Ben vazgeçtim :')

5 aydır denedik denedik olmadı, :slight_smile: yok kilo ver yok kafaya takma yok belini çektir burnunu öptür amuda kalk şamar oğlanı oldum, denemediğim bir şey kalmadı ve sağlıksal çok şükür bir sorunumuz yok doktorun söylediği bu, 2 gün önce bir arkadaşımın hamilelik haberini aldım :slight_smile: çok afedersiniz sinirimden popomu yere vura vura ağladım bana çocuk yapma diye alay edip dalga geçen bu şahıs bana asla doğurma gez, hatta ben bebek istediğimde bana ateşin başına mı vurdu diyecek kadar ka rak ter siz bi kız diyebilirim hamileymiş :slight_smile: diyeceksiniz ki çocuklaşıyorsun çocuklaştığımı düşünmüyorum, kendisi kıskançlık yapıp her kilo aldığımda AA hamile misin göbeğin var diyip psikolojik basko yapan basit birisi aklıma geldikçe kanım çekiliyor ben buna nasıl arkasaş demişim diye. Ve az önce aynada kendime dedim ki seeennn bir kısırsın ve bir aptalsın. Bundan sonra ota çiçeğe günaydın diyp ayna karşısında kendime bunu söylicem. Sanırım bundan sonra çocuğum olmayacak, ve o kızı evet adı kıskançlıksa kıskandım yenilmekse yenildim, 2 aylık evli ve hamileyim dedi :slight_smile: ve istemiyordum diyor ki yalan adeti biter bitmez biz çocuk düşünüyoruz diyen biri. Sanırım benim siz annelerden ve o yalancı arkadaşımdan çoook eksik bir tarafım varmış ve ben bu sıfata hiçbir zaman layık olamayacağımı artık kafama vura vura öğreticem kendime. ben bu mücadeleyi savaşı, dileği isteği burada bırakıyorum bu uygulamayı da siliyorum, elimdeki bebek ürünlerin de ihtiyacı olanlara vericem, sağlıkla büyüsün yavrularınız :')

Merhaba oncelikle nasilsiniz demek ile baslamak istiyorum sizi karsima çıkardıysa Rabbım bunlari iyi dinleyin vaktinden once gelmeyeck bir seye ne yaparsanız yapin asla olmayacak cunku bizi yaratan evladinizida size sizin nasibinizde var ise verecektir amma vaktinden once asla birsey gelmeyecek simdi diyeceksiniz siz beni ne anlarsiniz inanin hayatimda benim kadar takintili bir insan daha gormedim ama sunu soyliyim ki tevekkul edip kafanizdan sildiginizde neler olduğunu goreceksiniz o kadar cok sey var ki ama yetmez biriniin bebegi oldugunda birjnin dogumunu gordgnde insan bi hos oluyr ama onlara onu vereni biliyoruz Rabbim… Rabbimin nasip ettigi bir seye nasil kizariz eminim pskolojikmen kendinizi bu sekilde sartlandirmayin hersey guzel olacak inanın evladi bile Allah icin sevmeyi Rabbim nasip etsin uzulmeyin hersey gelir gecerr imtihanınizsa sabredin guc isteyin Allahu teala sizleri seviyor ki sizden bir sey istiyor ki sizi bekliyor dua etmenizi ictenlikle … umud imanimizdan islamda imanda bu sart var lutfen umutsuzluga kapilmayin demek kolay gibi olabilit ama inannin neler neler geldi gecti Rabbim sagliktan mahrum etmesin iyilik guzellikle kalin … :heart:

4 Beğeni

Yanıt için teşekkürler, çok kötüyüm :') içimde muazzaam bir boşluk oluştu ve dolmuyor şuan sanırım dolmayacak da. Ben açıkçası o aptalı annelik vasfına layık görmüyorum. Beni yanlış anlamayın lütfen ama beni karşınıza Allah çıkardı tarzı cümlelere gerçekten inanmıyorum artık, umudumu da Allah affetsin artık kestim :slight_smile: demek ki been bu kadarmışım. O takıntı haline getirmesine rağmen bebeği oldu bi benimki mi olmuyor yani, olmasın. Elim kolum buz gibi kanım çekildi ihahete uğramış gibi hissediyorum resmen kendimi. Ben bilmiyorum ya daha ne diyim. Allah razı olsun tekrardan dönüşünüz için

Siz nasılsınız, İnşaAllah siz iyisinizdir.

