Bebeğin pozisyonu

Merhaba anneler, bebeğin pozisyonu anlayabiliyor musunuz? Mesela baş aşağı olduğunu anlayanlar var mı?

1 Beğeni

Baş aşağı olduğunda vajinada baskı hissedersin ve çok sık idrara çıkma isteği gelir

2 Beğeni

başı aşağı olfuğunda vaginamda baskı hiss ettim aşırı derecede sanki alttan çıkacakmış gibi bide tualetten çıkamazdım.İdrara gittiğimde de acıyordu vaginam

3 Beğeni

Bence anlamak zor ama yaşadığım ön önemli belirti ayakları aşağıdayken mesaneme tekme attığında anlıyormuşum ayakları olduğunu baş aşağı dönünce farkettiö birde vajinada baskı ve ağrı arttı ayağımla bişeyi itleyemiyorum mesela

3 Beğeni

Ben başı yukardayken hep hareketleri aşağıda hissediyordum. Ama baş aşağı döndüğünde tekmelerini hep yukarlarda hissediyordum o zaman daha dr a gitmeden eşime demiştim kesin döndü diye ve gittiğimde de dönmüştü.

3 Beğeni

Hepinize çok teşekkür ederim anneler :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: ben de bu aralar var ama emin olamıyordum Çarşamba randevum var merak ediyorum döndü mü diye 32 haftalık olduk

2 Beğeni

Benimkide 32-34 haftalar arasında dönmüştü

2 Beğeni

Benimde çarşamba randevum var bizim kız döndü mü merak ediyorum :sweat_smile: Başından beri ben tuvaletten çıkamıyorum ama geceleri ya da ayakta kalınca ağrım oluyor vajinada acaba ters diye mi

3 Beğeni

Muhtemelen ters diyedir

4 Beğeni

Ben tekmesinden anlıyordum pozisyonunu. Vaş aşağı olduğunda idrar keseme baskı yapıyordu. Ve karnıma baktığımda kafasını göre biliyordum bazen daire şeklinde :rofl::heart_eyes:

3 Beğeni

Sık idrara çıkmak bebeğin döndüğünün bir belirtisi olabilirmış sıradaki randevunuz ne zaman

1 Beğeni

Bence dönmüş gibi :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Ay hadi İnşallah dönmüştür gittiğinizde haber verin bana da :heart_eyes:

1 Beğeni

Ay hadi İnşallah :smiling_face_with_three_hearts: Rabbim kısmet ederse normal doğum istiyorum bakalım ne olacak

1 Beğeni

Benim 30.hafta daha dönmemiş makat gelişi dediler kaça kadar dönebilir

1 Beğeni

Üçüncü trimester (son üç aylık dönem) olarak doğuma yaklaşık olarak 8 hafta kalmış ve 32 haftalık gebeliklerde bebeğin pozisyonu genellikle doğuma hazır olacak şekilde baş aşağı pozisyona geçiş yapar

Veya…

Doğum sürecinde tam olarak bebeğin doğum kanalına ineceği zaman belli değil Ancak genellikle gebeliğin 36-38 haftaları arasında myometrium denilen rahim kasları doğuma hazırlanır ve genellikle bu dönemde bebeğin doğum kanalına inişi başlar.

1 Beğeni

Teşekkür ederim verdigin bilgi için​:heart::blush:

1 Beğeni

Evet diğerlerinin aksine tam tersi yazmış arkadaşlar. Bana da doktor tekmeleri yukarda olursa baş aşağıya dönmüştür dedi. Vajinada ise tekmeler hala dönmemiştir dedi

1. Haftamda doktor başı yukarda , %95 doğuma kadar döner dedi. Şimdi gelicek doktor kontrolümde görücem ki dönmemiş. Hala bebeğimin döndüğünü düşünmüyorum :smiling_face_with_tear::pregnant_woman:t3:
1 Beğeni

Döner inşallah minnak​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni