Bebekte gaz sancısı

@Esved Estağfurullah o ne demek :pray:

Emdikten sonra bir 10 saniye yatar pozisyonda tutmaya devam edip (birden ağzındaki sütü kusmasın diye) dik pozisyona getirip omzuma koyup pat pat vurmaya başlıyorum (elimi bombe yaparak). Korkma sen de, sert vur. Yoksa çıkmıyor. Canı yanar diye düşünme, yanmıyor canı. Uykuya da dalsa gazı çıkmadan yatırma. Gaz birikiyor sonradan çünkü bebekte. Hiç çıkmıyorsa altını aç, bacaklarını karnına doğru ittir hafifçe, birkaç kere bu hareketi yap, çıkaracaktır. Yine çıkmadıysa duşa sok, karnına masaj yap, karnında sertlik hissediyorsan iki elinle karnın iki yanına hafifçe bastırarak gazın çıkmasını sağlayabilirsin. Birinden biri işe yarayacaktır

Doktor karın ultrasonuna baktı normal dedi. Büyük bir gaz olsa orda cıkardı. Ben biraz daha gözlem yapayım

1 Beğeni

Hmm, o zaman atak haftası devam ediyordur hala canım @Cansu

1 Beğeni

Uykuya geciste zorlandığı için ağladığını düşünmeye başladım

1 Beğeni

Bugün nedense Eylül de uykuya geçişte zorlanıyor yaa. Gece çok iyiydi ama sabahtan beri uykuya dalamıyor tam olarak

1 Beğeni

Hoş geldin bu evreye :smiley: normalmiş arkadaşım :innocent: sabrın biraz sınanacak ama sabret

1 Beğeni
  1. haftaya girdik zaten, bekliyordum. Başıma geldi :joy:
1 Beğeni

Ağızdan çıkartamadığı gazı popodan çıkartırsa da gaz çıkmış sayılıyor mu ( özür dilerim ilk bebeğim olduğu için bilmiyorum :disappointed:)

2 Beğeni

Ne özrü estağfurullah. İkinci çocuğum olmasına rağmen benim bile afalladığım o kadar çok şey var ki :face_with_hand_over_mouth: Evet, poposundan çıkarması da gaz sayılıyor. Hatta emerken kaka yapması da bağırsaklarındaki gazı atmış olarak sayılıyor. Neresinden çıkarsa çıksın, tek çıkarsınlar da :joy:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim canımm benim allah razı olsun​:heart::star_struck:

1 Beğeni

@Esved Rica ederim canım :blush: Senden de Allah razı olsun :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

bu sıkıntıların birçoğu laktaz enzimi yetersizliğinden de oluyormuş. biz doktor önerisiyle Giyulax damla kullandık çok iyi geldi.