Arkadaşlar Ben Doğurtuldum 😂

9 Kasım cumartesi doktorumuza kontrole gittik. Çatı muayenesi yaptı herşey normal normal doğum olur dedi. Bende plesentanın durumunu sordum ona da bakıcam gel bi bebişin kafasını ölçelim dedi karından bakıp ölçtü. Sonrasında tekrar vajinal ultrasona geçtik ekrandan gösterdi bak bu parlak kısım plesenta bu siyah alan da bebeğin geçeceği kanal bu bebiş burdan geçerken bunun kanamasına neden olur gel sana sezeryan günü verelim dedi. 12 Kasım salı gününe sezeryan günü verdi. Geçtik hemen anestezi bölümüne hastalıklar ameliyatlar soruldu. Sezeryanı tipi soruldu. Bende eşimde gircek doğuma doktor söylemedi bana bıraktı seçimi herhalde dedim. Genel anestezide eşleri almıyoruz zaten spinal olucak o zaman dediler. Öyle olsun dedik bizde. Bende 2018 yılında bi ritim bozukluğu çıkmıştı onu söyleyince kardiyolojiye yönlendirdiler o da holter takalım pazartesi bakarız sonucuna dedi. Holter taktırdık artık pazartesi çıkarttırdım sonuçlar iyi salı sezeryan olabilirsin denildi. Salı günü toparlandık sabah 8 gibi geldik hastaneye yatış biriminden kaydımız açıldı odaya çıktık bana damar yolu açıldı kanıma bakıldı varis çorabı giydirildi eşim annem babam hep yanımdaydılar. Elimin üstüne açmayınca damaryolunu kolumdan açtılar şırıngayla antibiyotik vercez dediler verdiler. Sonra birazdan gelip sizi alcaz dediler bi yarım saat falan sürdü gelmeleri benimde çok uykum vardı biraz kestirmişim o ara :joy: Saat 9.15 gibi beni aldılar doğumhaneye indik eşimle onu siz kapıda bekleyin diyip bıraktılar biz sizi hazırlayıp doktor gelsin diyince alcaz içeri dediler. Girdim ben içeri yatağımdan ameliyat masasına geçirdiler yardımla yatırdılar biraz uzandım tansiyon ölçtüler iyi olup olmadığımı sordular. Anestezi için iğnemi hazırlamışlar kalkmama yardım edip oturttular çeneni göğsüne yasla iğne biraz acıyabilir hareket etme dediler yaptılar bitti. Bitti mi diye sordum evet dediler hiç hissetmedim dedim ne güzel dediler. Sonra yatırdılar hissiyat gitsin diye bekledim biraz ağzıma hava maskesi takıldı kollarım sabitlendi göğsüme bi kaç kablo bağlandı. İğne ucuyla göbek deliğimin üst kısmında vücudumun soluna batırma yaptılar hissediyor musun diye evet dedim biraz aşağısında yaptılar bunu hissediyomısun dediler diğeri kadar yoğun değil ama hissediyorum dedim. Biraz bekleyip tekrar yaptılar yine aynı şekilde dedim. Biraz daha beklediler bu sefer hissetmedim sadece dokunuş var acı hissiyatı yok dedim iyi dediler bi yandan da bacaklarımın orda aletleri hazırlıyorlar üstteki ışıkta aynalı ordan görünüyo. Dedim ben sizi görebiliyorum :joy:nerden görüyosun dediler ışıktan yansıyor görünüyo dedim biraz eğdirdiler şimdi diye sordular şimdi görünmüyo dedim. Sonra başka biri gelip ışığı tekrar oynattı yine görünüyo ışıktan dedim doktorum ben çektim onu kim getirdi yine buraya dedi :grin: geri çektiler bi daha. Sonra eşimi aldılar içeri başladılar bebişi doğurtmaya. Çok sürmedi zaten bende sordum sürekli çıktı mı diye zaten hissediceksin rahatlicaksın dediler. Çıktıktan sonra da rahatladın mı dediler evet dedim bende ama pekde bişi anlamamıştım :joy: Çıktı bebiş sağımızda çocuk doktoru muayenesini yaptı sildiler sardılar hemen uzattılar yanımıza doğru. Babasıyla aramızda tuttular biraz bi