Kızlar malum havalar sıcak bebeğim de henüz iki haftalık çok ince giydiremiyorum hasta olur diye korkuyorum bu kezde vücudunda kırmızılıklar oluşmaya başladı kollarında ve boyun çevresinde
acaba ne yapabiliriz bi çözüm öneriniz var mı ?
Çok sıcak olduğu için biraz hava alsın bebiş giydirmeyin isterseniz
Biraz hava alsın o şekilde. Çok artarsa doktora götürün derim. Kalın giydirmenize gerek yok. Çok sıcak çünkü havalar. Ciltleri henüz çok hassas, çok çabuk tepki verebilir sıcaklara
Çok kalın giydirmiyorum ama bir zıbınla birakmak yada tişört giydirirsemde üşür diye korkuyorum
Ayaklarına patik giydirin ama bence bu şekil kalsın patik de sıcak olunca çıkarılabilir çok sıcak çünkü
@Pinar Üşümez üşümez. Zıbınla bırakın, ince bir çorap giydirin yeterli. Ayakları üşümesin yeterli
Giysiyi hafif ve pamuklu kumaşlardan seçin.
Oda ısısı 22-24 ° olmalı fazla kalın isiiliği arttırır.
Cildini rahatlatmak için ılık suyla yıkayın iyice kurulayın ,cilt kremi kullanın.(recream kremi) öneriliyor
Bebeğin altını sık sık değiştirin ve cildi temiz tutun
Kıyafetler bol ve rahat olmalı
Bebeğin vücudu hava almalı üşümez merak etmeyin.
Buna rağmen isilik devam ederse doktorunuzla görüşün
Ben de sizin gibi düşünüyordum. Ev 29 derece gösteriyordu. Benek benek kırmızılıklar çıktı. Bebek 4 günlükken zıbınla giydirmeyi zor da olsa kabullendim.
Arada çorap giydiriyordum onu da attık
Sizin eviniz kaç derece
Bugün 15 günlük oldular artık zıbınla dursa bile üşümezler
Bizim de vücüdun tamamı böyleydi. Bi zıbin giydirdik 2 günde gecti
Boyun altına meme ucu kremi sürün daha cabuk iyileşir
Evi 23-24 dereceye getirince sanki soğukmuş gibi geldi. 29 dereceye alıştık
Klima vantilatör açamıyorum hasta olur diye korkuyorum bizimde ev 29 30 dereceleri görüyor maalesef
Kızlar her gün duş aldırmama rağmen Rüya’nın da boynu ve ensesi isilik olmuş
Ne iyi gelir yaa ?
Geçmiş olsun. Bunlar hep sıcaktan
Benim bebeğin boynu da soyulmuş
Ben de ne yapsam ki
Ben de hametan mı sürsem ama eli oraya değerse ağzına götürürse
Meme ucu kremi sürdum
Yaz bebeği olmak ne güzel derler bi de
Rüya’ya bence Hametan iyi gelebilir
@Cansu Oyy yavrum yaa, bebek olmak ne zor bu sıcakta
Hemen yarın gidip Hametan yazdırayım sağlık ocağına
Ben bir losyon aldım çok iyi geldi isilik için öneririm doktora bir danışıp alın isterseniz ismi Kalmosan
Sizin bebişin adı ne
Bana sordunuz galiba Cansu Bebeğimin adı Ali Çınar
Oyy çok güzelmiş adı ile yaşasın sağlıklı güzel ömrü olsun bir anda 19 günlük oldular
Teşekkür ederiz Günay’ın kankası aynı gün doğmak nasip oldu evet çabucak geçti zaman yarın yirmi kırkımız çıkıyor sizde yapıyor musunuz yirmi kırkı
Annem 20 kırkına bi şey yapalım dedi. Ben o kadar çok uykusuzum ki bir şey istemez dedim. Sabah rüyamda bize bir bebek daha vermisler, sabah günay ağlıyordu. Eşime aglayan bizim bebek mi yoksa yeni bebek mi diye sordum. Çok yoruldum dün bir saat arayla uyandı. Daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum Siz 20 kırkı için ne yapacaksınız
Biz kırk için yapılanları yirmiye göre uyarladık yaptık Cansu bu aralar bizimkide çok huysuz göğsümde uyumak istiyor hava sıcaklıklarından sanırım bebeklerimiz böyleler. Hiç saramadan uyuttum şimdide de alıştı kendini asla sardırmıyor bu kezde elleriyle uyandırıyor kısır döngüde yalnız değilsin
Beyaz gürültü dinlet. Baya faydası oluyor. Önce ağzımla şhh yapıyorum susarsa hemen beyaz gürültü açıyorum Günay’ın da kolları Çınar’ın kolları ile aynı oldu. Bi de hep zıbınla duruyor havalar serinlese de bebeler rahat nefes alsa Hametan sürdum iyi geldi