İnşallah arkadaşım iyi bir anne baba oluruz Allahın izniyle
Ne demek istedigini anlıyorum arkadaşım
Fakat her kesin cocugu aynı degil.
Ruya gibi yetişkin davranmiyro mesela.
Her cocuk farkli.
Eltinin cocugu olumsuz tepki vermiş.
Senin cocugun guzel ksrşilamiş.
Benim kardeşim ilkde kotu kiskanclik bendeki bebekde iyi karşilamiş.
Yani cocukdan çocuğa fark var durupda senin yaptigin seyi başkası yapsa onda tutmaya da bilir cunki her kes farklidır.
Şu konuda fikirlerimizin ayrı oldugu gibi mesela.
Denemekden zarar asla olmaz.
Soylenilen sozlerin hepsini kirmadan incitmeden @baby_ugur deneye bilir oğlunda.
Ve orenklerden hepsi degil biri tuta bilir uğur cocukda.
Cunki kimse kimsenin cocugunun karakterini huyunu bilmiyor.
Senin anlatdıgın senin hayat tecruben.
Benim anlatdıgımsa benim hayat tecrubem.
@Hava arkadaşımın anlatdıgı onun tecrubesi veya bilgisi.
Anlata bildim umarım
Senin ne demek istedigini de anladım arkadaşim merak etme
Senin söylediğin yöntemler hangi çocukta uygulanırsa uygulansın olumlu bir karakter kazandırmaz. Ben benim çocuğumda olumlu olduğu için anlatmadım zaten. Hem mesleki bilgilerime dayanarak hem de çalışma hayatımda yüzlerce farklı çocuk görerek deneyimlerimi aktarıyorum. Yani sadece çevremdekilerden ya da kendi yaşantımdan kesitlerden esinlenmiyorum. Senin söylediğin yöntemler uygulandığında sadece o anı kurtarmış olursun ve bu da çocukta hep beklentiye girmeye sebep olur, daha çok dikkat çekmeye çalışır, kardeşine alınan oyuncakların aynısı ona da alınsa bu sefer ilerleyen günlerde kardeşinin beşiğine, kıyafetlerine ve hatta annesinin memesine ya da bebeğin mamasına varana kadar ortak olmaya çalışır. Senin söylediğin yöntemlerin çocuğun üzerinde ilerde bu olumsuz şeylere dönüşmesi ne kadar iyi olur ?
Ayrıca ben her çocuğu kendi çocuğum gibi görmüyorum ya da her çocuk benim kızım gibi demiyorum. Rüya da yetişkin gibi karşılamadı zaten ilk zamanlar. Tepki verdiği çok zamanlar oldu. Tekrar dediğim gibi şu anda istediği kadar Rüya da olgun karşılasın, bebek doğunca illa ki kıskançlık yaşayacak. Evdeki düzenin değiştiğini görünce o da tepkilerini koyacak. Ben çocuğumu yetişkin gibi görmüyorum çünkü, o da bir çocuk ve biz kendimizi her türlü tepkiye, baş kaldırıya hazırlıyoruz eşimle. Kardeşi doğmadan şu anda bu tepkileri vermesi, kabullenmesi kolay Rüya için. Bebek doğunca herşey tersine de dönebilir. Rüya’nın yetişkin gibi davranıldığı düşünülmesin lütfen. Her çocuk böyle davranabilir. Yeter ki anne baba kardeşi için doğru mesajı çocuğa ilgi yoluyla verebilsin. Yani anlattıklarım hayat tecrübemden çok mesleki bilgilerime ve iş tecrübeme de dayanıyor
Mesleki bilgi derken meslektaş mıyız yoksa
@ezgi-y Oyuncakla ilgili konu açılan yerde yazdım ben de şimdi
Tamam şimdi Anladım arkadaşım ne demek istedigini
Kusura bakma.
İnşallah çocuklarımız bizi zorlamazlar şu gibi durumlarda
3 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Yenidoğan bebek bilgileri için kaynak önerisi
Yaaa o kadar güzel anlatmışsın ki sürecini, Rüya’yı bu fikre kardeşine alıştırmayı. ilk defa acaba mı dedim ben de doğmadan ikinciyi yaptıracaksın bana
Açılan her başlıkta yazdığın bilgiler çok kıymetli, hepsini çok önemseyerek okuyorum ve tecrübeli bir anneden çok bir eğitimci olmandan kaynaklanıyor aslında bu bilgi birikimin ve senin bilgilerine verdiğim değerim. Yoksa çevremizde çok anne var, her birinin tecrübesi, anneliği maalesef bana uymuyor bakış açısı olarak.
Burada aktardıkların da belki kendi çocuğumda işe yaramaz(tek çocuk düşündüğümüz için) ama çevremde ikinci çocuk düşünen arkadaşlarım için çok güzel bilgiler oldu.
Kendi adıma teşekkür ederim
@duygugillerdenbiri Yaa ne kadar güzel yazmışsın, duygulandım
Çok teşekkür ederim canısı
Senden de henüz yeni anne olmana rağmen çok şey öğreniyorum ben de. Senin de düşüncelerin, bilgi birikimlerin, bakış açıların birçok konuda bana farklı bakış açısı kazandırıyor. O zaman ne diyoruuuzz… Yaşasın eğitimcilik
Ben de teşekkür ederim kesinlikle öyle eğitimci olmamızın çok büyük bir avantajı var ama eğitimci olmasa bile kendini eğitebilen annelerin bilgileri de çok kıymetli olur