Bebekte gaz sancısı

İlk olarak Maksat muhabbet adlı kanalda gönderildi
Esved

Bebeği gaz sancısı çeken varmı ne yaparsam geçer bu gaz, ilaç kullanıyoruz ama geçmiyor 1 haftadır. Yediklerime de dikkat ediyorum ama geçmiyo kafayı yicem çocuk kıpkırmızı oluyo ıkınırken :sob::sob:

NURAN

İlk kızımda yaşamıştık, ne yapsam geçmiyordu. Beklemiştim sadece. Karnına losyonla masaj yapabilirsin, günlük duş aldırmak da rahatlatır. Bacaklarını karnına doğru hafifçe ittirebilirsin. Bir de bunları dene bakalım @Esved

Funda

I love you masajı deneyebilirsin. Sağlık ocağının verdiği d3 ü kullanma hem içeriği temiz değil hemde bebeğimi o gaz yapıyodu sanıyorum. Kendim araştırp NBL nin probiyotik d3 drop u aldım doktora sordum onu kullanmaya başladım. Hem bağırsaklar düzene girdi hem de d3 ü alıyor bi taşla iki kuş. Sende bi doktoruna sor dene istersen belki senin bebeğine de etki eder. Kolik değilse tabi.

NURAN

Çok iyi oldu bu bilgi benim için de. Ben de yeni bir D3 arıyordum

Funda

Umay da işe yaradı şükürler olsun inşallah sizdede işe yarar :palms_up_together:

Esved

Teşekkür ederim kızlar​:heart: yazdıklarınızı denicem etki ederse sizinle de paylaşırım​:heart_eyes:

@Esved Alper Bey’e gaz için bir önerisi olur mu diye sormuştum. Zeytin yağını vermemi, gaz damlasından çok bi beklentim olmamasını söyledi. Şuan biz metsil 15 damla kullanıyoruz çok bi faydası yok ama gaz sancısına da girmiyor.

Her bez değistirmeden oncd karninı ovalayıp, bacaklarini karnına ittiriyoruz

Kolik olduğunu düşünüyorsan kiraz çekirdeği ayakkabı ve kemeri var. Kolik biberon düşünebilirsin.

Gaz sancısı çekerken duş aldırmanin da faydası olabilir.

Dr Osman gönülal’a göre ağızdan hava girişini bitirirsen gaz derdin olmazmış. Ağızdan giren hava 2 gün sonra osuruk olarak çıkıyormuş. Her emzirme sonrası sırtına pat pat yapmanın süresini uzat.

Bol bol beyaz gürültü dinlet

Gunay da çok ağlıyor ama ıkınarak ağlaması nadir. Olduğu için gazlı bebek demedim.

Devamlı ıkınıyor uykusunda bile ıkınıyor. Aslinda bol bol da gaz çıkartıyor. 3 aya kadar boyle ıkınmaları devam edermiş. Yarın doktor kontrolünde daha net bir cevap alırız

1. Haftaya yaklaştiysa atak haftasına da gelmiş olabilirsin.

Biz iki gün sonra 6 haftalık olucaz

2 Beğeni

Kızlar depridat diye bir şurup var hem bağırsak düzenini sağlıyor hem gaz sancısıni gideriyor tavsiye ederim ama yinede isterseniz doktorunuza danışın ben ilk kizimdada kullandım şimdi bebek çantasını hazırlarken ilk koyacagim şeyler arasında

3 Beğeni

Ben silikonla emzirdiğim için büyük ihtimalle ordan hava yutuyo , her emzirmeden sonra da gazı çıkmıyo. Geçen hastaneye gittiğimizde röntgen çektiler bağırsağına inmiş gazı ve 4 -5 günde çıkar dedi Alper bey, Motis diye bir ilaç verdi bağırsak düzenleyiciymiş. 1 hafta adene kullandım ama çok işe yaramadığı için bıraktım ilacı Masaj yapıyorum her gün duş aldırıyorum. 1 aylık olduk tam. Atak haftası da gelmiş olabilir. Bir de sürekli ağlaması sanırım tam doymadığından dolayı Ama aynı zamanda da emdikten sonra lor peyniri tarzı kusması var. Çocuk bakmak çok zor işmiş hiç bişey anlamıyorum öylece bakakalıyorum​:smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

Aslında 1 aylık olmuşsunuz, gazını çıkarabilmesi lazım ama dediğiniz gibi hava yutuyorsa birikmiş olabilir. Sürekli ağlaması gazından dolayı da olabilir. Çişli bez sayısı normalse gazdandır huzursuzluğu. Çocuk bakmak zor maalesef evet. Annelik iç güdümüz olmasa yanmıştık :blush: @Esved

2 Beğeni

Çiş ve kakası çok iyi maşallah diyim de​:slightly_smiling_face: silikonu da bi bırakabilsek herşey daha güzel olucak​:yum:

1 Beğeni

Silikonsuz neden ememiyor peki ?

Benim de bebegim emzirdigim zaman gazini cikarmiyor ya cok tedirgin oluyorum. Her sey yapiyorum ama cikarmiyor.

