Bebek hkkında 🌭

………………hhhhhjjjjjkkllşşşşşşşş

3 Beğeni

Şiveydiz yapıcaz inşallah

3 Beğeni

Düşbərə.Yaprak şeklinde olandan yapıcam.:smiling_face_with_three_hearts:

5 Beğeni

Akşama sulu yemek var menüde :yum:

3 Beğeni

Bugun aksam menümüz bizim kısır​:smiling_face_with_three_hearts::pinched_fingers:

1 Beğeni

Merak ettim tadını. Afiyet olsun simdiden​:blush:

Bildiğiniz içliği mantl içliği gibi olan sadece şekli farklı.Kıyma,soğan,kişniş,nane

Aklıma direk gorunce mantıda gelmişti insallah birgün tatma fırsatım olur​:blush:

Erişteli, nohutlu kırmızı mercimek çorbası, bir de pırasa diblesi, yanına da yoğurt oldu bitti :sweat_smile:

Bezelyeli patates yemeği pilav turşu

2 Beğeni

Musakka, pilav, mercimek çorbası ve ayran vardı

2 Beğeni

Kızlar bugün akşam tavuk haşlama yemeği yapacam. Hani havuçlu ve patatesli falan olan var ya ondan. Bizim evde yani evlenmeden önce hiç yapılmazdı bir kaç yerde yedim beğeniyorum ben de ilk kez yapacam. İnternette farklı farklı tarifler var terbiyeli falan. Bana yaptığınıız güzel bir tarif verebilecek olan var mı? Hiç yapmadığım için hangisi güzeldir bilemedim.

Çok farklı yapanlar var canım bonfile mi bagetten mi yapcaksın terbiyeli kıvamlı olsun mu diyorsun yoksa yahni gibi mi? Ben yahni gibi olanı seviyorum, genelde de hiç zorlanmadan pratik yapıyorum annemde öyle yapardı havuç patates biraz irice doğuyorum arpacık soğan koyuyorum bonfileyi de doğrayıp hepsini çiğden ocağa koyuyorum sonra üzerine de zeytinyağını tavada kızdırıp sarımsaklı naneli pul biberli paça sosu gibi sos yakıyorum birde limon hepsi harmanlanıp pişiyor ohh miss zahmetsiz yemek :face_with_hand_over_mouth::heart_eyes:

Bagetten yapacağım. Benim yediklerim nasıldı bilmiyorum ama sanırım terbiye yoktu. Teşekkür ederim :kissing_heart:

1 adet Orta boy soğan 1 adet orta boy patates. Yarım su bardagı ince tel şehriye 1 adet havuç. 1 demet dereotu. Kere yağı Tavuk göğüsü veya tavuk budu Salça

Soganı kucuk kucuk dograyip Yemek tenceresine döküp yağı (80gr ilave ediyorsun) Soğan çok kavurmamak daha iyi olur. Havuçu rendeleyip kavrulan soğana ilave ediyoruz.1 çay kaşığı domates şalçası da ekliyoruz . Karıştırdıktan sonra 1 tane orta boy patatesi 8-10 parçaya doğrayip tencereye ilave edip yine karıştırıyoruz. küçük Doğradığımız tavuk göğüsünü patateslerin üzerine ilave edip yine karıştırıyoruz. üzerine isteye göre tuz ilave ediyoruz ve pişmesi için suyunu ilave edip kaynamasın bekliyoruz. Kaynadıktan sonra yarım su bardagı olan tel şehriyeyi yemeye ilave ediyoruz ve ağzını tam kapamadan ocakta pişmesini bekliyoruz. Patatesler pişdiğini anladığımızda üzerine dere otunu doğrayip ilave ediyoruz 1 dk kaynıyor o şekilde ocağı kapatıyoruz ve havuçlu çorbamız hazır ,afiyet olsun​:blush:

Screenshot_2023-11-26-20-42-45-014_com.miui.gallery

1 Beğeni

Kremalı mantarlı,tavuklu sote yanında makarna

1 Beğeni

Ay ben gec gordum bizim evde %90 turk yemegi piser :see_no_evil: tarhana pilav tavuk sote vardi :see_no_evil: hatta az once kahvalti olarak tarhana corbasi ve pilav yedim canim cekti :see_no_evil::sweat_smile:

3 Beğeni

Helal kız sana :rofl: ben de başka bir ülkede bile yaşasam kesin hep Türk yemeği yerdim​:rofl:

2 Beğeni

Bu akşamki yemek

Kızartma olacak valla

2 Beğeni