kaç poz fotoğraf çekildik. Doktorumuz fanatik Galatasaraylı bizde biraz öyleyiz. Hemen aldı bebişi kucağına Galatasaray Galatasaray Galatasaray diye fısıldadı kulağına döndürdü video çektirdi. Üçümüz bi fotoğraf çekildik. Annenin havasını çıkaralım bu ne hasta zannetçekler kızı dedi bi poz daha çekildik havasız. Sonra babayla bebişi gönderdiler artık beni de odaya çıkardılar. Geldik bebişte geldi hemen peşimize zaten. Bana anestezi 9.30 gibi yapıldı bebiş de 10.03 de doğdu ama ben ağladığını ve kendisini gördüğüm saatte baktığımda 10.08 civarıydı. Bacaklarımda ki hissiyat 12.30 1 gibi yavaş yavaş gelmeye başladı o zamana kadar kütük gibiydi hiç hareket ettiremiyorum kesi bölgesindeki ağrı da hafif hafif kendini hissettirmeye başladı uyuşukluk geçince. Bana da bu arada 1 serum bağlandı suni sancıymış içimdeki pis kanı akıtmak için o bitince bi ağrı kesici bağladılar o da bitince bi suni sancı daha bağlandı hepsi bittikten sonra boşta kaldı öyle ebe arada bi gelip kanımı kontrol ediyordu parmağıyla içerideki kanları dışarı çıkarıyordu hiç acı hissetmedim uyuşukkende sonrasında da sonda takılmıştı zaten anestezi sonrası o da durduğu için tuvalete falan da kalkmadım hiç. Öğleden sonra 3-4 gibi beni yürütmeye geldiler yataktan bi anda kalktım bi anda ilerledik bi 50 metre kadar ilerledik koridorda benim gözlerim kararmaya başladı hafiften arada bi soruyorlar iyi misin nası hissediyorsun diye. Dedim gözlerim kararıyor gibi tamam geri dönelim o zaman dediler döndük bi 4 5 adım attık sonra ben düşmüşüm yere gözümü bi açtım kafamın ütünde bi baskı yerdeyim. Noldu düştüm mü dedim bi yandan da gülüyorum tepedeki ne dedim. Biraz tansiyonun düştü sorun yok çok uzun sürmedi 3 4 saniye zaten dediler kafamı yukarı çevirdim eşimmiş tepemdeki de. Baş hemşire de eşin var kim olcak dedi :joy: Sonra nasıl kalkcam ben şimdi dedim biz yardım edicez dediler. Bi su istedim bi de çikolata verdiler kaldırdılar beni gittik yavaş yavaş yatağa. Sonrasında 10 11 gibi ağrım arttı biraz ebeye söyledim bacağımdan bi iğne yaptılar ondan sonra da hiç iğne serum istemedim. İkinci tur yürümesini 12 1 gibi yaptık o zaman sordum benim tekrar ağrım olursa ne olucak diye bi parıl bi iğne daha yapılabilir sabaha kadar dediler gerek duymadığım için yaptırmadım bende. Yürüyüşten sonra sondayım çıkardık tuvalete oturup ondan sonra da hep kendim gidip geldim tuvalete odada yürüdüm bebişe baktım biraz emzirmeye çalıştım. Ertesi gün 11 12 gibi de çıkış yaptık kendi istediğimizle doktorumuz herkes gidiyo dedi bende hareket edebiliyorum zaten kalmama gerek yok gibi düşünerek çıkmak istedim iyide oldu. Toparlanmak zor olur çok acı çekerim diye düşünmüştüm ama öyle olmadı. Şimdi iyi ki de sezeryan olmuş normal olsa altta dikişler olcaktı tuvalet zamanı zor olur mu estetik açıdan sıkıntı yaratır mı yırtılma cinsel hayatı etkiler mi diye düşündürüyor. Bilseydim bu kadar kolay bir hamilelik ve doğum süreci geçireceğimi daha erken çocuk yapardım diyorum etrafımdakilere gülüyorlar. Arkadaşlar herkesin hikayesi kendine özel tabi ama benimki benim için olabilecek en olumlu en güzel geçen süreçti. Sezeryan veya normal doğum korkulacak bişi yok. Bu bebişler bizim içimizde günü gelince doğacaklar kaçışımız yok yani rahatlayın :grin:

