Bebeginizin hangisini Anne- kayinvalidenize verirdiniz?

Bebeginiz 2 yas 4 ay ve 2. Bebeginiz doğduğunda 3 olacak hemen hemen desek siz yeni doğan bebeginizi kendi evine götürüp büyük olanı annenizde- kayinvalidenizde yeni olan çocuğunuz büyüyene kadar yanında (kendi evinde ) kalmasına izin verir miydiniz? Ben şahsen saçma buluyorum düşününce deliriyorum. Neymiş 2side küçük ikisinede ayni anda bakamazsin kucuk olani alir evine geçersiniz buyuk olani ben kendi yanima alir bakarim bakalım hangimiz daha ıyi çocuk bakacak ? Diyip duruyor hamile halimle sinirler tavan yapıyor resmen bir anne 2. Çocuğu dogdunda diğer çocuğunu nasil yok sayıp verir başkasına? Onuda geçtim ben 40 günlük doğum yaptim cekip eltimin yanına gitti 3 ay ben baktım diyor nerde 3 ay bakti acaba ? 21 gun küvezde yattı ( o zamanda hep yok olmuyor gelmiyor nasil olcak şimdi ah yavrum şimdi o orda ne yapiyor ne yiyor ne iciyor simdi açtir benim cocugum oralarda diyip durdu birazcik sutum geldi yok yetmez bu olmaz çocuk nasil doycak bunla dedi sanki hastanede mama vermiyorlarmiş gibi )16 gün ben hastanede yattim geriye kalan zamanda o bakti bizi eve geldi çocuk sen uyu ben bakarim yorulursun sen dedi geceleri hep onun yanina yatti hatta çoğu zaman benim onu kucagima almami istemedi onu annesi zannetti cok zoruma gitti içtigim ilaclar bebege geçip benim gibi hasta olmasin diye cocugumu emziremedim izin vermediler (bana doktor öyle birsey demedi emzirebilirsin dedi ) neymiş ateş düştugu yeri yakar onlar ne bilecek onu… profösör uzman doktora sormuşlar birde o demiş annenin o rahatsizligi varsa ilac kullaniyorsa asla emzirmesin diye. cocugumu bile dogru duzgun kucagima vermediler epilepsi nöbeti geçirir çocuğu düşururum diye resmen çocuguma komşu abla oldum anne değil altini o alirdi üstünu o degişirdi mamayla kendi beslerdi geceleri onun koynunda yatar onla uyanirdi yeniden o anne olmuş ben ise öyle biri olmuştum ( ne oldugumu bile bilmedim hep )neymis yatip kalkip siz annenize dua edin anneniz olmasaydı o çocuk çoktan ölürdü sen bakamazdin diyolar birde o gidince eltime bizde kendi evimize geçtik tabi gene ayni soru bakabilecek misin cocuga yapabilecekmisin ? Sorusu… ilk doğum anne- baba- abla-kardeş kimse yok sadece siz ve çocuğunuz var eşiniz akşam geliyor eve o halde baktim kalkip yalan değil çogu zaman evin isini bile yapamazdim gelir kontrole millet 10 cocuk bakiyor ayni anda sen 1 cocuga bakip evini toplayamiyorsun derdi… sana verecem hazır büyümüş çocuğu… doğmasi hiç istenmeyen çocuk simdi kıymete bindi …Siz ne yapardiniz? Ne hissedersiniz?

1 Beğeni

Ayy okurken bile sinir krizi geçirdimm sen nasil sakin kalabildin tebrik ediyorum seni gercekten eşin birşey demiyor mu bu duruma bence cok bile sabretmissin cocuk senin cocugun tepkini koy bence ne demek bende kalsin falan cok istiyosa kendi dogursun bi tane ayy sinirim bozuldu :confounded::confounded:

2 Beğeni

Diyorum bu 2 cocuk olsa da ayni 10 cocuk olsa da ayni ikisinede sevgim yeter ben ikisine de ben bakarim diyorum . Birde çocuğun beynini yıkıyorlar daha yoktan neymis onlar seni daha sevmiycek istemiycek hep diğer bebegi sevcekler istiycekler o yeni gelen (af edersin orda baska bir sey dedi bu kibarcası) ögg o hep ön planda olcak diyor cocuga soruyor sen gelecek bebeği sevcek misin diye cocuk evet diyor sonra dönüyor tekrar anlatinca sorunca hayır diyor resmen kardeşlik bağını ortadan kaldiriyor

