- Haftalik hamileyim dün hastaneye gittim bebeğin eşinin aşağıda olduğunu öğrendim benim gibi durumu yasayan varmi bi sorun olurmu
Doğuma kadar düzelmezse sezeryan doğum oluyor sadece başka Bir sıkıntı oluşmuyor canım
Benim ilk 3 ayda öyleydi ama sonra yukarı çıkmıştı. Erken doğuma sebep olabiliyormus doktor bana öyle söylemişti.
Umarım düzelir ya sezeryan olmak istemiyorum
İnsallah bi sıkıntı cıkmaz da yukari cikar
Benim de öyleydi, 28hafta dolmadan bir anlamı yok demişti doktorum, yukarı çıkabilir dedi. Ve yukarı çıktı. Biraz dikkat etmek gerekiyor sadece. Şayet çıkmazsa sezaryen olursunuz.
Benim de ayni suan 27 haftalik hamileyim bende yarim rahim agzini kapatmis 30.hafta da tekrar cagirdi duruma gore sezeryan olup olmucagima karar vericekler ve de universite hastanesi veya sehir hastanesine yonlendirdi riskli gebelik gordukleri icin
Merhaba, ben de 27 haftalık hamileyim. En son kontrolde doktorum plasentanın aşağıda olduğunu, doğuma yakın tekrar kontrol edeceğini eğer yukarı çıkmazsa sezaryen doğum olacağını söyledi. Benim kafamı karıştıran da detaylı ultrasonda doktorun hiç böyle bir şey söylememiş olması.
Detaylı ultrasonda haftası henüz erken olduğu için söylemiyorlar. Ben kendim sormuştum, doktor 28.haftadan önce bu tanı konmaz, çünkü %90 yukarı çıkar dedi. 30 haftada hâlâ çıkmadıysa o zaman tanı kesinleşiyormuş
Anladım. Benim de kafama takılmıştı neden o zamanları söylenmedi diye. Yorumunuz için teşekkür ederim. Sizin de plasenta aşağıda mıydı ? Yukarı çıkma durumunuz oldu mu?
Benimde aynı inş yukarı çıkar 26 haftalık olucam yarın benimde sınırda çıkabilir de böle kalabilirde 32haftalık ken çatal muanesnde belli olur dedi Dr gönlümüz normal doğumdan yana inş öylede olur
Evet benim de aşağıda ve doğum kanalını tamamen kapatiyordu, sonradan yukarı çıkmaya başladı. Şuan 27.haftadayim 2cm çıkmış, doktor zaman geçtikçe çıkmaya devam eder dedi
Sizin adınıza sevindim. Umarım zamanla tamamen yukarı çıkar. Bir sonraki kontrolde ben de soracagim yeniden konumunu. Teşekkürler
Selamlar, ikili ultrason yaptirdiginizda bunu soylemeleri gerekiyordu. Ben hem devlette hem özelde yaptırmıştım ikili testi ikisi de söyledi ve bana dinlenmem gerektiğini belirttiler. Ağrı ve sancı yapabilir. Siz temkinli olun istirahat edin muhakkak.
Inşallah. Sizin yapabileceğiniz birşey değil canım. Hiç sıkma kendini. Ben ilk dogumumda 40. Haftaya kadar normal diye bekleyip saatlerce hiç acilmam olmadigi ve bebeğimin de suyu kalmadığı için apar topar devlet Hastanesi’nde sezeryana alındım. Nasip kısmet işi. Kendini sezeryan veya normal diye sakın sartlama sonrasinda uzulmeni istemem. Çünkü doğum sonrası motivasyon emzirmek açısından çok önemli.
Merhaba, ikili tarama test sonucumu tam 3 doktor gördü. Bir özel, bir devlet, bir de perinatoloji uzmanı. Hiçbiri böyle bir şeyden bahsetmedi maalesef. Dediginiz gibi dikkat ederim yine de teşekkürler
Banada 28. Haftada söyledi eşi rahme yakın bi yerde diye. Bebek büyüdükçe değişebilir demişti. Şuan 34 haftada en son kontrolde çok yakın görünmüyor dedi yukarı çıkmış biraz. İnşallah düzelir sizinki de.
Bana iki ayrı doktor açıkça söyledi “28 hafta olmadan bunu anneye söylemeyiz, geçici bir durum olma ihtimali daha yüksektir” diye. Doktorların genel tutumu bu yani, deneyimsizlik veya özensizlikten değil
Şu an 27. Haftamdayım inşallah bizimki de geçici bir durumdur diyelim o zaman. Yorumlarınız için teşekkür ederim
Merhaba 14haftalik hamileyim ve bebek kafası aşağıda sorun ölürmu?