Merhaba anneler, eşiniz sizinle beraber doğuma girsin ister miydiniz?
Ben çok isterdim o ana şahit olmasını. Abim yengemin doğumunda göbek bağını kendi kesmişti hatta. Ne kadar zor olduğunu da görmelerini isterim. Nasıl bir mucize olduğunu…
Ben kararı eşime bıraktım. Öyle bir imkanımız olursa bana eşlik etmek istediğini ifade etti.
Kimi eşlerde doğum izledikten sonra olumlu veya olumsuz etkisi olabiliyormuş. Kimi eşler karısı olarak değil de anne olarak görürken kimileri eşlerini karısı olarak görmeye devam ediyormuş. Bu sebeple eşimi zorlamak istemedim. Ama refakatçim eşim olacak çok mutluyum
Normal doğum yaparken ıkınma esnasında gaita da çıkıyor. Eşimin bunu görmesini istemezdim.
Ben çok isterim o heyecanlı anlari birlikte yasamak isterim
Yani bilmem girseler destek olurlar ama olmalarında mi heyecan korku olmaz yoksa olmamalarinda mi bilemedim kişiden kişiye değişir bence o durum
Eşim girmek istiyor .ama burdaki her hastane izin vermiyor…inşallah izin verir.eşim girmek istiyor çünki
Normal doğum mu olacaksınız
Çatı muayenesinde doğum şeklim belli olacak. Kısa bir süre kadın doğum servisinde çalıştım. Bir çok Normal doğumu izlemişliğim oldu sezaryen de izledim. Normal doğumdaki yaşadıkları o duygu karmaşasını o hissi çok merak ediyorum. Yeri geldi bir çok kadının elini tuttum. O yaşadıkları duyguyu çok merak ediyorum. Sezaryen olacaksam bile o sancı dalgalarını hissetmek hayalim oldu
İlk izlediğim normal doğum ağrısızdı. İlk tecrübem de öyle olunca hayran kaldım
Siz doğum hakkinda ne düşünüyorsunuz @afrikanın_gelini54
Normal doğum yapmayı çok isterdim Rabbim nasip ederse ikiside doğum ama normalde 1 kere çekiyorsun diyorlar sezaryanda ağrılar ilerleyen yaşlarda sorun teşkil ediyormuş dediler
Sezaryen sizi öyle üzmesin, çok fazla sezaryenli hasta ile ilgilendim. Bence tek dezavantajı normal doğumda hemen yürümeye hemen yemek yemeye başlanıyor. Sezaryende bunlar biraz daha geç oluyor. Anestezi etkisi ile baş ağrısı mide bulantısı olabiliyor ama çabuk geçiyor.
Karın altında kesik olması hastayı çok tedirgin ediyor ama normal doğumda da bebek rahat çıksın diye kesik atılma durumu olabiliyor.
Sezaryenden 3 ay sonra hamile olan da oluyordu bebek nasıl büyür orası yarılmaz mı diyorlar
Deri kendiliğinden bütünleşiyor
Doktor kolaya kaçmak için sezaryen yapmasın bana yeter bebek nasil gelmek isterse gelsin
Ben istermiyim yoksa istemezmiyim emin değilim
Bildiğim kadari Azerbaycanda doğuma gire bilmek için para aliyorlar.Ucretli yani.Hijyen bakimindan izim vermiyorlar normalde.İsteyen para verip giriyor
Parayla girildiginde hijyen konusu neden acilmiyor,dertleri para onların hijyen olsaydı paraylada vermezdiler izin,of bu millet,ne bileyim artik bakcaz az isteseler veririz 20 azn falan
ben özelde araştırmışdım izin vermediler parayla bile ama bazı hastaneler veriyor parasıyla.Benm kocam yanımda kalmak istiyor oda tutup o da 1 günü 150 manat
Benimde kocam kalmak istiyor refakatci oda tutup kalalım diyor falan ama duyduguma gore ben ameliyat olacağım hastanede,aksine refakatci olarak kimseye izin verilmiyormus hemşireler bakiyormuş.esim çok sinirlendi duyunca.ama ben kalcam diyor yine kavga falan etmese bari.boyle saçma seyelri hic sevmez.
zaten orda hemşireler oluyormuş ben istemiyorum kimseyi yanımda
Kıskandıgın icinmi?
ya yok gerek yok yani kocamın orfa olmaslna o sahipleniyor herşeyde ben de anlatamıyorum çocuk diylim korkmuyorum kendim yaparm diye
Benimde kocam konusuyor ben kaliyorum artik konusmasini unuttum ya nasıl konusuluyor diye