Ama biberonda yemek verdigim zaman gazini cikariyor. Neden ola bilir? @Esved

Benimki de devamli ağlıyor. Her ağladığında emzirmek için çabalıyorum emmiyor. Mıyk mıyk ağlıyor. Altı temiz karnı tok ağlıyor. Sarılıyoruz susuyor. Bazen sarılirken de ağlıyor.

Peynir kesiği kusma normal sütün midede emildidiğini gösteriyor.

Cumartesi büşra hanima gittik sab simplex gaz damlası başladı gunde 4×15 damla. Faydası var mı gözlemliyorum. Kimi damlalar 15 günde etkisini gösteriyor. Bir de doktor günde 3 saat bitmeyen ağlaması varsa kolik deriz dedi. Sira beklerken kolik bebek ile tanıştım 3 farklı gaz damlası kullaniyorlarmış ya da ben yanlış anladım kadın hayattan bezmişti allah kimseye gazlı bebek vermesin. Gaz damlasını 3 aya kadar kullanacakmışız

Bence artık silikon uçsuz emzirmeyi denemelisin başta memen acır ama 5 güne geçer

1 Beğeni

@Sevane18 Gazını çıkartırken elini nasıl tutuyorsun ? Avuç içini bombeli yaparak biraz sert şekilde vurarak çıkarmalısın gazını. Canı yanar diye korkma, elini bombeli tuttuğun sürece canı yanmaz. Cansu paylaşmıştı bombeli şekildeki tutuşu

1 Beğeni

Evet arkadaşım. Oyle yapiyorum bende :confused: @NURAN

1 Beğeni

@Sevane18 Gazını çıkarana kadar yatırma dedi bize doktorumuz. Başta bizimki de çıkaramıyordu, şimdi emdikten hemen sonra çıkarıyor çok şükür. İlk zamanlar 40 dk boyunca gaz çıkarmaya çalıştığımı bilirim ama çok şükür şu an hemen çıkarıyor. Umarım böyle devam eder

1 Beğeni

Ben cikarmayinca birakiyorum yatagina :person_facepalming: Yaram aciyor diye cikarana kadar bekleyemiyorum :pleading_face: Ama artik deneyecegim. Cunki rahatsiz oldugunu gorup kotu oluyorum. Gazini cikarmayinca. Teşekkür ederim canım. Dedigin gibu yapacagım.

1 Beğeni

Rica ederim :upside_down_face: @Sevane18

1 Beğeni

Kızlar silikonsuz emziriyorum ama bebek silikonun kolaylığına alıştığı için kendi mememi emerken ağzından çıkarıyor ve ağlamaya başlıyo tekrar verdiğimde de almıyo zor geliyo sanırım . Biraz uğraşıyorum baktım iyice ağlaması devam ediyo silikonu tekrar takıyorum​:woman_facepalming:t3: bugün doktora sordum silikonla emzirebilirsin bırakma dedi

@Cansu bugün bizde sap simplex aldık vericem birazdan.

Allah hepimizin yardımcısı olsun benim çıldırmama ramak kaldı çünkü:woman_facepalming:t3:

2 Beğeni

Ben de çok zorlanıyorum :face_with_peeking_eye::cry::pleading_face:

1 Beğeni

Neyde zorlanıyorsunuz kızlar ? Gaz mı ? @Cansu @Esved :pensive::roll_eyes:

Bugün hic düzgün durmadı. 2 saat uyusa 1 saat bakım sürese 1 saat etkinlik yapsak 2 saat yine uyusa bir düzen var derim. Şuan ya 15-30 dakikada bir uyanıyor. Kucağıma alıyorum ağlıyor. Altı temiz karnı tok mememi veriyorum istemiyor zorla güzellik olmaz diyorum ten tene temas yapıyoruz. Bu esnada aranıyor emmek istiyor galiba diyorum yine memeni vermeye çalışıyorum. Mememde 1 saniye ağliyor bir saniye emiyor. Sonra emmek istemiyor. Bu meme reddi mi? Çok acıkınca görmemişler gibi memeye saldırıyor. Atak haftası hala bitmedi mi acaba. Tam 6 haftalık olduk @NURAN 10 dakika emiyor bırakıyor

2 Beğeni

Biz gazda çok zorlanıyoruz. Her yemekten sonra gazı çıkmıyor. Karnı semsert şuan. Allah aşkına bana anlatır mısınız yemekten sonra gazı nasıl çıkarttığınızı. Ama lütfen salağa anlatır gibi anlatın çünkü anca öyle anlarım şuan :pleading_face::disappointed:

1 Beğeni

Aranması refleksten canım. Sen doymamış ya da emmek istiyor sanıyor olabilirsin ama tok olduğuna eminsen ve o da emmiyorsa refleks olarak yapıyordur o aranma hareketini. Atak haftası uzun da sürebiliyor ama bence bu kadar çok huzursuzsa gaz sancısıdır diye düşünüyorum. Düzenli gaz çıkarıyor mu ? 6 haftalık oldunuz bir de, artık bir seylerin rutine ve düzene binmesi gerekiyor. Biz 3. haftadayız, rutine bindi artık bir şeyler. Elbette değişecek bizim düzen de ama en azından rutine bağlamayı başardık. Gaz olabilir seninki diye düşünüyorum @Cansu