Merhaba arkadaşlar pazartesi günü sezeryan Olcam korkum var belden uyuşturmali Olcam ama komple uyutarak olsam mi diye düşünüyorum aci hissediliyor mu kalkması zor oluyo mu bana yardımcı olabilir misiniz aslında ilk sezeryanim değil geçen sene 36 haftalıkken bebeğim kordon dolanmasi sonucu karnımda öldü onda genel anestezi ile oldum sonrasında ağrım oldu ama acım daha büyüktü ona odaklanamadim bide plansız olduğu için hicbisey anlamadım bu planlı olacak 38+1 alınacak Allah’ın izniyle
2 sezeryan doğum yapmış biri olarak diyorum ki hiç korkma,acı hissetmiyorsun kesinlikle ve 15 20 dk da bebeğin kucağında oluyor, bebeğin kontrollerini yapıp giydirene kadar zaten dikişlerinin çoğunu dikmiş oluyorlar önemli olan gazını çabuk ve rahat atabilmen, ne kadar hızlı atarsan o kadar çabuk ayaklanırsın, ben kayısı püresi yapıp kavanoza koydum yanıma aldım hastanede sulandırıp meyve suyu gibi içtim belki fikir olur sana da, ayrıca sade nescafe ve bitter çikolata da yanında olsun
Amin Allah razı olsun inşallah herşey kolaylıkla güzel olur.
Allah razı olsun çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin
Rabbim yardımcın olsun. Bende pazartesi girecem sezeryana belden uyuşturmalı olacak benimde. Genele göre çok çok iyi spinal anestezi. Bebek için de anne içinde sağlıklı olanı spinal. İlk gebeliğim de acil sezeryan olduğum için genel olmuştum. Allah nasip ederse bu planlı 17 mart da doğuma girecem inşallah. Rabbim korktuğumuza uğratmasın kalbini ferah tut bebeğimizi görünce herşey geçecek merak etme. Hayırla sağlıkla alalım kucağımıza
Sağsalim sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah kolaylıkla gelsinler
İnşallah bacım. Güzel haberlerini bekliyorum inşallah
Bugün 4. Gün doğum yapalı göz yaşı ile girdim doğuma çok korkuyordum belden uyuşturmadan neredeyse o iğneyi hiç hissetmedim sedye ye yatırdılar hemen uyumuşum hemşire bebeğini öp diyerek uyandırdı o kadar güzel duyguydu ki hiç korkmayın bence sadece bebeğinizi düşünün devlet hastanesinde doğum yapmama rağmen doktorlar hemşireler o kadar ilgiliydi ki bana sadece bebeğim ile ilgilenmek düştü ve özellikle 48 saat eşim hep benimle kaldı
Komple mi uyutuldun acaba uyudum dedin ya o yüzden soruyorum
Belden uyuşturmayı neredeyse hiç hissetmedim uyudum hemşire uyandırdı demiş bende anlamadım
Açıkçası bende çok korkuyordum sezeryan doğumdan hep normal olsun istedim ama bebeğimin suyu azalması sonucu aniden sezeryana alındım insan çok korkuyor evet ama iyiki sezeryan olmuşum diyorum çok rahat bir dogumum oldu hiç korktuğum gibi değildi evet ilk kalkarken zorlanıyorsun ama ameliyat yerin olduğu için çekiniyorsun Ben ilk bir iki kere destekli kalktım ertesi gün kendi ihtiyaçlarımi çok rahat bir şekilde gördüm zaten ilk yürümek çok önemli yürüdükçe alışıp normal geliyor sana Bana basliyoruz dediler ve 5 dakika sonra bebeğimi kucağıma verdiler sonra dikişler olup bitince götürdüler Normalde hep kabız olan bir insanım Şans eseri hemen gazımi çıkardım narkoz geçene kadar o yüzden rahatti benimki
Belden İğne olduktan sonra insan mayışıyor doktorum benle konuşuyordu ama ben duysamda çok yorulmuşum da uykum gelmiş gibi sadece dinlemiştim Bende iğne olurken ağrı olmadı yani ben tamamen ne söylüyorlarsa onu yaptım kendimi onlara bıraktım ve oldu bitti
Allah’ım herkesi kurtarsın az kaldı pazartesiye bol bol dua etmekten başka bişey gelmiyor elimden.Digerinde ani olduğu için korkmaya vakit olmadı genel anestezi yaptılar ayildigimda ağrım fazlaydı ama üzüntü var ama sakinleştirici verdikleri için aglayamadim 4 gün boyunca eve gelince gündüzleri kendimi tuttum geceleri hep ağladım hep dua ettim isyan etmedim benim imtihanim da oydu.Kizimi inşallah sağsalim sağlıcakla Allah’ın izniyle kucağıma alırım.
Canım benimde aynı belden uyuşturma oldu evet hiç acı hissetmiyosun anlamıyosun ama psikolojik olarak ordasın açıkçası ben çok etkilendim ikinciye hamileyim ikincisini önceki gibi istemicem genel isticem çünkü birdaha bile bile yapamam inan ben çok etkilendim dedigim gibi acı veserre hiç bişey hissetmiyosun ama psikolojik olarak ordasın çok güzel bebeğine şahit oluyosun sonradan ben bebeğime kavuştuktan sonra beni nolur komple bayıltın diye yalvardım ki onlarda Allah razı olsun yaptılar senide korktutmak istemem ama malum yazmışsın ondan bende cevapladım.
Ben psikolojik olarak etkilenir miyim bilmiyorum ama sadece acı konusunda tereddüt içindeyim ben o ameliyathaneyi 2 defa gördüm ikisinde de komple bayıldım 1 defa kürtaj oldum 1 defa da ölü sezeryan oldum komple bayiltilmak benim için acılı bi işlem oldu uyandıktan sonra acın oluyo ama yanlış anlaşılmasın dayanilmiyacak acı değil sürekli uyku halindesin yanında konuşanlar var ama sen gözünü acamiyorsun bana sakinleştirici de verdikleri için böyle oldu
Anladım canım
Hayır epidural belden
O an kendinizi sadece anestezi uzmanına odaklayın sizi o kadar çok rahatlatıyor ki ağlayarak dinledim korkuyordum çünkü ama bana sadece 5 sn ver söz veriyorum hissetmeyeceksin dedi derken iğneyi yapmıştı bile o rahatlama ile uyuya kalmışım
1 gün kaldı yarın akşam 7 7 buçuk da girmiş olurum galiba akışına birakacam korksak da korkmasak da bunları yasiyacaz herkese kolay doğumlar nasip etsin Allah’ım inşallah kolaylıkla bebeklerimiz de bizlerde sağlıkla kucağımıza alırız
Canım ben serklajlıyım belden uyuşturuldum biliyorum spinal anesteziyi yani Allah razı olsun canım benim. Bugün gidip yatışımı yapıp geri eve gelecem izin alarak yarın sabahtan gidecem inşallah