23 hafta detaylı ultrasonum da benimde eşi aşağıda olduğunu tıb adıyla plesenta previa parsiyalis olduğumu öğrendim 28 haftaya kdar çıkabileceğini söyledi cikmassa sezaryan olacağını erken doğum riski olabileceğini söyledi doktorum o yüzden ilişki yasak şuan ağır kaldırmak uzun yolculuk yapmak gbi bir çok yasaklar geldi inşallah hepimiz hayırlı haberler alırız
İnşallah Bana da bir doktor aynen böyle söyledi, büyük ihtimalle de yukarı çıkacaktır dedi, çıktı. çıkmazsa da nasipten ötesi yok. normal veya sezaryen önemli olan her doğumun kendi normal seyrinde ilerleyip anne ve bebeğin sağ salim kavuşması nihayetinde doğum başlı başına zor ama güzel birşey zaten, türü ne olursa olsun
Hiç bir sorun olmaz annesi onun yeri henüz çok geniş, daha çok taklalar atacak , dönüp duracak
33 haftaya kadar eşi aşağıdaydı şuan 37 haftalığım eşi yukarda zamanla yukarıyor çıkıyor çıkmazsa sezeryan oluyorsn canım eşi aşağıdayken ilişkiye girme sakın düşük olabilir
Nekar aşağidaydi adna plasenta previa dedilermi onun çeşitleri var çünkü
Mesela neye dikkat etmek gerek acaba
Umarim en iyisi olur hepimiz icin
Umarim kuzum
Ya oylese iyi bende bıraz korkmadım değil teşekürler
Bana birliktelik yasak dedi doktorum 5 -10 kg dan fazla ağır kaldırmak uzun süre ayakta kalkmak . Ağır ev işleri yasak , elinden geldiği kadar istirat dedi
Doktor ilişkiye girmemekte ve ağır iş yapmamakta fayda var dedi. Ben yine rutin işlerimi yaptım ama yüksek bir yere uzanmamaya, ağır kaldirmamaya ve çok ani eğilip doğrulmamaya dikkat ettim. Yorulduysam kendimi zorlamadım dinlendim. Bir de uzun ve tempolu yürüyüş yapmadım.
Artik benimde cok yormamam gerek kendimi bu durum canimi sktı baya
Benimde öyle maalesef ayın 2 nde doktora gideceğim umarım çıkmıştır yukarı erken doğum olsun istemiyorum ya normal doğum yapmak istiyorum eş te bunları tetikliyor ama tabi önceliğimiz bebeğimiz sağlıklı olsunda Allah’a bıraktım bende ama inşAllah yukarı çıkmıştır
Benimde 13 haftalıkken kanamam oldu gittim doktor dedi plensanta aşağıda korkulacak bir durum yok ayağını yükseğe kaldır sırt üstü Uzan ve o şekilde geçti
İnsallah canim tabi bebeğin sağlıklı olması daha önemli bi yandan da normal doğumun bebeğe de avantajlari var bağışıklık vs ama Allahın dediği olur
Bende mi oyle yapsam bilemedim sırt üstü uzaninca uzun süre belim tutuluyor benim
Günde 15 dakika Uzan ayağını kaldır gerçekten çok iyi geliyor doktoruna da danışa bilirsin umarım inşallah rabbim sağ Salim bebeğinizi kucağımıza almamıza nasip eder
Benim bu şekildeydi rahim ağzını kapatmadigi sürece normal doğum yapabilirsin yukarı çıktı ilerleyen haftalarda
İnsallah canim