Bebeğinize kıyafetleri kaçıncı haftanızda alıp hazırladınız?
Ve hastane çantamızda neler olmalıdır?Liste önerisi çok haliylende insanın kafası karışıyor
- Haftadan sonra alışverişe başlamayı öneriyorlar, şimdiye kadar süt sağma pompası, 10lu hastane çıkışı, ufak tefek gözüme hoş gelen bebek kıyafeti aldık. Lahusa geceliği aldık
Hastane çantasını araştırmaya detaylı başlamadım. Sizinle haftalarımız yakın 27. Haftada hastane çantasına başlıcam. Şuan 20+4 oldum
Maasallah cansu hanımben 10+4 teyim daha birazcik erken simdiden bilgi sahibi olmak istedim merak ettigim konulardan biri cunki ilk bebek olunca insan tedbirli davranmak istiyor açıkçası
Ben daha başlamadım ne zaman başlarim bilmiyorum ama benim kızım yaz bebeği olucak
Ben iki ay önce bikac parça almıştım bide yeni geçen gün eksiklerini aldım doğumuna 1 hafta kaldı
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Amin inşallah Allah razı olsun hepimzii inşallah . Heyecan korku herşey karıştı ne yapacagmi bilmiyorum
Ben 4 cü ayda almaya başladım herseyini yavas yavaş aldım şuan 7 ci ayımdayım 30 haftalığım bütün herşeyi tamam 30+5im bu hafta insallah çantasini hazırlayacağım bugune kadar aldıklarımı söyliyim sana canım 6 tane hastane çıkışı var 2 si 10 lu 4 ü 5 li 0-3 ay giyim 7 tane tulumu 7 tane zıbını var bol bol çorap aldim patik eldiven bere yaka önlüğü ince battaniye aldim 2 3 tane kislik yazlik yorganı nevresim takımı yastigi var beşigi aldim bu ay bebek arabasini da aldim 3 tane emziği var philips aventin cam biberon aldim havlu seti aldim müslin örtü aldim bir tane tarağı tirnak makasi var gerisi de 3 6 aylık giyim aldim cabuk büyüyorlar diye agiz silme mendili var pişik kremi de onlar en son ki şeyler sampuani falan küveti var zaten
Ayıp söylemesi ne kadar maliyet tuttu
Siz yanlış anladınız sanırsam ben hepsini bir anda almadım 4 cü aydan itibaren almaya başladım herşeyini yavaş yavaş aldım her hafta bişi almadım mesela bu ay 2 3 parça bişi aldıysam bir daha ki ay 2 3 parça bişi aldım o şekilde yoksa bir almada hepsini kimse alamaz zaten
@Sema bu fikir olabilir
Bende almak istiyordum cinsiyetini oyrendiğimden sonra.daha 18 haftaya yeni girdim.ve niyet etmək istemiyorum yani kiyafetini falan almak ve s.bana niyet düşmüyor diye .ama o kadar çok istiyordum ki almayı
Cinsiyetini kaçıncı haftada öğreneceksiniz
Geç alınması taraftarıyım ama malum Türkiye şartlarında bu pek mümkün olmuyor. Bu yüzden ufaktan ufaktan başlanabilir. Zıbın, Çorap vs gibi Unisex şeyler alınabilir. Alınacak şeyler çok. Son bir kaç ay’a bırakınca zorlayabilir diye düşünüyorum
Evet burada bir çoğu anne.doguma 20 gün falan kalmış bebek aliş vetişi yapıyor .yani kiyafet falan hepsi bir mağazada satildigida oluyor.benim tanıdığım bir satıcı var .bende inşallah doğuma 20 gün falan kalmiş annem və eşimle gidip almayı dusunuyorum inşallah .burada cocuk için alinanlar bizim parayla 120azn-e falan tutuyor .türk parasiyla 250 TL falan qaliba ,sizce iyimi fiyatı ?
Türkiye şartlarına göre bence çok iyi
Bizdə ama pahalı.her şey pahalı diye paranın deyeri öldü…ben 2 sənə oncesinden bahs etdim …Allah bilir şimdiye kalkmıştır .inşallah kalkmaz .kesemize uygun olur inşallah
20 gün kala burda çok geç. O kadar kısa bir süreye bıraktığımızda ben panik oluyorum. Bebek daha erken gelirse diye endişe etmiyor musunuz? Doğumun son zamanları karın ağırlaştığı için son günlere bırakmak istemiyoruz. Burdaki magazalarda bebek yatakları kıyafetleri ayni magazada oluyor. Sadece kolsuz badi ise 50-80 liraysa aliyorum. Tulumlar 200 lira 100 liraya bulursam alıyorum. Burda da çok pahalı.
Evet ben de o kadar geç zamana bırakmaya cesaret edemem. Hastane çantamızı bile 25 haftalıkken hazırlamayı düşünüyorum bile yavaştan. Ne olur ne olmaz. Bir de vakit ilerledikçe ağırlaşıyoruz çok zor olur öyle yıka ütüle yerleştir Allaaaah
Ben ameliyatla dogurucam inşallah .normal doğumdan korkuyorum