Bebek hareketi

Kizlar dun aksam ufaktan bir korku yasadim sabah da bebegin hareketleri azaldi gibi hissettim sanki bir sıkıntı olmus mudur

1 Beğeni

Yani sanmam ilgisi olduğunu :flushed:

Yok canım bi şey olmaz bende 2 kez korkmuştum biri eltim eve sessizce girmiş bende temizlik yapıyordum süpürge sesine duymadım gelmiş kapının dibine sadece kafasını gördüm evde kimse yoktu boş bulundum korkudan elim ayağım boşaldı olduğum yere oturdum ama çok şükür bebeğe bişey olmadı diyeri de silah alıyorlardı haberim yok boş bulununca oturduğum yerde panik oldum sitres yapma kaç haftalık bebişin bilmiyorum ama uyku dönemleri de var bebeklerin

Doktoruma haber verdim hemen gelin dedi suyu azalmis serum verdi nstde de hareketsiz cikti tekrar tekrar su ictim anca duzeldi hareketleri 38 +1 bugün uyku rutininin dışında da hareket etmedi oyle olunca korktuk ama iyiyiz elhamdülillah suan

1 Beğeni

23.haftaya girmek üzereyiz ama bebeğim hep kasıklarımda daha aşağıda hareket ediyor karnımda neredeyse hiç hareketi yok diyebilirim aynı haftada olanlar sizde durumlar nedir bu şekilde mi acaba

Bebeğin dönmüş olabilir canım en son ultrasonda ne dedi doktorun

Bunun için erken değil mi daha. En son detaylıya gittim bir sıkıntı yoktu

Benimde öyleydi 27 28 haftaya kadar sonra yukarı çıktı hatta sağlık ocağındaki ebeler korkuttu beni yok erken doğum yapabilirsin falan diye doktor baktı rahim ağzı uzunluğun iyi erken doğum riskin yok dedi zamanla yukarı çıkacaktır eğer ki kız bebekse aşağıda oluyor genellikle en azından benim iki kızımda öyle

Ya öyle mi oluyormuş benim ilki erkekti karnımda hissediyordum şimdiki kız demek ondan çok teşekkürler içimi rahatlattınız

Kendimden ve çevremde bazı kişilerden öğrendiğim kadarıyla öyle olduğunu düşünüyorum oğlum hep yukarıdaydı doğuma kadar kaburgalarıma batardı kızım hep aşağıdaydı şimdi yine kızım olacak oda hep aşağıda sağlıkla alın evladınızı kucağınıza​:cherry_blossom:

1 Beğeni

Canım benim 20 haftalık bebek hsreketleri sağımda gubek hizasında hisediyorum doğru erkek oldu için sürekli kaburgam batıyor

1 Beğeni

Sıkıntı değil canım normal bir durum dönebilir

Merhaba kızlar başta olmak üzere çok takıntılı biriyim 21 haftalık gebeyken sağ tarafımda bebeğin hareketini hafif de olsa hissediyordum ilk defa hissetmiştim hareketlerini ve şu an 23 haftalığıyım bu 4-5 gündür bebeğimin hareketlerini hissedemiyorum ve çok merak ediyorum sizce bu normal mi lütfen yardımcı olun.

Çok fazla hareket ediyorsan bebek sakin kalıyor hep ama eğer içine sinmiyorsa bir doktora gidip görün canım

Çikolata ye bi kahve iç yanına sonra sol yanına uzan sakin bi ortamda kendini dinle yok yine endişen geçmiyorsa acile git yada aile hekimliğinde ebeler cihazla bebeğin kalp atışını dinliyorlar zaten şuan bazen hissedip bazen hissetmemen normal ilerleyen zamanda içinde hoplamaya başlıyacak​:blush:

Normal değil doktora git mutlaka

Cnm bnde senin gibiydim o hafta benim nerdeyse hiç hareket etmiyordu dayanamayip doktora gittim herşey yolundaydı bebbek bu haftalar bazen çok hareketi ya da hareketsiz ola biliyo kendini korkutma şu an 25 haftalık oldum hala bazen hareketi azalıyo

Vallahi doktora gidip gitmemekle kararsız kaldım 10 Eylül’de renkli ultrasonun var Bir taraftan gidip acilde bakmak isterdim bir taraftan da 10 eylül’ü bekleyeceğim

Aynen bir onu deneyeyim

1 Beğeni

Bence bekleme o günde gider kontrolunu yaparsın ama hiç oynamıyor hissetmiyorum diyorsan bir görün