2 Beğeni

O nasil bi kadin yaaa esin ne diyor bu duruma hic mi tepki vermiyor valla cok zorlarsa sikayet ederdim ben gerekirse uzaklastirma alirdim bu nasil bi olay insani deli eder boyleleri

1 Beğeni

Arkadasım senin agzin var dilin yokmu?, annesi sensin sen sınır koyarsan yapamazlar oyle seyler benim k validede oyle yapmaya çalışıyordu ama asla benden izinsiz dışarıda çıkaramaz şimdi tavruni baştan koy. Halada geç deyil. İleride o cocuk senle nasıl bag kuracak? Sesini ciksr biraz. Şimdi ben çok erken hamile kaldım 2 3aylikken bebeyim. 9ay olcak bende 6 aydir hamileyim k validemle ayni evde oturyoz buyuye ben bakacam diyi bende hehe bakarsın diyorum çübkü zann ediyolarki 1 yaştan sonra cocuk akıllanıyo hayir onun arka köpek süt dişleri cikacak şuan 8dişi var çlkarana kadar beni mahv etti şimdi gitsin onları mahv etsin inan cocuk bakmaktan bi bk. Anlamaz ama bend eisyyorumki benim anneliyimi zamanıyla sorguldalar yaa işte o laflarını büyüyede bakamyinca hatirlatacam saydıracam , 5 metre dille konuşmakla olmuyi o işler. Bebek zaten bana bagll evet babanneye gider oymar falan ama gece asla bakamaz hel hele diş çıkarlnca aslaa

4 Beğeni

Eşim sadece oflayip o seni kizdirmak icin yapiyor ne takiyorsun diyor

2 Beğeni

Ee sende takma o zaman agzinin payini ver cekil tepkini koy uzak dur gerekirse sokma bile evine o bu kadar konusuyorsa sende konus susmaa uzak durmaya calis

1 Beğeni

Eve koymama uzaklastirma aldirma gibi bir sansim yok malesef hic biri annelerine laf dedirtmiyo ben konuşsam da boşa sussamda napicam bende bilmiyorum ayni evde yasarken kaynimla kavga ettik sirf anasina laf dedim diye. Cigrindan cikarmisti beni ogun gene bende yeter artik ne istiyorsun benden bikttim artik sizden yeter dedim obur geline oyle yapamiyson bana tavrini koyuyorsun sonra susmami istiyorsun dedim bana dönüp bu kis bu evden gidilecek diyip mutfak tezgahina vurdu elini sonra oglu geldi ne bagiriyorsunuz sesiniz asagi geliyor dedi onu annene sor dedim sonra verdi veriştirdi sen benim annemle nasıl oyle konusursun doggri demişler acima yetime gelir koyar bir yerine diye eve alip bakiyoruz diye oyle yapiyorsun zaten anneme hesap soracak haddi nerde buldun kim oluyorsun dedim senin karin olsa oda aynı yapcak hos ne yapcak dedim o zaman onunda agzina bilmem ne eder koyarim kapiya işte dedi yapamazsin dedim sen benim yapacaklarımi daha bilmiyorsun dedi bagarmaya başladı daha kotu laflar ettim ağlamaya basladim dedim ben senin yengenim dogru konus boyle konusamazsin benle bana dedigi cümle sen benim yengem falan degilsn hiçte olmayacaksin dedi balkona cikti aglamaya devam ettimi gördü ne agliyorsun zoruna mi gitti kes sesini benimle dogri konuş dedi balkondan iceri girip beni dovmeye kalktı ustume yürüdü annesi girdi araya tamam oglum abin gelir simdi agladigini görmesin bagarma duymasin sesini kizar dedi sonra kapi caldi sakinleş dedi ogluna banada gir banyoya elini yuzunu yika.agladigin belli olmasin dedi girdim banyoya yikadim yüzümü girdim odaya agladin mi diye sordu evet agladim dedim sonra annesi bana bakip soyleme diye kas kaldırdı niye dedi dedim annemin ölüm senesinin gunu yaklasiyor ondan ordan da kafa sallafi anasi.

