Ben ilk hamilelikte dahil olmak uzere surekli basenden kilo aliyorum normaldede basenliyim ama hamilelikte ekstra oluyor varmi bir oneriniz veya napmam gerej suan 20. Haftadayim 40 beden oldum neredeyse cokta uzuluyorum son aylarda penguen gibi geziyorum 44 bedene cikmistim ilk gebeligimde
Rahatsız etmezsem ben de şuracikta beklesem olur mu tavsiyeye ihtiyacim var
Merhaba sağlıkla kucağıniza alın yavrunuzu Siz demekki çok fazla karbonhidrat tuketiyorsunuz ve vücudunuz da bunu yakmıyor. Bende basenliyim ama bu gebeliğimde yediklerime dikkat ediyorum. Basenden hiç almadım ve kilo da almadım 18 haftalığım şuan. Bebeğin gelişimi haftasin uyumlu. Aşırı makarna ekmek, kızartma gibi veya şeker oranı yüksek hazır paketlenmiş gıdaları tüketmeyin. Zaten hamilelikte sıkı diyet önerilmez hiçbir zaman yoksa bebisin gelisimini etkiler. Ceviz, kefir, çilek, peynir, ayran, yoğurt, avokado, lifli gidalar, yumurta, olmazsa olmaziniz olsun her gün. Yiyebiliyorsaniz et tavuk avuç içi büyüklügunu geçmesin. Hafta içinde iki kez balık. Balık yoksa göbek salatanin içine ton balığı koyup peynir zeytinle zenginlestirip bir parça ekmek veya grisini tüketebilirsiniz. Tatlı olarakta günde 1 hurma, pekmez ceviz karışımı veya incir tüketebilirsiniz ama aşırıya kaçmadan yoksa şeker yükselebilir. Hurmayı da 1-2 en fazla çok tüketmeyin rahmi açabiliyormus çünkü.
Mesela ben aralarda nesfit in kırmızı meyveli gevregine süt ve ceviz katarak ara öğün yapıyorum kendime. Hem doyurucu oluyor hem bebise hem bağırsaklara faydası oluyor. Umarım biraz faydası olur size. Ben mesela hiç makarna tuketmiyorum günlük yediğim ekmekte iki avuç içini geçmiyor.
Tm cok tskurler
Ben ilk hamileliğimde 48 bedene cikmistim sonra geri 38 bedene düştüm 28 haftalık hamileyim ve bel oyuntusu diye birşey kalmadı… kocam bana Ajda bardağı derdi… şu snda bira bardağından farksizim çok fazla yemek yemiyorum aslında ama nasıl oluyorsa hızla büyüyorum
Tetanoz asisi yapildinmi canim
Kime sordun ?
Sana canim buradakilere ya cok yorum okuyorum olma deniyor ol deniyot
Ben bu hafta içinde oldum şuan 18+3 teyim iki gündür kolumu kaldıramıyorum tavisem kullanmadığın koluna yaptır
Zaten sol omuz koluna yapıyolar evet ağrısı var ama o tetanoz bizler için deıl bebişler için
Ben o hamilelikte yapılan aşırı ilk hamileliğimde yaptırdım sonra 2016 da 5. dozuda olduğum için 2026 ya kadar koruyuculuğu varmış. O yüzden bu gebeligimde hiç aşı olmadım
Bende 2013 de yapildim simdi doktor yine yaptir diyor cok yazo var okudum cogu iyi degil yazmis
Makarna yenmezmi ama yaa özellikle bu hafta bol sarımsaklı yoğurtlu makarnaya çok düştüm ben
Ya bende arada mantı yiyorum ama bir kepçeyi geçmiyor bol yoğurt ve salçalı ay bak şimdi acıktım
Ayy bu ara bende öyleyim kilolardan kaçamıcaz qaliba
Vallha içinizde ben kadar kilolusu yoktur eminim ama zerre umurum değil :)) ben iyi olayım,bebeğim sağlıklı olsun şu doğum olayınıda sağ salim atlatayım sora xate bebe ayaklanınca mecbur zayıflıcan onun peşinde koşarken aman düşmesin aman cama yaklaşmasın aman elini kolunu biyerlere sıkıştırmasın üstüne bişi düşürmesin daha sayamadığım biton sıkıntı içinde yemek yapmaya ev temizlemeye çalışçaz
Ben 59 kaldim 75 doguma gittim dogun sonu 72 oldum o geri kalani 5 seneye zor verdim
Orası doqru ama bazen öyle olmuyor işte bir daha hamile olursam fit hamile olcam demiştim kiii bu seferde kilo üstüne hamile kaldım birde spora halim kalmıyor dükkana eşime yardıma qidiyorum ordada qenellikle oturuyorum ama şükür bu sefer yavaş kilo aldım inşallah sonrasıda öyle olur
Demekki hepten kiloymuş o ben kızımda kaç kiloda doqurdum hatırlamıyorum çok fenaydım hatta doqurmamışım qibiydim ama 1 haftada eridim resmen ödemmiş fazlası sonradan kiloyu qeri aldım
Valla normalde çok yerim yerdim şöle diyim 3lahmacunu baya rahat gömer üstüne yarım künefe yerdim yani ama bi iştahsızlık bi iştahsızlık çok canım istiyo dediğim zamanda bile 1lahmacunu zor bela bitiriyorum. Maşşallah diyimde iştahım açılmasın Muhtemelen oyüzden zaten henüz sadece +3kilo aldım ben sadece 9ayda 30kilo filan alacağımı düşünüyor,doğuma yürümek yerine yuvarlanırım diyodum
bide yaza geliyo ya benim doğum sıcakla filan eririm die umuyorum inşaallah amin