Bebek haftası geriden gelmesi

Merhaba kızlar 33 haftalık hamileyim 32 iken özel hastaneye gittik kendi doktoruma bebeğin 2 hafta geriden geldiğini söylemişti dedim tamam olabilir 33 de tekrar gideceğiz kontrole diye 1 hafta boyunca her öğün yemek yedim yumurta haşladım yedim Ispanak yemeği her akşam süt içtim günde 2 muz yedim sürekli su içiyorum balık yiyorum bebek gelişsin büyüsün geri kalmasın diye buğün 33 üz gittiğimde doktor bana bebek küçük kalmış hiç değişmemiş dedi dedim nasıl yani 100 gr da mı almamış o kadar zaman yemeye dedi hayır aynı küçük kalmış benim aklım almıyor bu nasıl olabilir biri bana bişey desin düşünmekten kafayı yiyeceğim küçük kalmasına ayrı üzüldüm ama beynim bu durumu açıklamıyor lütfen biri bişey desin Sağlık Bebek Blog

Canım geçmiş olsun.

Muhtemelen plesanta yetmezliği başlamış.

Çünkü bebeğe kan plasentadan gidiyor.

Plesantadan bebeğe giden kan akımı nasıl diye sor?

Mutlaka , sor canım.

1 Beğeni

Tamam cuma günü gene gideceğim sorayım ama ultrason ve Nst ye bakılıyor orda anlaşılır mı ? Biz dedik hocam neden böyle sıkıntı ne dedi ben şu an anne karnında bilemiyorum doğmuş olduğunda onu anlarız dedi

Allahallah çok ilginç geldi.

Ultrasonda hiç göbek kordonundaki kan akımına bakıyor mu doktorunuz ? Fark ediyormusunuz bunu

Ultrosonda anlaşılır, kan akımı göbek kordonundaki ve plesentanın içinde beyaz beyaz noktalar olabiliyor oda görünür.

Yok onu bilmediğim için sormadım mutlaka gidince soracağım çok sağolun en azından mantığıma Bi açıklama buldum

Sen baktığını görüyormusun göbek kordonundaki kan akımına ?

Hani deki kan akını nasıl bebeğe giden, bazen o akımda direnç oluyor. Kan akımı yavaşlıyor bu sebeplede biz ne kadar yesekte beslenemiyor bebiş. Umarım ki bu hafta gittiğinde toplamış olur kendini canım. Dualarım seninle. Ben de 1 hafta sonra gidicem 35. Haftamda kontrole girmiş olucam.

1 Beğeni

Bu arada plesenta yetmezliği her gebeliğin artık sonuna doğru oluyor. Çünkü artık doğum ile birlikte plesenta işlevini tamamlamış oluyor. Ama erken yaşlanması durumunda işte bebeğe giden kan akımında problem oluyor.

2 Beğeni

Yok hayır bakmadı sanırım çünkü küçük olduğu için hep önce kafasına bakıyor ölçüyor tek tek sonra vücuduna bakıyor boyuna kilosuna suyuna omurgasına kalbine midesine önceden aşağıdaydı erken doğum riski olduğu için ona baktı şimdi oturmuş yerine aşağıda değil dedi sonra da yazılar çıktı işte boyu kilosu bilmem bişeyler ama ben karşımdaki ekran uzak olduğu için okuyamadım 2 tane ekran vardı

Hmm ben Bi araştırayım bunu hiç bilmiyordum ilk gebeliğim biraz tecrübesiz anneyim :sweat_smile:

Amin sağol canım inşallah senin bebişin iyi olur :pray::two_hearts:

Tevekkül allah canim sen bı doktirunu değiştir

1 Beğeni

Bana karın çevresi 1 hafta geride demişti sonra 2 hafta sonrası için çağırdı takip edelim dedi ben kahvaltı yapmıyordum.yapmaya başladım o 1 hafta ara kapnmis dedi gttigim cihaz yüzde yüz sonuç vermez zaten dedi

Aslında önemli Plestanaya bakılması lazım kan akımı yavaşlamış olabilir

Korkutmak istemem ama şuanda hamileyim ben büyüzden bebeğim öldü tansiyonum çıktı bebeğim gelişmedi çok dikkat edin rabbim herkesin bebeğini kucağına almak nasip etsin

Nerde oturuyonuz bilmem ama iyi bi Prentiloji doktoru araştırın gidin derim

Yok aslında bu haftalarda plesentaya da bakabilir. Benim doktor plesentadan gelen kan akışına her zaman bakıyor.

İnşallah gittiğimde toplamış olur kilosuda :hibiscus::white_heart:

1 Beğeni

Gebelik zehirlenmesi mi yaşadınız siz?

Başınız saolsun, sabır dilerim.

Bu arada benimde ilk gebeliğimin ama doktorum söylüyor , buraya da bakalım diye.

Oradaki akıma göre zaten yaklaşık bir kilo tahmini yaptı. Bu arada bana da haftada bir tansiyonuna bak diyor. Artık sonlara yaklaştığımız için. Çok şükür iyiyim.

1 Beğeni

Evet her uzanıp dinlendiğimde tesbih çekiyorum her ezanda dua ediyorum geceleri mide yanmasında tesbih çekiyorum

1 Beğeni