Bebeğe Kilo Aldıran Besinler

Cok erken yine de rahim kasilmasi icin de olsa tüketimde bence bilemedim

Ben 30 um hic yemedim rahim kasilmasi seker var yogun arastirmistim cok fazla riske atmadim

Bende 27 den beri yiyorum hiç bir etkisi gurmedim

Bende yedim canım çekti de yedim hem de düşük tehlikem vardı yedim fazlası her şeyin zarar azıcık ucundan bişey olmaz bence de​:cherry_blossom:

Herkes de ayni degil belki de mesela bana sut yasak degisiyor bunlar

Tabiki de herseyin fazlasi zarar ama doktora danismak daha iyi boyle seyleri onermiyor bazi doktorlar cunku mesela sana sut ic der bana yasak dedi herkesin ayni degil doktorla ilerlemeek bazi seyleri daha saglikli ceviz badem vs herkesin tükettigi ama meyvelerde seker var ve bazisinda seker oluyor gebelikte

İnsan kendine neyin yasak oldugunu zaten bilir şekeri varsa ona dikkat eder beslenirken alerjisi varsa tuketmez kuruyemiş filan o başka mevzu elbette kimse kimseye zorla ye demiyor benim düşük tehlikem vardı üç beş yedim hamileyim sonuçta damardan antibiyotik almışım gibi etki etmeyecektir yani intihar etmiyorum​:joy::joy:

Bide ben kendimi biliyorum mesela gece asitli meyve tuketirsem midem eksiyor herkes kendine göre düzene sokuyordur beslenmesini öyle de olmalı öneri başka şey kendine göre düzenlemeli herkes her onerileni​:kissing_heart:

Kiz hamileyiz diye zararli olan herseyi tuketicek degiliz sacmalama​:rofl: nar konusunu cok arastirip zararli diye hic tüketim yapmadim bende dusuk riski yasadim o yuzden korkum iki kat daha fazlaydi herseyde ama ihlamur nar vb erken doguma sebebiyet verdigini duymustum mesela ben meyve sıkıp ictim hep iyi gelir sandim yedim bilmiyordum meyve de o kadar seker oldugunu sonra kestim birbirimizden öneri aliyoruz soruyoruz neler iyi ne yiyosunuz ilk tecrubeler ilk annelik insanlar ishal oldum bebeğe zarari var mi diye konu aciyor korkup narla ilgili konu cok gecmis bakmistim ona gore narin iyi olmadigini biliyordum demistim

İnanılmaz bir fark yok canım. Bir hafta geriden geliyor olabilir kilo olarak. Benim bebeğim de çok kilolu değil ama haftasıyla uyumluydu şimdiye kadar. Badem, ceviz, kabak çekirdeği, muz, yumurta ve kaşar peyniri gerçekten kilo aldırıyor ama onu söyleyeyim. Haftasını yakalar Allahın izniyle merak etme. Aşırı kilolu olmasi da doğumda birtakim komplikasyonlara sebep oluyormuş. Allah her şeyi dozunda nasip etsin inşallah

2 Beğeni

İnşallah canım doktorlar burada bebeğin çok fazla kilolu olmasını istemiyor ki doğum rahat olsun zaten sonra bebekler hızlı kilo alıyorlar eh işdə elime gəldikcə yiyicem muz ve yumurta hamileliğin başından beri yiyorum eşimde çok fazla kilolu olmasin rahat dogurursun ilk doğum o yüzden birazcık korkuyorum doktorumla konusucam o yeterli diyorsa tamam az derse bir şeyler yaparım ama bunların cogunu yiyorum

Aynen öyle en doğrusu doktorunla ilerlemek olur zaten canım. Biraz da bünye meselesi genetik yani. Hayırlı doğumlarin olsun inşallah benim de ilk gebeliğim :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Benim eşim de bende küçük dogulmusuz eşim zaten kilo almıyor 28 yaşı var 57 kilo

1 Beğeni

Ben zararlı her şeyi tuketcez diye bişi dedigimi sanmıyorum zaten canim neyse ne demek istediğimi anlamadın olsun​:kissing_heart:

Anladım canım iste genetik de etkili gerçekten

Evet öyle oluyor

1 Beğeni

Yeter ki sağlıklı doğsun canım mühim değil gerisi

Meyveli olani onermiyor doktor sade dedi

1 Beğeni

Tabiki öyle en önemlisi sağlık kilonu sonrada ala bilir

1 Beğeni

28 haftada gittiğimde bebeğim 995 gramdi doktor 2 hafta geride dedi böyle devam ederse erken doğum olur karnimda gelişmiyor diye Ben vitaminlerimi düzenli alıyorum ve düzenli yemek yiyorum çocuğuma ne kilo aldırır erken doğum olmasından korkuyorum