Bebek maması hakkında

Ebemle goruseyim istersen senin icin

1 Beğeni

Olur teşekkür ederim ama aldım mamasını bebelac iyi diyorlar 1 numara yeni doğan için emzirdikten sonra veriyorum mamasını karnı doyuyor ve güzelce uyuyor :innocent:

3 Beğeni

Gızlar benim gız 2 buçuk aylık doğduğunda itibaren sma kullanıyorum hem beni emiyor hemde sma mama veriyorum ama değiştirmek ıstiyorum bir kaç kişi hipp ve bebelac veya aptamil kullan diyor kafam çok karıştı ne yapacağım akıl verin bana ya :disappointed:

1 Beğeni

Eğer verdiğin mama bebeğini rahatsız etmiyorsa. Mesela gaz sancı yapmıyorsa sma-la devam edin. Çünki mecbur kalmadıkca bebeğin mamasını değişmemelisiniz.

1 Beğeni

Ben de mama veriyorum. Bir kaç kişiye sormuştuk, Aptamilin gaz yaptığını söylemişlerdi Bebelac öneren çok oldu şuan Bebelac Gold kullanıyoruz biz. Memnunuz :blush:

2 Beğeni

Ben evolvia kullanıyordum ilk kizimdada şimdi hastane çantasında ondan aldım çok memnun kalmıştım kusturmuyor düzenli kilo aldırıyor tavsiye ederim​:hugs:

2 Beğeni

Ben de Golden Goat kullanıyorum. Sma ve Hipp çok fena kusturdu ve gaz yaptı bizde.

3 Beğeni

İlk kızımda Aptamil kullandık, gaz sancısından çatlamak üzereyken hastaneye yetiştirdik ve lağma yapılmıştı. Aptamil’e güvenmiyorum o yüzden.

Bebelac ve Bebelac Gold Rüya’da da Eylül’de de kullandım ama hiç verim alamadım kilo yönünden ve mama biberonda erimedi, topaklandı hep.

SMA ikisinde de kullandım yine. Ama kilo yönünden yine memnun kalmadım, onun dışında erimesi vs çok iyiydi ve hesaplı mamalar arasında.

Hipp markası Eylül’de ilk kullandığım mamaydı, fakültedeki doktor önermişti. 800 Gr olandan almıştık. Sadece 2 gün yiyebildi. Çok zor yiyordu ve aşırı kusuyordu. SMA’ya geçince kusması bir tık azalmıştı. Hipp çöp oldu yani bizde.

Golden Goat’u tek geçerim mamada. Keçi sütünün tozundan yapılıyor direkt, içinde birçok multivitamin var. Bu firma Finlandiya’da kendi çiftliklerinde besledikleri keçilerin sütünden yapıyor ve yurtdışında da çok tercih edilen bir mama. Rüya’da iken doktorumuz direkt bunu önermişti. Eylül’de de yine buna döndüm ve iyi ki döndüm. Kilo alımı hızlandı, kusması azaldı.

Benim deneyimlerim bunlar oldu. Umarım işinize yarar

2 Beğeni

Memnun kaldığınız mama önerilerini alabilirmiyim benim karşıma çıkanlar aptamil ve sma mıydı ne? Biraz fikir alabilirmiyim

2 Beğeni

İlk kızımda evolvia almıştım çok memnundum kusmuyordu hiç seviyordu şimdide doğum çantama yine evolvia aldım çünkü ilk kızımda bir gün boyunca sütüm hiç gelmedi düzgün şimdide hazır olsun istedim

1 Beğeni

Keçi sütü olan mamadan çok memnunlar

2 Beğeni

Golden Goat’u tek geçerim :blush: Keçi sütünün tozundan yapılıyor direkt. İlk kızımda da doktorumuz önermişti, bunda da onu kullanıyoruz

1 Beğeni

@NURAN bebelac topal yaptı diyorsun,kabızlık veriyormuydu?

1 Beğeni

Bebelac topak kalmıyor mu?biberonda

1 Beğeni

Evet, kabızlık yaptı ve topak kaldı

1 Beğeni

Evolvia tavsiye ederim kabızlık sorunu kusma sorunu hiç biri yok ve bebeğe düzenli kilo aldırıyor ilk kızımda kullanmıştım şimdi doğum cantamada aynısını aldım sezeryanda sonra benim hemen sütüm gelmiyor mama veriyoruz tavsiye ederim çocuk doktoru arkadaşım tavsiye etmişti banada

Bizim humanada topak kalıyor ve kabızlık yapıyor ya hala kabız cesur :slightly_frowning_face:

1 Beğeni

Bence mamaya başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız. Belki mamaya gerek bile kalmayacak. Anne sütü bebekler için en iyi besin. Benim sütüm neredeyse hiç gelmediği içim doktorumuz mama kullanmamızı istedi. Evolvia önerdi, anne sütüne en yakın mamaymış ve temiz içerikli bir mama. Memnunuz, tavsiye ederim. Gaz ve kabızlık yapmıyor, güzelde kilo aldırıyor.

1 Beğeni

Evolvia genelde reflüsü olan bebeklerde kullanılıyor ve evet, çok faydalı. Ben ilk kızımda doktorumuzun tavsiyesiyle Golden Goat’a başlamıştık. Bu kızımda da reflü çıktı, Evolvia önerdi doktorumuz ama kullandık geçmedi, midesi kabul etmedi. Golden Goat’a dönmüştük tekrar. Rahatladı bayağı ve kilo aldı ona başlayınca. Şimdi de deprem bölgesinde yaşadığımız için yardımlardan Similac Advance marka mamalar geldi geçen ay. Türkiye’de üretilmiyormuş markanın bu mama versiyonu. Golden Goat bitince deneyelim dedik, çok beğendi kızım. Kilo alımı da arttı yine. Similac Advance bitince tekrar Golden Goat’a devam

Anne sütüne en yakın mama olduğu da kanıtlandı bu arada Golden Goat’un. Finlandiya’da kendi çiftliklerinde büyüttükleri keçilerin sütlerini toz hâline getirip yapıyorlar. O yüzden anne sütüne en yakın mama olduğu kanıtlandı. Ayrıca çoğu mamada olan Palm yağı, soya vs bu mamada yok :blush:

Bence anneler kesinlikle doktora danışmadan mama kullanmaya başlamamalı, anne sütü bebekler için en iyi besin ve bazen anneler gerçekten gereksiz yere mamaya başlayabiliyor. Benim sütüm yetersiz olduğu için bebeğim kilo kaybetmeye başlamıştı ve günde 2 çişli bez ancak yapabiliyordu doktorumuz artık mamaya başlamamız gerektiğini söyledikten sonra başladık.Doktorumuz Evolvia’yı önerdi, anne sütüne en yakın mama olduğunu söyledi. Şeker, palm yağı vs zararlı şeylerde içermiyor. Eczacımızada danışmıştık oda içeriğini beğendiğini söyledi. Uzun bir süredir kullanıyoruz. Gaz, kabızlık falan yaşamadık ve benim için en önemlisi çok güzel kilo aldık.

4 Beğeni