Ben 22 haftalık hamıleyım ve ılk hamılelıgım hastane ıcın ne kadar ev ıcın ne kadar kıyafet zıbın vb seyler alcagımı bılmıyorum kafamısta cok karısık nolur bana bı akıl verın her sesten bı laf cıkıyor ve bıktım hevesım kalmadı ya @Serapanne @Cansu @Cansınylmz @NURAN @s akıl verın bana @Begüş @admin @Merve55 @Birelifince
Ben özel hastanede doğum yaptım ve herşeyi kendileri karşıladılar.Ben hiçbirşey götürmedim kendimle.Mama,bez,biberon kendim için gisiler bildiğiniz herşey hastane tarafından karşılandı.Sadece hastaneden çıkarken evden giysilerimi ve Ömer’in giysilerini getirdim eşim.Sizde böyle olmayacaksa bez,biberon,şapka,zıbın işte yeni doğulmuş bebeğe ne gerekse onları götürün.Kendiniz içinse pijama takımları,terlik,tarak,iç çamaşır,ped vs…Ama benden size tavsiye bebeğinize fazla fazla 0:3 ay giysileri almayın çünkü çok hızlı büyüyorlar ve sonrasında kullanamıyorsunuz
Ya ben ozelde olmıycam ama esım sımdılık ılk uc aylık olan kıyafetlerını almak ıstıyor cunku yenı evlıyız ve borcarımızda var bu yuzden 0 3 aylık alalım sonrakılerı her ay yavas yavas alırız dıyor onda sorun yok ama kıyafet zıbın vb seylerden kac edet valan almam gerekıyor onlardan dolayı tartısıyoruz
Mesala bunları alsam yetermı cok ıcın sımdılık Mayısta haziran bası dogucak bebegım bnm sımdılık bunları alalım sonrasında ay ay 6 aylık valan olan kıyafetlerı alır dıyor
En çok kullandığım benim zıbın,atlet ve patikli pantolon oldu.Ben 40 çıkana kadar eldivende taktım çünkü tırnakların çokta iyi kesemiyordum ve yüzünü çiziyordu.Bide ben kundakladımda yarım kundak aldım rahat uyuması için
Bolca zıbın almanı tavsiye ederim
Benim hastane uzak olduğu için 5 tane bebeğin her kıyafetinden aldım bir normal battaniye bir de muslin almıştım oğlum çiş yaparak ikisini de kirletti keşke biraz daha yanıma alsaydım demiştim. Benim yaz bebeği olduğu için çabuk kurur dedim çok almadım bence evde 10 takım 10-15 zıbın bulundurun biraz da kalbinizin sesini dinleyin
Canım seninle sanırım aynı doğum yapıyoruz benimde mayıs sonu haziran başı
Ben aldıklarımı söyliyim sana 2 tane hastane çıkışı seti aldım içinde zıbın mevcut olanlardan . 2 tane pamuklu penye ne kalın ne çok ince uzun kollu 0-3 ay zıbın aldım , 1 tane kolu kısa ama bacak kısmı uzun 0-3 ay tulum aldım 2 tane ince patikli don aldım 0-3 ay onlar da , 4 tane de 0-3 ay zıbın aldım . Geri kalan bikaç şeyde 3-6 ay aldım zaten biraz toplayınca 3-6 ay olanları da giyebiliyolar . Ben zıbını daha rahat kullandığım için zıbın tarzı çoğunluk aldım
Evet bn son adetım 29 agustos abla uygulama gore hazıram 4 gorunuyor ama mayıs gıbıde dogabılır dedı doktor
Benimde normalde 8 haziran mı ne doğum ancak tam 40 hafta doğmayabilir benim işk çovuğum 38 haftada doğdu o yüzden vüuük ihtimal mayıs sonu falan olabilir benimde bende ona göre alışveriş yaptım
Anladım abla benım tam bı losteye ıhtıyatım var madde mande ılk cocugum kızım olucak ve her telden ses cıkıyor
Made made su 2 tane bu 3 tane gıbı bıboran vb seyler ama kafam karısıtor sureklo
Çok fazla 0-3 alma canım 3-6 olanları da zaten biraz topladıklarında öyle böyle giyiyorlar ama diğerleri hemen küçülür . Benim ilk doğumda hevesle alıp sonra bi kez bile giydiremeden küçülen çok kıyafetimiz oldu zaten hemen yıkarsın hava da sıcak çabucak kurur
Yani istersen brn madde maddr kendi aldıklarımı yazayım
Bide bu işler annenin kullanımına göre değişiyor. Kimi anne takım çok kullanır kimin kolayına tulum gelir biraz da sen doğumdan sonra kendinw göre anlarsın işte canım
Olur abla vallha ılk bebegım ve kaynanam ayrı esım ayrı ben ayrı hevesım bıle kalmadı en son hıc bıseye karısmıyom sız alırsının annenle dedım esıme sınırlendım stres yapmaya basladım ve bebegıme bısey olur dıyo korkmaya basladım cok vazla stres yapmaya basladım bır haftadır
Abla sana almak ıstedıklerımın resmını atımı burayakıyafet olarak
Kıyamam canım ama üzerine gelmesinler ama yani bukadar basit konuda da üzmesinler seni
At canım bakarım