Bebeğimin eksikleri için eşim para vermiyor

Merhaba kızlar biraz dertleşmek istiyorum 34+5 hamileyim ilk gebeliğim hem bedenen hemde psikolojik olarak çok kötüyüm kendimi hiç iyi hissetmiyorum herşey zor geliyor artık o kadar temizlk düşkünü biriydim şimdi temzilkte umrumda olmuyor gün içinde yatmaktan nefret eden ben sürekli yatmak istiyorum bilmiyorum ne hale geldim ağrılarım çok oluyor kendi yaşadıklarım yetmiyomuş gibi bide eşimin yaptıkları bikaç ay önce bebeğin alışverişini bile yapmıyordu onun için para vermiyordu ama neyse ki sonunda on bin lira verdi ne ihtiyacı varsa bununla al dedi bende aldım bişeyler kendime doğum için hiçbir şey almadım sadece bebeğe takım kıyafet battaniye havlu vs öyle şeyler aldım istanbul gibi bir yerde herşey çok pahalı verdiği on bin lira ile ben ona da bişeyler aldım defalarca market alışverişi de yaptım kaç hafta önce vermişti şimdi bebeğin eksikleri hâlâ çok var mesela bi tane müslin örtü almıştım ama az müslin örtüler çok lazım bi tane yetmez dedim bikaç tane daha almam lazım dedim ben hastanede giymem gereken lohusa takımı depend vs vs bebeğin bakım ürünleri leğeni deterjnı hiçbişeyi almamışım böyle biraz daha para vermen lazım dedim olmaz dedi kesin bir dille verdim alsaydın dedi onun dışında puseti bebek arabasını hiç almadık bile onları almicam diyor ztn doğuma az kaldı doktor bebek aşağıda sancıların da var her an doğum başlayabilir dedi eşim bunu bilmesine rağmen umrunda olmuyor tam iyi diyorum artık eskisi gibi değil diyorum yine aynı yine aynı geçen hafta kardeşine annesine bilet parası anında altı bin tl gönderen adam bize gelince neden yok bu da olmasın bu da eksik kalsın diyip duruyor inanın fuzuli hiçbir şey almadı asla kendime hiç hiçbir şey almadım ztn babama söyliyim benim ihtiyaçlarım kadar olanı o göndersin bebeğin eksiklerini sen öde dedim onu da baban alsın dedi kafayı yicem babam ztn beşiğini yatak setini kaç tane kıyafet vs o aldı ztn bilmiyorum nasıl yapsam nasıl ikna etsem

1 Beğeni

Çocuğu yaparken problem yok eksiklerini görmeye gelince mi sorun var siz hatırladığım kadarıyla hep böyle sorunlar çekiyordunuz demek ki halen devam ediyor üzüldüm böyle olmasına :pensive:

Merhaba, zor bir durum ama eşinizin huyunu biliyorsunuz mesela verdiği 10 bin ile ben asla ne market alışverişi yapardım ne eşime birşey alırdım, hepsini bebeğe ve kendime harcardim…Zaten zar zor vermiş bir daha vermeyeceğini tahmin ederek hareket etmek daha mantıklı bu durumda

10 Beğeni

Aynen öyle bi ara düzeldi gerçekten daha ilgiliydi daha düşünceliydi bayağı üstüne gitmiştim o zaman ama son bi hafta on gündür yine bişeyler oldu adama ne oldu onu da bilmiyorum iyidik aslında diye düşünüyordum ama yine eskisi gibi olmaya devam ediyor huylu huyundan vazgeçmiyor heralde maalesef

Evet ama mecburdum da market alışverişi yapmaya başka para yoktu yanımda ondn isteyince almıyordu da bilmiyorum şimdi nasıl yapacam

Yanlış anlama beni amacım yargılamak değil ama keşke tanıyıp öyle çocuk yapsaydın… Ömür boyu zorluğunu sen çekeceksin

İlk tanıdığımda böyle değildi ki hamile kaldıktan sonra değşmeye başladı ona güvenerek çocuk yaptım aslında ama bilmiyordum böyle olacağını

Merhabalar sizin babanızdan falan çekinmez mi onunla bir konussaniz biraz nasihat etse yani ben sana kızımı muhtaç bırak diye mi verdim falan gibisine yani biliyorum evliliğin içine aile girince pek hoş olmuyor ama okuduğum kadarıyla onun ailesi fazlasıyla sizin evliliğinizin içinde ve bana kalırsa bunu yaşamış birisi olarak söylüyorum eşinizin annesi eşinizin bu tuutmda olmasında çok etkili

Çok üzüldüm bide ilk gebelik hic mi insan heves etmez birseyler almak icin bu zamanda 10 bin tl ye bebegin bütün ihtiyaçları nasıl alınsın ya bebegin allah korusun memeyi kabul etmezse mamada almaz