1 Beğeni

Kaş kaldırdıysa sende inatina soyleseydin ya ne agliyosun ben kavgayi olustrana deyil cevap veremeyene kiziyorum yaaa neden anlatmaıdn herseyi cok ezdiryosun kendini

1 Beğeni

Benle bag diye bisey kalmadi ki düşmanı goruyor beni geçen bicak atti kafama o kahvalti bicaklarindan ağırdı kafam kanadı yarildi her seferinde bicak aliyor eline bicakla vücudumu durtuyor gecen ne yapcak diye uzattim kolumu biliyorum kesmiyor o bicak tuttu kolumu kesmeye çalıştı kesen bicak olmus olsaydi gitmisti kol her seferinde bana vuruyor itiyor . Ozellikle hamile oldugumu ogrendiginden beri karnima vurup tekme atiyor daha çoklasti korkuyorum da kucagima almadan kaybetmekten. Bende bilmiyorum nasil eski haline gelir diye.

1 Beğeni

Bunu yapan eşin miiii :astonished::astonished::grimacing::grimacing:

2 Beğeni

Her soyliyck oldum hep yanımda bitti birkez olsun yalniz kalmadım onla tam soyliyck oldum yatarken hemen kapiyi calmadan iceri girerdi bir sey unuttum derdi en sonunda ben bu evden gitmek istiyorum dedim neden dedi olmuyor yapamiyorum daha dayanamıyorum dedim annemle mi bir sey oldu dedi hep oluyor zaten dedim iyi dedi ilk bulduğumuz evi tuttuk baska ev bakmadık tasindik sonra iste. Oda biliyor annesiyle kac kez kavga ettik gozunun önünde. Her defasinda beni arada birakmayin diyip cikip gidiyordu

1 Beğeni

Bicakla kafami yaran karnima vurup tekme atan her seferinde bana vuran kisi malesef esim degil kucuk kizim simdi kardesi oldugunu duyunca karnima tekme atiyor karnima vuruyor onceden gene vurma itme diyordum duruyordu simdi daha cok karnima vurup tekme atiyor :expressionless: korkuyorum 2.sini kucağıma alamamaktan :persevere: sonucta ikisde benim cocugum ne kadar anne olarak görmese de inana biliyor musun benim dogurdum bana tükürüyor tokat atiyor bana :neutral_face: babaannesini gorunce kucak aciyor sariliyor öp beni diyor öpuyor :persevere: cok zoruma gidiyor sanki ben onun annesi degilde o onunn annesiymis gibi hissediyorum.

2 Beğeni

Allah sabır versin çok zor psikolojik danışmanlık almanız gerek eşinizle eşiniz içinde kızınız içinde

Annesini karıştırması hoş değil

2 Beğeni

Ahh canim yaa kaç aylik ki o oyle . Okudkca dehşete geliyorum inanmıyorum al gotur dişarı çıkar gez biseyler al oyun oyna vakit ayir cocuk için onemli boyle seyler en cokta oyun. Belki duzelue

1 Beğeni

Daha 2 yasinda canim :thinking:

2 Beğeni

Çok zor şeyler yaşamışsınız allah sabir versin

2 Beğeni

valla öyle çok zor ben ikisinde veremezdim.

1 Beğeni

Bakamazsın ne demekmiş. İlk önce her anne çocuğuna yete biliyor . Yetersiz bir anne yok.

İkinciside. Ablam ın ilk çocuğu 2 yaşındaydı 2ciyi dünyaya getirdi ve kendi baktı. 2 çocuk yetiştirdi. Diğerine sen bak buna ben bakayım ne demekmiş. Düşüncesi bile saçma.

Senin yerine koydum biran kendimi. Gerçekten sakin kalanbilmişsin bravo yani.

Bir daha öyle söyleyen olursa Geçmişte yılda bir doğuruyorlardı anneler kendi bakıyordu. Bende kendim baka bilirim. Bakıp bakmamam kimseyi ilgilendirmez. Benim çocuğum sonuçta

1 Beğeni

Doğru haklısınız.

2 Beğeni