Aşı konusu

Kızlar tetanoz aşısı öneriyor musunuz

3 Beğeni

5 Beğeni

Bunu buraya attığım için linçlenmem umarım gerçi tercih meselesi ama ben yaptırmayacağım

2 Beğeni

Ben iki gebeliğimde de yaptirmadim bundada kararim net yaptirmicaktim zaten

3 Beğeni

Ben 5 yıl önce kızımda iki tane yaptırmıştım bundada haftam geliyor tabikide yaptiiracagim bilime her zaman güvenin güvenmiyorsanız eğer o zaman hastane ortamında sorun oluştuğunda şikayetçi olmayın illa gebelikte ttenoz aşısı olmuyor benim kardeşim küçücuj parmagjni kesti bicaklaa ve pas yok birşey yok araştırma hastanesi acilinde tetanoz vurdular illa hamilelikte değil yani

5 Beğeni

Siz zaten olmadiniz gerekli dozu daha once her hamileliğinizde yaptirmaniz şart değil ve şikayetçi de olmadim hiçbir zamn eger hastane ortami zaten gerekli hijyende değilse kac doz vurursan vur açik yarayi engeleyemezssin her turlu komplikasyon oluşur bilime çok onem veririm ve çok okurum sizede tavsiye ederim bilim başka açiklamalarida yapiyor goz atin isterseniz size sunulan herşeyi kabul etmeyin derim :innocent::innocent:

4 Beğeni

Acaba hangi hocalar önermiyor bugün prof Dr gittim oda tetonoz grip aşısı şeker yüklemesi bunları öneriyorum dedi keza şeker yüklemesne de karşı çıkan insanlar var ama ilk gebelikte şekerim çıkmıştı erken doğum yaptım önceden teknoloji gelismemisti bunlar yapilmiyordu insanlar evde doğum yapıp ne zorluklar yaşıyordu bebekler sıkıntılı doğuyordu

4 Beğeni

Ben yaptırdım hiç bir sakıncası yok bu sizin için doğum sırasında kullanılan malzemelerden herhangi bir enfeksiyon kapmamak için önemli bence bu benim şahsi fikrim

4 Beğeni

Ben de hamileyken elimi cama kestirmiştim hemen tetanoz aşısi vurmak istediler. Biraz da hamilelik sürecinde bu tarz olumsuzluklara karşı korumak için aşı oluyoruz. Ayrıca sağlık ocağı tetanoz+difteri olarak vuruyor. Ben doktor önerisi ile tetanoz+difteri+boğmaca (adacel) oldum.

3 Beğeni

Sadece hastane olayıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum bunun günlük yaşantımızda da bu tür olaylarlar karsılaşabiliz

2 Beğeni

Tetanoz, Clostridium tetani bakterileri tarafından oluşturulan ciddi bir enfeksiyondur. Toz, toprak, dışkı dahil her yerde bulunur. Sıklıkla kişinin boyun ve çene kaslarında şiddetli kasılmalara neden olduğu ve kişi ağzını açamadığı için “Kazıklı Humma” olarak da adlandırılır.

Vanderbilt Üniversitesi’nden bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. William Schaffner, “Tetanoz bakterileri vücuda açık ve derin yaralar yoluyla bulaşabiliyor. Tehlikeli olan, yaranın kendisidir. Paslı olsun olmasın, üzerindeki bakterilerle cilde nüfuz eden ve bakterilerin vücuda girmesini sağlayacak bir tünel oluşturan herhangi bir nesne tetanoza yol açabiliyor.” diyor.

Peki tetanoz enfeksiyonu neden sıklıkla pas ile ilişkilendiriliyor?

Dr. Schaffner, “Her nedense, paslı bir çiviye basmak eşittir tetanoz olmak şeklinde bir algı oluşmuş durumda. Burada altı çizilmek istenen şey, paslı objelerin yüksek ihtimalle bu bakterilerin bulunabileceği kirli ortamlardan geldiğini belirtmek. Ancak gerçek şu ki, birisinin tetanoz olması için çevrenin “gözle görülür şekilde” kirli olması gerekmiyor. Örneğin, elini mutfak bıçağıyla kestikten sonra enfeksiyona yakalanan insanların olduğu vakalar da söz konusudur.” diye belirtiyor.

