaşıyormusun ve gebelik testini adetten oncemi yaptın adet gecikmesinden sonra mı yaptın kan verdin
Merhabalar arkadaşlar bende 1 Nisan da test yaptım silik çıktı kan verdim pozitif çıktı sonuç 27,50 çıkmıştı bu günde doktora gittim gitmeden önce tekrar test yaptım çift çizgi çıktı ama kese görülmedi dış gebelikte olabilir dedi çok üzüldüm kan verdim tekrar perşembe günü bakılacak sonuca ben sistemden sonuca baktım 212,86 çıktı değer sabırsızlıkla perşembe gününü bekliyorum bir yandanda korkuyorum…
Genel olarak cok duzenli degildi yani bi ara duzenliydi aralikta olmadim subatta gecikmeli oldum subattan sonra martda olmadim ama marti atlayabilir diye hesapladim dongum 44gune yukselmisti 8ocakta olduydum 21 subatta olduydum 6 nisanda bekliodum adetimi evde test gari bi yapayim dedim erken gebelik 7nisanda yaptim aninda cikti direk sonra kan vermeye gittim o gun beta 343 gebelik var olarak cikti ama tabi erken
Artmis betan onemli olan iki gunde bir ikiye katlanmasi
Bir hafta daha bekleyebilirsiniz kontrol için, kalp atışını da duyarsınız
Anladım düzenli adet görüyorsan kese görülür çünkü ben düzenli adet görüyordum Beta değerim 300 lerdeydi adetim gecikti kese görüldü oyuzden dedim
Her hamilelik bir olmuyor herkesten vücuttan vücuda değişiyor
Gittim gozukmedi beta articakmi onemli dedi 9.4unda verdim kan 891 cikti yukselmis haftaya sali yada carsamba gel dedi ama rahim agrisi var bende soyledim o yuzden bakti zaten kese gorme amaciyla degil ama bisey demedi rahim kalinlasmis istedigimiz gibi dedi ama bakalim iste dedi beta yukselcekmk falan agri neden olur acaba ya enfeksiyonmu var nedir anlamadim bazen siddetli oluyor
Anlattıklarınıza göre normal ilerliyor aslında suan. Mesela benim beta degerim 2898 iken kese görünmemişti 1 hafta sonra göründü hem kese hem bebek suan 22 haftalıgım çok şükür endişe etmeyin insallah görünecektir İlk gebelik belirtilerinde bazılarımza bulantı halsizlik belki kusma görülürken bazılarımızda göğüs hassasiyeti karın kasık ağrısı bazen normalinden biraz fazla olabiliyor o ağrılar bunlar ilk belirtiler. Beta artısı olması gerektiği gibiyse rahimde kalınlasmıssa bence 7 veya 8. Haftada bebek ve kalp atısıda duyulabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun
Merhaba men Martin 24 25 ve 28 iliskim oldu 4 gün önce test yapdim pozitif çıktı 2 gün sora yine yapdim pozitif dün kan verdim 4,51 çıkmış henüz adet olmadım doktorum 3 gün sora yine ver dedi böyle durum yasiyan varımı
Adet tarihiniz geçmediyse geçmesini bekleyin 4 ile 7 gün geçince kanda cıkarmıs gebelik varsa
Evet ilk ogrendim pazartesi 343 cikti 2 sonra carsamba 891 cikti artis oldugu icin bidaha vermene gerek yok sali gel dedi yani sali gittigimde hemen hemen 7128 olmasi laizm betam yani o civarda gormemiz gerekir dedi keseyi falan
Arkadaşlar 8 Nisan da 212 çıkmıştı doktor yükselmiş sen yeni olduğun da öğrenmişsin görünmemesi normal dedi bu gün 10 Nisan tekrar kan vardım 237 çıktı kafam iyice karıştı doktor bana sonuca bak 500 ve üzeri ise 15 gün bekle öyle gel dedi sabit kalmışsa hemen gel dedi sabit kalmamış 500 de olmamış biraz yükselmiş normalmi anlamadım yarın tekrar gitsemmi yoksa beklesemmi
Sağlıklı gebelikte 2 günde 2 katına cıkması gerekiyor isterseniz 2 gün sonra tekrar kan verin artısınız hala azsa doktora gitmenizde fayda var
Bir yandanda şunu düşünüyorum sağlıksız gebeliğin belirtileri yok bende belirtilerine baktım hiç biri yok