Yaşın kaç canım çok merak ettim oldukça genç olmalısın ki bu kadar öfkelenmişsin ve sanırım ilk defa arkadaş ihanetine uğradın

Ama sana bişey söyleyim mi gerçek hayata hoşgeldin bacım​:joy:

1 Beğeni

Biliyorum o bosluktayken sana soylenen hicbir soz anlamli gelmeyeck cunku duymayacaksin gormeyeceksin icinde bulundugun an seni hapsetmis teselliye degil de anlasilmaya ihtiyacin var bu kotumser nefretini asmaya calis baskasina degil kendine zararın olacak en zayif oldugumuz seydir bu zaten o boslugu bir evlat dahi gelse dolduramaz cunku kendiniz diyorsunuz bi boşluk icindeyim diye en kisa surede yardim almanizi duygu durum degisikliginizi size iyi gelen ne ise o sekilde onarmaya calisin

3 Beğeni

Hamileliğimden önceki ay hiç unutmuyorum öyle bir bosluktaydimki , işten gelip sürekli ağlıyordum yataktan cikmiyordum eşime artık başkası ile evlen diyordum benim çocuğum olmuyor beni hayata bağlayan birşey yok diye … o kadar direndi o kadar yanımda oldu ki, inancınızı da kaybetmişsiniz ama bu sizin imtihaniniz. İsyan ediyorsunuz, etmeyin … ömür boyu sinanirsiniz sonrası daha çıkmaz olur size . Lütfen önce elinizi yüzünüzü yıkayın aynanın karşısına geçin kendinize çok değerli olduğunu çok kıymetli olduğunuzu soyleyin… söz soyleyinki etrafinizdakilerde söylesin, siz kendinize kıymet vermezseniz kimse vermez. Önce psikolojinizi düzeltin, çıkın yürüyüş yapın kulaklığı takın. Yorulana kadar yürüyün. Siz iyi olunki vücudunuzda sinyali bu şekilde versin tüm organlariniza, Rabbim zamanı gelince sizide sevindircek eminim, beklemediğiniz zamanda çiçek acacaksiniz… 5 ay çok kısa bir süre ben 5 yıllık evliyim , 1.5 yıldır tüp bebek hariç her şeyi denedim… vazgeçtim zamana bıraktım vardır Rabbimin bildiği dediğim zaman sevindirdi , duamdasiniz sizde

2 Beğeni

Selam ne yalan söyleyim ayna karşısında cok kez kendimle konuşup Anne bile olamıyorsun bak bi kendine neyi hakediyorsun ki diye cok kez aglayarak konustugum zamanlari hatırlattın ben böyle tam 6 sene bekledim biliyor musun her ay umitle kac tane test yaptım bir Allah biliyor bir ben. O kadar tutarsiz insan var ki oyle bir iki kisinin lafina takilip gidersen o kafayi asla aşamazsın yapma bunu kendine tam 6 sene sonra geldi mucizem benim şu an karnimda 29 haftalik o kadar cok bekledim ki onu arabamizi sattik tüp bebek parasi çıksın diye aksami kızım bana surpriz yaptı. Ben onun tekmelerini hissedene kadar inanmadim anne olacagima bir hafta elimde test çubuğu ile gezdim onunla uyudum onunla uyandim o giderse bebegimde gidecek diye korktum . Öğrendiğim ilk günün gecesi uyuyamadim biliyor musun ya bu bir ruya ise ben uyanirsam ve biterse diye o kadar korktum ki. Velhasıl arkadaşım kendini incitmen icin cok erken henüz yapma bunu kendine lütfen guzel seyler zaman alir. Şimdi hatirlayip kızıyorum kendime neden eziyet ettin canina bak bekledin ama degdi diyorum. Umarım en guzel anda hic beklemediğin bir vakitte çiçeklen :cherry_blossom::heartpulse:

3 Beğeni

5 ay bu karar için erken sanki biz 4. Ayda haberi almıştık hemen karar vermeyin bnce