Schaffner’ın açıklamasına göre C. tetani, uzun süre zorlu koşullarda uyku halinde hayatta kalabiliyor. Bu süreçte spor formunda olan C. tetani, oksijenlenmeye devam ediyor. Ancak spor formundayken bir insanın vücuduna girdiğinde, oksijen tedariki kesiliyor. İşte bakterileri canlandıran da bu oksijen eksikliği oluyor. Vücuda girdikten sonra uyanıyor, çoğalıyor ve kanla taşınan tehlikeli bir toksin üretiyor. Tetanoza neden olan da bakteriler değil, bu toksindir.

Tetanozdan nasıl korunulmalı?

Tetanoz çoğu zaman aşılarla önlenebiliyor. Çocuklar, vücudu bakterilere karşı koruyan bir seri aşı olduğu ve yetişkinler de her 10 yılda bir destek aşılarını olduğu sürece endişelenecek bir durum olmuyor. Herhangi bir yaralanma durumunda, eğer son aşının üzerinden beş yıldan uzun bir süre geçmişse, doktor başka bir destekleyici aşı önerebilir.

1 Beğeni

Üşenmedim araştırdım böyle bir yazı buldum okumanızı tavsiye ederim :cherry_blossom::cherry_blossom:

4 Beğeni

Şeker yuklemeden sekerinin cikip çikmadini anlaman gerekiyor belirtiler nettir sizde herşeyi doktorlardan beklemişsjniz kusura bakmayin ve baştada yazdim saygi duydumu söyledim eger saygi duyamicaksaniz ya cevap yazmayin yada kurallar içinde cumle kurun evet yaptiranada yaprirmayanada saygi duyarim demek zormu sizler için ince aciklamaya kadar cahil değilim çok şükür herşeyin farkindayim tatanoza alerjisi olup aşi olduktan 24 saat sonra ne hallere duşenide biliyorum ne için korudunu ne için yapilmasi gerektinide biliyorum topluluk içinde fikrimi beyan ettim fikrinizi beyan edip saygi duyabilirdiniz her neyse

3 Beğeni

Linçlenmek nasıl kelime, aşkolsun :blush:

Uygulamamızda linçlenme olmaz, merak etmeyin. Farklı görüşler olacak ki zihnimiz açılsın :grin:

Ben yaptırılması taraftarıyım. Doğum anında ya da sonrasında bebeğin veya annenin mikrop kapmaması için öneriyorum ben ama kişinin kendi tercihine kalmış

3 Beğeni

Haklısınız. Linçlenmiş gibi hissettirdiysem özür dilerim

1 Beğeni

Cansu leyla ve nuran kesinlikle lafim sizin için değildi bazi fikirlerde farkli duşunuyor olabiliriz sizinle ama sizler gerçekten saygi duyup kendi fikrinizi beyan ediyosunuz sizi çok seviyorum yani insan olarak herkesi çok seviyorum herkesi ama bazilari gerçekten ne sekilde yorum yapilabilicegini kavrayamiyo sadece buda insani olarak duygularimizi etkiliyor sadece uygulama mukemell butun hamile annelerimiz mukemell ama luften bir cumle kurulurken iki kez düşünülmeli sadece

2 Beğeni

Ve şunuda belirtim yeni hamile anneler tecrübesi olmayan anneler var aramizda ben onlari korkutmamak için bu durumu anlatmamiştim benim tatanoza karşi citti alerjilrrim var yaptirmadan önce bunu araştirip yaptirsinlar anlatsam acaba annelerimiz farkli anlarmi kötü düsünürmü diye söylemek istememiştim ama söylemiş bulundum artik​:innocent::innocent:

Yanlış anlaşılmalar olabilir, saygı çerçevesinde konuşulduğu sürece müdahalede bulunmuyoruz. Herkes fikrini saygı çerçevesinde olduğu müddetçe beyan edebilir. Saygısızlık olduğunu sezdiğimiz durumlarda müdahalede bulunuyoruz merak etme :blush: Sen de her konuda istediğin fikri söyleyebilirsin :blush:

1 Beğeni

Tesekur ederim​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni