Merhaba
Bebeğiniz doğduktan sonra sağlık çalışanına sorduğunuz ilk soru ne oldu
Ben de merakla bekliyordum. Hatta sağlığı nasıl diye sorarım diyordum. “Eli yine ultrasondaki gibi kapalı mı doğdu doktor hanım” dedim sonra da “kaç kilo?” Diye sordum.
Bebek doğar doğmaz,ameliyyathanedeyken konusuyorlardi kendi aralarinda, kilolu bir bebek falan diye,orda duymusdum kilosunu falan.
Kendime geldikden sonra Benim hemsireye ilk sorduğum soru,bebeğimi ne zaman gore bilirim?olmuşdu.
Bebeğimi beklerken zaman gećmek bilmedi. Yoğun bakımdayken “ben cok üşüyorum bebeğim de üşüyor mu?” Demiştim.
Hormonlardan dolayı her halde yine gözlerim doldu
Ben de Rüya doğduğunda giydirmek için, aşısını vs yapmak için yanımdaki kapalı pencereli bir yere koymuşlardı. Çok ağlıyordu, ne olur ağlamayın kıyamıyorum diyip ağlamıştım ben de. 'Anneciğim ne olur ağlama ’ demiştim, susmuştu hemen sesimi duyunca. Bak hatırlayınca ben de bir duygulandım
Benim sorum çok komikti sanirim ya bu cocuk simdi gercekten benim mi dedim doktorumda gülerek valla benim cocuklar evde bu bebek senin bence dedi aklima geldikce gülüyorum
Uyumaya izin verdilermi peki,bizde iki saat boyunca 2 litre su içiriyorlar vicut iğneni etkisini atsin diye.Ve o sirada 2 saat uyumaya izin vermiyorlar
@baby_ugur Çok konuşmuştum hamileyken kızımla, galiba ondan sesimi tanıdı O yüzden hep diyorum ki gebelikte bolca bebişle sohbet edin, gerçekten algılıyorlar sesi
Ben ilk bebeğimle çok konusuuyordum,bu hamileliğimin nasil geçdiğini anlamadim oğlum var diye sabahi aciyorum birde bakiyorum aksam olmus.Arada sirada uzandigim zamanlarda konusuyorum seviyorum karnimi
Ağrinin olmasi bunyeden bunyeye değisiyor,mesela ben hiç ağrımadım,ama yanimda yogun bakimdaki kizlar ağliyorlardi,bu defa nasil olucak bilmiyorum,vicudum dayana bilecekmi yine bilmiyorum.Bu defa her sey farkli ola bilir,sezeryenden sonra seninde karninda kan birikmişmi diye kontrol ederken karnina bastirdilarmi?çok acitiyor o işlem
@baby_ugur Bunda bende özel olarak konuşamıyorum ama aile sevmesi yapıyoruz biz her akşam. Ben karnımı açıyorum, önce kızım kardeşiyle konuşuyor, sonra eşim, sonra ben. Sonra da geleneksel ‘aile sarılması’ yapıyoruz. Anne aşkı, baba aşkı yaparak günü kapatıyoruz. Her gün muhakkak yapıyoruz bunu. Yani günlük özel olarak yaklaşık yarım saat bu şekilde konuşuyoruz. Gün içinde de zaten uzandığım zaman kızım kardeşiyle konuşmak istiyor, karnımdaki bebişi de dahil ederek ortak sohbet konusu oluşturup hem sohbet edip hem de vakit geçirmiş oluyoruz böylece. Her anımıza şimdiden bebişi de dahil ediyoruz ki kızım kardeşi doğduğunda afallamasın
Hatta o gün eşimle balkonda oturuyorduk. Rüya da resim yapmak istedi. Resmini yapıp getirdi ve kardeşini de ailemize dahil ederek bir resim çizmiş. Hatta yuvarlağın içine çizmiş şu an benim karnımda diye Kardeşini de şimdiden resimlerine dahil etmesi bizi çok mutlu etti, demek ki kabulleniyor artık dedik
Tabi arada da sorguluyor, mesela kardeşi doğunca onu daha az seveceğiz zannetmiş olacak ki o gün babasına beni mi yoksa kardeşimi mi daha çok seveceksin baba dedi. Eşim de ikinizi de çok çok seveceğim kızım dedi. Ben de hemen ekledim tabi ‘Bizim ailemizde sevgi yarıştırılmaz, herkes birbirini çok sever kızım, biz o yüzden hep aile sarılması yapıyoruz çünkü hepimiz birbirimizi çok çok seviyoruz’ diyince o an içi rahatlamış şekilde gülümsedi
Yine konudan konuya atlamış gibi oldum ama aklıma gelince duramadım