1 Beğeni

Merhaba gectigin hamilellikse…Hamilelikten vazgeçme doktor net tehdit ile olumsuz birşey soylemediyse… Çünkü bende 1 sene bekledim senin gibi çok istedim…sonra oluruna bıraktım 1-2 senede öyle geçti baktım yaş ilerliyor ve Bir çocuk sahibi olmak artık ciddi anlamda istedim kontrollere gittik kaç hastane gezdik ama çocuk sahibi olmak için hiç bir engel çıkmadı ona rağmen çocuğumuz olmadı…sonra tüp bebek başvurduk 1 sene sonra tuttu ama 1 aylıkken onu da kaybettim…kendime gelemedim toparlanma asamsi derken 6 senelik evliyim ve bu sene 2024 yazın hamile kaldım kendi imkanlarimizla ve şuan sağlıklı 1 aylık oğlum dünyaya getirdim yani dicem şu ümit asla kaybetme Allah dua et başka birşey veya kimseye de ihtiyacın yok… İnşallah herşey gönlünce sağlıkla olur…:heart: (Bir arkadaş elinden)

1 Beğeni

Bu yaşadığınında bi imtihan olduğunu unutma. 5 ay çok kısa bi süre bi yakınımın 10 yıl sonra oldu çocupu. Allahtan umudu kesmek isyan etmektir günaha giriyorsun. Bakma sen kimseye kimin çocuğu olmuş olmamış. Bilemezsin Allahın senin için ne yazdığını. Ya evladın olurda hayırsız olursa. Sen Allahtan hep hayırlısınu iste. Bence umut ta kesme. Piskolojin bozulmuş evet ama kendini mutlu etmeye odaklan rabbim hayırlısını versin hakkında

2 Beğeni

Beş ayda vazgeçmek mi?sencede çok acımasız degilmi?ben üç sene bekledim,polikistikover Hastasıyım,aşılama denedim,çatlatma iğneleri oldum kaç ay,insanlardan duymadığım kalmadı,bir ortamda tek sohbet konumuz benim hamile kalamamamdi,günün sonunda ağlayarak uyurdum,günlerce yataktan kalkmak istemezdim,bir kedi sevsem insanlar bana acıyarak bakardı,çocuğu yok ya ondan diyerek …bu böyle üç sene sürdü,tedaviyi bıraktım,spora başladım,birkaç ay içinde hiç aklımda bile yokken hamile olduğumu öğrendim,bir kızım oldu,onu bile her ortamda burnumdan getirdiler,senin çocuğun tedaviyle oldu diye,oladabilirdi sorun yok ama normal yolla kaldigima bile laf ettiler hep…aradan 4 sene geçti ve ben yine zayıflamaya başladığımda ikinci çocuğuma hamile kaldigimi öğrendim,10 kilo vermiştim,polikistikoverimde etkindi halen…sonra aradan 3 sene geçti,çok kilo aldım,özel bir diyetosyenle 17 kilo verdim ve ne oldu biliyor musun,üçüncü çocuğuma 37 yaşında hamile kaldım,diyetisyene de hayatımda değişiklik olsun diye yazıldım,çünkü annemi kaybetmiştim,bosluktaydim,şuan 20 haftalık hamileyim,Rabbim nasip ederse birde oğlum olacak…yani demem o ki henüz beş aylık bir denemede Allah’tan ümit kesmeye hakkın yok,herşeyin bir zamanı var,olmuyorsa belki guzellesiyordur

2 Beğeni

Arkadaşın hakkında diyecek çok şey var da terbiyem müsade etmiyor böyle insanlarla muhattap bile olmayın bence direk yolu gösterin. Size gelince kaç yaşındasınız yada ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama bu süreçte psikoloji çok önemli sağlıksal herhangi bir problem görmüyorsa doktor tamamen psikolojiye bağlıdır. 2 düşük yaptım tam daha çocuk falan istemiyorum çocuk yapmicam dedim (ama korunmadım da) ben kafamdan çocuk düşüncesini attığımda sağlıklı bir gebelik oluştu belki de bu kadar kafana taktığın için olmuyor biraz kendine nefes alma fırsatı ver. İnşallah rabbim size sağlıklı bir bebek nasip eder

