Bebek alışverişi 🐣

Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin :blush:

Cok tesekkur ederim dikkat edecem bu dedikelrinize :blush:

1 Beğeni

Merhaba bende de buhar makinesi var ama hangi durumlar için kullanıyorsunuz? Hasta olursa bronşit gibi o zamanlar kullanirim diye düşünüyordum yeni doğan bebek için baska neden kullanilir? Birde burun spreyini sıktıktan sonra neyle temizliyorsunuz bunun içinde bir alet aldiniz mi acaba? Yazdigini, markaya baktim serum fizyolojikten daha mantikli geldi.

Ben bunların hiçbirini kullanmadım önce bı doğur sütün gelmezse eczaneden gidip alırsın benim sütüm geldi gogsüm yara olmadı bebegimin burnu da tıkanmadi

2 Beğeni

Hmm mantikli aslinda belki de ihtiyacım olmuycak tavsiyeniz icin tesekkur edrim

Ben o sudan cok korkuyroum ya yapamam bence

Hayırlı Akşamlar Cümleten bi sorum olcaktı gebelikte ne zaman alış veriş yaptınız kaçıncı haftada başladınız alışveriş yapmaya merak etimde ilk gebeliğim bide artı ikizlere hamileyim ne almam lazım şuan hiç bi fikrim yok yardım edebilirmisiniz​:pray::smiling_face_with_three_hearts:

Ben 13. Hafta geçtikten sonra az az birşeyler almaya başladım bir anda alisveris yapmadım 30. Haftama yakın hastane çıkışı eksik kıyafetlerini aldım. Genel olarak mı ne alman gerektiğini soruyorsun yoksa ikizlere özel mı soruyorsun :blush:

1 Beğeni

Her ikiside canım benim şuan 15.6 haftalığım şuan ilk gebeliğim neler almam lazım alışverişde genel anlamda :smiling_face_with_three_hearts:

Ya iyi ki bu konuyu açtın canım ben 13 haftalığım ilk gebeliğim ne almalıyım tecrübeli anneler bize yardımcı olur musunuz :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Aramızda 1 gün var. Rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin. Cinsiyeti ney acaba,benimde ilk gebelik ve cinsiyet erkek :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Bunu ben de merak ediyorum tecrubeli annelerim 🫶🏻 anne adaylarım​:hibiscus:5 haftalığım ben de . Aranıza yeni katıldım

1 Beğeni

Bana 13. Hafta ikisi kız gibi görününüyor dedi amin rabim herkese nasip etsin rabim sağsalim kucağımıza almamızı nasip inşallah tanıştığıma memnun oldum canım benim :smiling_face_with_three_hearts::pray::heart:

Hoşgeldin canım hayırlı olsun rabim sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin​:heart::pray:

1 Beğeni

Öncelşkle bebek arabası puset beşik Küvet takımı gibi büyük eşyalar almanızı tavsiye ederim. Benimde ilk doğumum olacak inşallah. Daha sonra bakım ürünleri (tırnak makası törpüsü tarağı VS) alabilirsiniz. Reflü yatağı aldım ben beşik kullanmayacağım. Göğüs pompası, burun aspiratörü almanıza fayda var. Süt poşeti Alt açma örtüsü Çantalı olanlarda var ben ondan da aldım. Müslin battaniye 4 katlı ve müslin örtü şerden alabilirsiniz. Normal kalın ve penye battaniye de alın. Tabi ne zaman doğacağıda önemli müslin örtüleri bebek banyodan çıkarken sarmaya ve kurulmaya da kullanıyorlar kundak yapmaya da üstünü örtmeye de bebek arabasına örtü niyetine de kullanıyorlar. Çok amaçlı olduğu için tercih ediyorlar. Şampuan içeriği temiz olduğu için ve konak oluşumunu önlediği için incia marka tercih ettim. Pişik kremi almakta kararsızım doğal zeytinyağı kullanmayı düşünüyorum. Sudocremi ve mustela markalarının içeriği temiz değil ben ilk başta onları alacaktım vazgeçtim. Cinsiyet belliyse zıbın uzun kollu ve kısa kollu olarak özellikle zarf zıbın alın çünkü göbek bağına dikkat etmek lazım zarf zıbınlar daha iyi ilk yeni doğanda. Ayrıca zıbınlar yaz bebeği kış bebeği olarak adetlerini değiştirebilirsiniz. Ağız mendili 7-8 adet takım ve Tulumlar toplam 10 adet yeterli 0-3 ay olsun bunlar. Yeni doğan olarak 2 3 hastane çıkışı yeterli. Çorap 10 tane 0-6 ay yelek 2 3 tane Şapka ve eldiven hastane çıkışlarında var zaten almaya ekstradan gerek yok. Patik alabilirsiniz 1 2 tane Aklıma gelenler bunlar şimdilik

3 Beğeni

Fazladan öneri için arama kısmına hastane çantası vb şeyler yazabilirsiniz arkadaşlar

1 Beğeni

Amin inşallah. Bende çok memnun olurum canım :smiling_face_with_three_hearts:

Canım reflü yatağı kimisi gerek yok diyorlar ama bence gayette gerek var Allah korusun ani bebek ölümü diye bir şey var. Kızım 6 aylık inanki biz halâ kullanıyoruz. Bu arada bizim çantalı reflü yatağı yani bir yere gittiğimizde katlanabilip çanta haline geliyor :smiling_face_with_three_hearts: göğüs ucu kremine gerek yok bana göre kendi sütün de inanki yaraya iyi geliyor :smiling_face_with_three_hearts: göğüs pedi de gerekli değil bana göre hepsini aldım gerek yokmuş :smiling_face_with_tear: 0-3 ve 3-6 ay karışık olmak üzere en az 10 takım,10 tulum al çok ciddiyim benim bebeğim çok kusaklı bir bebekti inanki haftada 3 kere falan sadece onun çamaşırları için makine çalıştırıyordum. Müslin örtü muhakkak al en az 3,5 tane. Hem alt açma örtüsü,hem banyo havlusu,puset örtüsü,battaniye, emzirme örtüsü yerine bile kullanabilirsin :smiling_face_with_three_hearts: ağız mendili bol bol al ben 15 tane falan almıştım sanırım çoğu hediye gelmişti internetten bebeğime kıyafet falan alırken :smiling_face_with_three_hearts: bir de e-bebeğin leke çıkarıcısını öneririm :honeybee: battaniye de welsoft,penye vs en az 3-5 tane öneririm ben :face_with_peeking_eye: eldiven yerine çorap al 3-5 tane 2 patik 2 yelek yeterli olur.

Canım eczaneden seruma benzer bir şey veriyorlar şırıngayla birlikte al onu bebeğin burnuna sık sonra burun aspiratörüyle çek ben öyle yapıyorum 6 aydır çokta memnunuz,tabi anne olarak kimimiz korkuyoruz ben aynı zamanda sağlıkçıyım sanırım o yüzden korkmuyorum :face_with_peeking_eye:

aaa memnun musunuz​:face_with_peeking_eye:ya ben eller serbest aldım e-bebek’ten ama memnun değilim servise gönderdik​:smiling_face_with_tear:kızımda da meme reddi var hem anne sütü hem formül mama hemde ek gıda olarak ilerlemek zorundayız mecbur sütümü sağıp vermem lazım göğüs pompası konusunda hiç aradığımı bulamadım​:pleading_face: