Ohhh masallah nede guzel yapmissiniz kekleri pastalari afiyet bal seker olsun canlar ben agridan bisey yapamiyorum sadece yemek yapicam aksama oda agrim azalirsa
Yapanlara şimdiden afiyet olsun ben çalışıyorum akşam size katılırım ama limonlu keki çok severim normal kek malzemelerine 1 limonun dış kabuğu rendesi ve 1 limon suyu harika oluyor
Aynı ben
Hepsinden yapasin var biraz biraz mide fesadı geçiricem diye korkudan kisirla kek yapicam
Ayakta duracak halim olsaydı bizim oralarda yapılır dızmana yapardım size
Dizmana nedir hangi yöreye ait tarif paylaşa bilirsin
Adana yöresine ait
Mayalı hamurdan yapılıyor içerisine peynir soğan tuz biraz pul biber yani hamuru istediğiniz kadar yapabilirsiniz o yüzden miktar vermedim ama yumuşak bi hamur olucak kapardıktan sonra mandalina dam biraz büyük bezeler alıp uzun ince açıyoruz içerisine hazırladığımız peynir harcını koyuyoruz iki yandan üstünü kapatıyoruz 3 er parmak şeklinde kesip yağladığımız tepsiye sürüyoruz tepsi dolunca üzerine yoğurt sürüp 200 derede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz görsel bulursam atayım daha akılda kalıcı olur
Şimdi ondanda yapasim geldi
Ama ilk başta ki gibi çok büyük açmanıza gerek yok onun yarısı kadar elinizlede açıp kapatabilirsiz
Dızmanayı çok severim soslu mu yapıyorsun
Aaa biliyor musun dızmayı soslu dediğin nasıl bilmiyorum ama pişirirken yoğurt sürüyoruz biz üzerine
Hamuru dediğin kıvamda hazırlıyoruz. Baş barmak ucu kalınlığında tepsiye diziyoruz üzerine krema ve süzme yoğurt karışımı sürüp fırına veriyoruz genelde dizmana bilinmez bilen birini görünce mutlu oldum
Ben keki pişirdim kızlar
@Leyla1991 abla senin tarifi kullandım ek bi ceviz ilave ettim. Daha tatmadım ama soğumasını bekliyorum teşekkür ederim
@ezgi-y senin pişirme tekniğini kullandım vay canına harika kabardı teşekkür ederim
Sadece kek malzeme sırasını kendi usulümce yaptım.
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor
Bende mutlu oldum yani biz krema koymuyoruz sadece yoğurt koyuyoruz @Cansu aslen nerelisin Cansu dızmanayı bildiğin için soruyorum
Ohh mis gibi ellerinize sağlık telefon dan tatlarına bakabilsek keşke
Afiyet bal şeker bol bol süt olsun canım
Ellerinize sağlık beybiler