Galiba mucizelere inanmayan birisiniz sağlık sorununuz da yoksa her türlü olur sadece zamanı var takmayın o zaman olur. Bende de 4-5 ay olmadı sonra hiç umursamadığım hamilelik düşünmediğim bir zaman da bebeğimi öğrendim. Ve bende sağlık sorunu olmasına rağmen oldu. Umudunu yitirme hayırlısı ile olur​:smiling_face_with_three_hearts::white_heart:

Kesinlikle yillarca beklemis biri olarak 5 ayin pek o kadar uzun bir sure olmadigini anliyirum

1 Beğeni

Daha henuz yeni evlisin.allahimin bir bildigi vardir de ve allaha birak.cok isteyip dersen rabbim belki sagliksiz verecek.o yizden allahimdan hayirli kolaylikli ve sagliklisini iste emin ol senin bebisin sirf kafana taktigin icin olmuyor.sen kendini rahat birak kimseye kendini ispatlamak zorunda değilsinki.sen mukemmel bir anne olacaksin emin ol.sadece kafani rahatlat gez toz eglen.emin ol ozman hemen hamile kalacaksin hafi tam silkelenip kendin için mutlu olma zamani fistik

Cok cabuk vazgecmiyomusun? Ve unutma bu bi sinav sen bu sinavi nekadar sabirli teslimiyetli gecirirsen insallah sonucunuda okadar guzel alicaksin pes etme sabr et ha şuda var belki boylelikle artik bebek psikolojisinden cikincada olmasi daha kolay olur gercekden komik belki ama kafaya takarsan olmuyo. Kardemisin 4 yildir bebegi olmuyo ve ben cesaret edip ikinci cocugu yapamadim kizim cok istedi kardesi olsun hamile kaldim kardesime 3 ayimda zar zor soyledim uzuluyolar cunki dogum yapinca kardesim ve esi geldi kucaklarina aldilar gelinimiz dediki olsun bizim cocugumuz olmuyo bizde seni severiz buyuturuz dedi kanim cekildi duyunca. İkiside calisiyo 2 gune bi is cikisi yorgun halde bebek sevmeye geliyolar inan yazarken agliyorum seni cok iyi anliyorum ama pes etme zamani var ozaman gelene kadar dik.dur teslim ol kafana lutfen takma Rabbim gonlundekini hakkinda hayirli eylesin tez zamanda kucagina al insallah :purple_heart:

1 Beğeni

Cok yanlış düşünüyorsun o canı bebeği verende vermeyende Allah ayları geç yıllarca çocuk isteyen varını yoğunu satan var böyle düşünme Allah’a isyan etme herşey sen istediğin zamanda olmaz ki belki hiç ummadığın beklemedigin anda bir bebeğin olucak daha yeni denemeye başlamişsiniz zaten içini ferah tut ve böyle düşünme

1 Beğeni

Neden 5 ayda bu kadar kendini yıprattın neden öyle bir insanla görüşüyorsun cocuk allah nasip ederse olur ne zaman nasip ederse o zaman olur belliki zamani var daha insanlar yıllarca hamile kalamiyor her türlü tıpbi yardimi aliyor kusura bakma ama evet söylediklerin biraz çocukça belkide biraz daha olgunluk gerekiyordur bebeginin olması için ha deyince olucak seyler degil 5 ay çok kısa bir süreç insanlar senelerce cocuk sahibi olamiyor tanidigim cok var hatta hic cocugu olamayacak insanlar var onlar ne yapacaklar Tavsiyem o arkadaş dediginle görusmeyi kes görusmek zorunda degilsin sana iyi gelenle arkadaslik yap kimseyle kendini kıyaslama cocuk icin de sabret ve eşinle aşkla sevgiyke beraber ol cocuk icin yataga girme kaliteli guzel zaman geçir cocuk meselesinide kafaya takma o zaman hersey yoluna girecek doktor sorun yok demis sen kendine kısır diyorsun yok kilo diyorsun arkadas bir yerde dogru demis bak gez toz erken cocuk yapma 2 aylik evli ve cocuk olucak evliligin tadini cikaramadan hamilelikle cocukla ugrasacak bence karaktersizlik degil dedigi :grin: