Beş çayında buluşalım 🥧

Ohhh masallah nede guzel yapmissiniz kekleri pastalari afiyet bal seker olsun canlar ben agridan bisey yapamiyorum sadece yemek yapicam aksama oda agrim azalirsa

3 Beğeni

Yapanlara şimdiden afiyet olsun ben çalışıyorum akşam size katılırım ama​:heart_eyes: limonlu keki çok severim normal kek malzemelerine 1 limonun dış kabuğu rendesi ve 1 limon suyu harika oluyor :lemon::lemon::lemon::lemon::lemon:

4 Beğeni

Aynı ben :smile::smile:

3 Beğeni

Hepsinden yapasin var biraz biraz mide fesadı geçiricem diye korkudan kisirla kek yapicam

2 Beğeni

Ayakta duracak halim olsaydı bizim oralarda yapılır dızmana yapardım size :smiling_face_with_tear:

3 Beğeni

Dizmana nedir hangi yöreye ait tarif paylaşa bilirsin​:hugs::rose:

2 Beğeni

Adana yöresine ait Mayalı hamurdan yapılıyor içerisine peynir soğan tuz biraz pul biber yani hamuru istediğiniz kadar yapabilirsiniz o yüzden miktar vermedim ama yumuşak bi hamur olucak kapardıktan sonra mandalina dam biraz büyük bezeler alıp uzun ince açıyoruz içerisine hazırladığımız peynir harcını koyuyoruz iki yandan üstünü kapatıyoruz 3 er parmak şeklinde kesip yağladığımız tepsiye sürüyoruz tepsi dolunca üzerine yoğurt sürüp 200 derede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz görsel bulursam atayım daha akılda kalıcı olur :smiling_face:

3 Beğeni

Şimdi ondanda yapasim geldi​:joy::joy::joy::joy::joy:

1 Beğeni

:smile::smile::smile:

1 Beğeni

Ama ilk başta ki gibi çok büyük açmanıza gerek yok onun yarısı kadar elinizlede açıp kapatabilirsiz

1 Beğeni

Dızmanayı çok severim soslu mu yapıyorsun

3 Beğeni

Aaa biliyor musun dızmayı soslu dediğin nasıl bilmiyorum ama pişirirken yoğurt sürüyoruz biz üzerine

2 Beğeni

Hamuru dediğin kıvamda hazırlıyoruz. Baş barmak ucu kalınlığında tepsiye diziyoruz üzerine krema ve süzme yoğurt karışımı sürüp fırına veriyoruz :smiling_face_with_three_hearts: genelde dizmana bilinmez bilen birini görünce mutlu oldum :heart::pie:

2 Beğeni

Ben keki pişirdim kızlar

@Leyla1991 abla senin tarifi kullandım ek bi ceviz ilave ettim. Daha tatmadım ama soğumasını bekliyorum teşekkür ederim :star_struck:

@ezgi-y senin pişirme tekniğini kullandım vay canına harika kabardı teşekkür ederim :star_struck:

Sadece kek malzeme sırasını kendi usulümce yaptım.

5 Beğeni

Limonlu kek canım pasta çekti diye üstüne krem şanti yaptım :sweat_smile:

5 Beğeni

Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor :grin:

3 Beğeni

Bende mutlu oldum :smiling_face_with_three_hearts:yani biz krema koymuyoruz sadece yoğurt koyuyoruz @Cansu aslen nerelisin Cansu dızmanayı bildiğin için soruyorum :smiling_face:

3 Beğeni

Ohh mis gibi ellerinize sağlık telefon dan tatlarına bakabilsek keşke :drooling_face:

2 Beğeni

Afiyet bal şeker bol bol süt olsun canım :heart:

2 Beğeni

Ellerinize sağlık beybiler :heart_eyes::heart_eyes::smile::smile:

3 Beğeni