Herşey çok pahalı inanın benim kendi ihtiyaçlarımı da geçtim ben bebeğini bişeyden mahrum bırakmasın istiyorum ben ztn çok harcama yapan bir insan değilim tutumluyumdur yani ikinci bebeğim olsa dicem ki ilk bebeğimin eşyaları duruyor ztn almazdım bir çok şeyi ama bu ilk bebeğimiz ve herseye sıfırdan başlıyoruz mecburuz almaya ve son kurduğunuz cümle de de ne kadar haklısınz valla millet o kadar paralar veriyor tekrar tekrar çocuğu olsun diye bize Allah nasip etti çok şükür Rabbim sağlıkla sağ salim de kucağımıza alabilmeyi nasip etsin inşallah onun da kıymetini bilemiyoruz :pensive:

Umarım eşiniz bir an önce doğru yolu bulur dediğim gibi çekineceği bir aile büyüğü varsa ondan destek almayı düşünebilirsiniz

Evet hersey çok pahalı farkındayım ama inanın gereksiz en ufak bir şey almadım almam da herseyin en ucuzundan da almaya çalışıyorum ama istanbul şartları ordan burdan kısmaya çalışıyorum sürekli kendime özellikle hamileliğimin başindan bu zamana kadar 12 kilo aldım çok çok afedersiniz donlarım taytlarım yırtıldı artık bana göre olmuyor yine de giyiyorum sıkıyor karnımda kaşıntı yapıyor sürekli eşime söyledim kaç defa onun yanında bilerek karnımı kaşıyordum tayt çok dar sıkıyor ya diyorum oralı bile olmadı benim derdim bebeğim ona alsın bana almasa da olur ben idare ederim bi şekilde durumu olmasa yine anlicam ama dışarda gezmeye gidiyor yemeklere oraya buraya ailesine harcıyor bize gelince niye böyle onu anlamıyorum eşim kötüdür diyemem ama bu şekilde davranışları beni çok üzüyor çok rahatsız ediyor

Bilemiyorum on bin tl yeterli diyip duruyor on binini bebeğe harcamış olsam yine üzülmicem ama evin ihtiyaçlarını bile defalarca ben o on bin tlnin içinden çıkarıp aldım onu da biliyor ona rağmen beni ilgilendirmez almasaydın diyor ondan isteyince o da almıyordu mecbur ben alıyodum

Rabbim yardımcın olsun insallah düzelir çocuk doğunca​:face_holding_back_tears::cherry_blossom:

1 Beğeni

İnşallah teşekkür ederim

Benimkide aynı canım para istiyorum para yok diyor heveslerim herseyim kursagimda kaldi malesef ilk gebelik benimkide anlayissiz

Allah sabır versin sizede çok zor insan kendini çok kötü hissediyor

Arkadaşım geçen aylardan seni hatırladım; hiç para vermeyen kocan 500₺ verince gidip yine ona pijama takımı alan arkadaşsın değil mi? Kör kütük mü aşık oldun gereğinden fazla mı iyi niyetlisin bilmiyorum ama bu cimri adam para verdiğinde ne olur artık kendin ve bebek dışında kimseye bir şey alma. Adam on bin verdiyse git hepsini senin öncelikli alınacaklarına ver sonra da eksik kalırsa yine başının etini ye verdiğin buna yetti diye. Ne diye eve kocana harcayıp kendi ihtiyaçlarını erteliyorsun hâlâ. Ben sana demiştim adam donuyla da yatardı çok mu lazımdı yaz sıcağında pijama. Kendi ihtiyaçlarını öncelikli gözet lütfen. Seni yargılamak için demiyorum. Kocanın ne olduğunu anladım, maddi olarak zor durumda da değil, sen yine iyi niyetle düşünüp ona da alınması gerekenler var diyorsun ama şu yaptıkları karşısında önce kendini düşünmen daha iyi olur.

8 Beğeni

Evet ben yazmıştım yine daha önce… Bende niye böyle yaptığımı anlamıyorum bu sefer kendimi düşünecem diyorum kendime şunu şunu alacam diyorum ama sonra bi bakıyorum yine kendime bişey almamışım yanımdaki parayı ya eve ya da eşime harcamışım o kendine de çok alan biri değil pantolonu yırtılsa dik giyerim der öyle bi tip ama ben bunu sevmiyorum ben bi şekide idare ederim de o her gün işe gidiyor insan içinde ayıp olmasın diyip alıyorum ona eve aldıklarım da o almıyordu unutuyorum işim var alamam diyip gitmiyordu bende mecbur almak zorunda kalıyordum bundan sonra para istesem eminim beni süründürene kadar vermez

1 Beğeni

Eşinin cinsiyet takıntısı yok değil mi ne bilim erkek bebek ister kız oldu diye almaz falan öyle bir durum yok değil mi?