Rica ederim
Tetanoz sadece hamilelik ve doğumla ilgili bir aşı değil ki. Annem bize küçüklüğümüzde düzenli olarak yaptırırdı. Kamplara, ormanlara gittiğimiz için. Yetişkin olunca biraz boşladım ama ayağıma iğne battığında hastaneye koşup tetanoz aşısı oldum. Çünkü o hastalığı kaparsanız çok daha kötü sonuçlar. Siz bilirsiniz tabi
Yanlış bir cümle kullandiysam kendi adıma özür dilerim Herkes kendi fikirlerini söylemekte serbest ama ve lakin saygı çerçevesinde ben birini kırmamak için kendi fikirlerimi şahsen diyerek bitiriyorum bu bana doğru gelir başkasına yanlış herkes birbirini kırmasın lütfen hemde bugün Regaip kandili
Haklı yanlariniz var, her hamile ve bebek kendine özel. Benim 26 haftalık bir ölü doğumum oldu, 24. Haftada rtetanoz aşısı yapmıştım, doktorlardan biri herkes söylemez ama sebep olmuş olabilir dedi. Çünkü genetik testlerim felan temiz çıkmıştı. O yüzden bu gebeligimde yaptırmadım. Allah’a emanetiz
Bakin ben tiba karâi bir insan değilim allah doktorlarimizi başimizdan eksik etmesin ama bazen bazi doktorlarin bile gizledigi çok şey oluyor emin olun bazi şeyleri tecrube olarak kirmadan sundum bazi şeyleri okuduğum için sundum ve fikir olsun istedim sadece en basiti bebeklerinize bile stabil olan aşilar dişinda ozel olarak aldirip size yaptirilan aşilari çok araştirin istiyorum sadece
Hamilelikte değil ama daha önceden ayagıma çivi batmıştı olmaz diyorsun oluyor işte böyle kazalar
Yağmur İbiç, Çok linç Yedi Hâlâ yiyor ama Zerre Geri Adım Atmadı. Ve dediği Herşeyin gerçekliği gün yüzüne de çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Bende Şahsen hiçbir aşı ve topuk kanı olayını yaptırmayacağım.
İlim ve Bilim ayrı değildirler ama gül Hanım. İlaç sektörü insanları düşünmüyor Cebini düşünüyor. Farklı bir konu ama Kanserin tedavisini bulan Onlarca Doktor öldürüldü. Korona denen Hastalığı Laboratuvar da Yapıp insanlara yaydilar Sonra 3 ay 6 ay olmadan Aşısını bulduk dediler… şuan Yurtdisin da binlerce insan dava açtılar. Ve kazananlar var. Aşılardan sonra Aşı olan insanlar da olmayan hastalıklar olmaya başladı. İlimsiz Olan bu Bilime mi inanacağım da çocuğuma Aşı yaptıracağım. tabi Tercih meselesi ama İlimsiz Bilimin insanlara neler yaptığını özelikle son 3 yillik zaman da daha net gördük…
Bende çok kararsızım ama düşünüyorum topuk kanıyla bazı tedavi edilebilecek hastalıklar erken teşhis edilebiliyor sma mesela. Çok aklım karışıyor
Devletin zorunlu kıldığı aşıları ve topuk kanı testini yaptırmak zorundasınız. Özel aşılar tercihe bırakılmıştır ama diğer saydıklarım tercihe bırakılmamıştır. Eğer yaptırmazsanız sağlık bakanlığından polis eşliğinde gelinip çocuk alınarak yaptırılır ve sizlere de para cezası verilir. Dediğim gibi sadece özel aşıları yaptırmama tercihiniz vardır
Saglık ocagı dedikleri aşıyı yaptırmak zorunlumu acaba
2 yas periyoduna kadar yapılması zorunlu aşilar oluyor
Bir öğretmen arkadaşım hiçbir aşısını ve topuk kanını yaptırmadı ama dediğiniz gibi bir durum olmadı.dilekçe aldılar sadece kendisinin yaptırmak istemedğine dair o kadar. Ankaradaym hiç arayan bile olmuyor
Bunlar dişinda ekstra size işte ozel aşilarda tabsiyesinde buluyorlar buda size kalmiş bişeydir
Ya aslinda aramiyorlar dedinizde aklima geldi 2 aylik gebeyim ben sisteme 1 aydir dustu gebe oldugum beni hala aramadilar gebelik kaydi için
Benim kayıtlı olduğum sağlık ocağı hastanede kan testi verdikten sonra şak diye aradı. Gebeliğiniz hayırlı olsun, süreç şöyle böyle ilerleyecek diye. Doğurdum hâlâ peşimdeler. Bölgeye göre değişiyor sanırım.
Benim de cuma günü verdim testi. Pazartesi gel dedi. Pazartesine kadar bekledim e nabza da düşmedi bir de. Sürekli bakıyorum yok heyecan yaptım. Tamam evde test yapıyoruz ama tahlil daha net sonuç veriyor
Sonra o gün gebelik kaydı açılacaktı bana soru sordu sordu ebe tam açacaktı vaz geçti git hastaneye kese gözüksün öyle açalım dedi. Tamam dedim. Bir daha da gitmedim henüz kayıt açtırmaya üşendim
Bizim ebe değil hemşire ilgileniyor. 2 haftada bir soruyor Tomris’i. Yoğun bakım sürecinde bile aradı nasılsınız diye. Canım hemşirem ya aşıya giderken çikolata kahve alayım bari azıcık mutlu olsun
Hemşire diyecektim ben de pardon yanlış olmuş. Ne güzel ilgililer işte. Bence de yüzünde gülücükler açtır