Bebek haftası geriden gelmesi

Tansıyon pleastanadan kan akımı bebeğe gidmiyomuş anlamadım tabi bende gebelik zehirlenmesi yaşadım sağolun

Başınız sağolun Allah sabır versin vardır herşey de bir hayır

Doğmuş olduğunda nasıl anlayacaklarmış ? Anne karnında biliniyor genelde bebeğin neden gelişmediği. Plasenta yaşlanması olabilir, plasentadan bebeğe yeteri kadar besin gitmiyor olabilir. Bence bir başka doktora daha gidin, detaylı açıklama yapılması lazım size

1 Beğeni

Yani devlete gidiyorduk devleti bıraktık çünkü devlette de herşey çok iyi boyu kilosu demişti sadece erken doğum riski var dedi 1 gece yatırdı daha özele başladığımda öğrendim böyle bişey olduğunu yani insan bilemiyor hangisi doğru hangisi yanlış bakalım

Dediğin gibi canım plasenta yaşlanması olabilir İnternetten araştırdım cuma gittiğimde söyleyeceğim bilmediğim için sormamıştım doktor da demedi böyle böyle aslında hastanenin en iyi doktoru ama bakalım yemeye devam ediyorum

Ben yaşadım için diyorum prentolojiye gidin iyi bi araştırın gidin

Üçlü ve ayrıntılı ultrason zamanı Ankara ya ya perinatoloji bölümüne gitmiştim yanlışlıkla normal gebelik yerine orda randevu almışım gittiğimde omurgasında sıkıntı var dendi 2 kere daha gittim ve aşırı üzüldük ailecek stres yaptım o zamanlar ama sonrasında tekrar perinatoloji bölümüne gittiğimde bişey yok dedi özele gittim bişey yok dedi devlete gittim bişey yok dedi yani demek istediğim araştırma hastanesi bence olmayan bişey için insanı kötü etkiliyor şimdi çok sağlıklı hiçbirşey yok hiçbir organında o yüzden perinatolojiye hiç gitmeyi düşünmüyorum Yani bu şey gibi çevremde hep duyuyordum sağlıklı bebeğe down sendromlu demeleri gibi bence

Tabi iyi araştırılması gerekir ama normal doktor normal hastane olması gerektiğini düşünüyorum yoksa normalde sizin gibi düşünüyordum Ankara büyük araştırma hastanelerin daha iyi olduğunu savunurdum hep ama vazgeçtim deneyimledikten sonra :blush::blush:

7 aylık dı bebigim ama 6 aylıkdı yani geriden geliyodu anlamadım tabi düzelir sandım 2 hafta hastanede yattım yoğum bakım hastası diye geciyordum ölümden döndüm rabbim kimseye yaşatmasın zor bi durum

Allah korusun 1 ay varmış senin baya çokmuş Amin Allah kimseye yaşatmasın

Zaten bu gerilik devam ederse sezeryan la alacağım dedi doktorum küvezde gelişsin dedi

Canım işte o kan akımını her muayanede kontrol etmeli, bazen çentik(direnç) oluyor o durumda ilaçla tedavi oluyor ki işte anne gebelik zehirlenmesi yaşamasın diye önüne geçmek için .

Arkadaşımızda demiş ya, kilo almadı diye sebebi plesenta yaşlanması bence, o akıma mutlaka bakmalıydı doktoru.

1 Beğeni

Bir de şöyle sen bu süreçte bol bol dinlen kendini yormamaya çalış.

1 Beğeni

Bana kan pıhıtılaşması demişlerdi

2 Beğeni

Evet sürekli yan uzanıyorum yavaş yürüyorum

1 Beğeni

Süreç o şekilde zaten, kan pıhtılaşması olmasın diye ilaç veriliyor. İlaç kullandınız mı?

Yani şu anda nidicard diye turuncu bir hapa başladım içi sıvı emiyorum dışı çiğnenenbilir jel sabah akşam ağızdan alınıyor ki zaten 6 aydan beri kan sulandırıcı şurup da kullanıyorum aç karnına

1 Beğeni

Bende hap kulllanıyom iğne başlicak

Hmm kaç haftalıksın canım ? İleri seviye mi iğne

Merhaba ilk gebeligimde ebbegimin karin cevresi 3 hafta gerideydi .Hemen dopplere alındım. Bu arada doppler kordondan düzgün kaan akiyormu diyr bakilan ultrason Orada yukarda arkadasin dedigi kan akisina bakildi normal oldugu gorulunce bir sorun yok belki biraz zayif dogabilir dendi. 38 hafta 3600 dogdu bebegim.o kan akisina mutlaka bakilmali

2 Beğeni