12 Beğeni

Hikayene bayıldım olumsuzluklar olsada onları görmüyorsun çünkü çok pozitifsin. Olaylara hep iyi tarafından bakmayı biliyorsun başkası olsa normalden sezeryana döndü diye bile karalar bağlardı, hep böyle olursun inşallah ve maşallah :smiling_face::smile: bebişinde yaşı uzun sağlıklı, ömürlü olsun inşallah çok tatlı bir aile olacaksınız şimdiden hissettim bunu :hatching_chick::purple_heart:

1 Beğeni

Emek verip yazdığın için çok teşekkürler​:hugs: çok bilgilendirici motive edici bı doğum hikayen olmuş darısı bizlere olsun inşallah :palms_up_together: lohusaligin ve bebişin hayırlı uğurlu,sütün bol ve besleyici olsun inşallah :four_leaf_clover:

1 Beğeni

Öncelikle lohusalığın hayırlı olsun​:heart: okuduğum en güzel pozitif doğum hikayesiydi darısı başımaaa​:wave::angel:

1 Beğeni

Geçmiş olsun … bebişine de sana da sağlıklı ömürler diliyorum … aynı durumdaydık bakalım benim hikayem nasıl olacak … umarım senin gibi mutlu mutlu anlatacağım bir hikayem olur :purple_heart:

1 Beğeni

Teşekkür ederiz. Ben en başından beri normali çok istedim 29.haftadan beri de doktorum sürekli sezeryan olabilir diyip duruyodu. Onu da kabullenmiştim zaten oldu bitti çok şükür. :hugs:

1 Beğeni

Amin inşallah sağlıkla kavuşursun sende bebişine :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Amin inşallah sağlıkla kavuşun :hugs:

İnşallah hiç korkma iyi tarafından bak sezeryan da olsa bebişine kavuşuyosun. Sağlıkla gelsin bebişin :heart_eyes:

Pozitif doğum hikayene bayıldım Canım.Hayırlı mübarek olsun Rabbım evladınızı sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütsün inşallah :palms_up_together:t2::cherry_blossom::two_hearts:

1 Beğeni

Amin teşekkür ederiz darısı tüm hamişlere inşallah :smiling_face_with_three_hearts:

Bende aynı şekilde normali çok istedim benimde son dk sezeryana döndü sağlıklı olsun gerisi hiç önemli değil :smiling_face:

Ay gözümde canlandirdim resmen ,ama okurken korktum biraz iğneler herşey korkutuyor beni hemde cokk …bebişin sgalikla büyüsün inşallah gözün aydın olsun rabbim analı babalı buyutsun 🩷🩷🩷

1 Beğeni

Okurken okadar rahatladim ki, yarın benim de akıbet belli olucak ve ben korkuyorum. Bebeğin suyu azaldığı için yatış yapilabilir dedi doktor. Sezeryan mı olucak normal mi bilmiyorum, ikisinden de korkuyorum ama Bebeğin sağlığı her seyden önemli onun için tek yapabildiğim dua etmek​:roll_eyes: Okuyunca hikayenizi, biraz rahatladım. Rabbim herkese kolay, sağlıklı ve zamanında doğumlar nasib etsin, bana da inşâAllah. Sizin de lohusalığınız hayrlı olsun, bebeğinizin de hayrlı uzun bol bereketli sağlıklı bir ömrü olsun inşâAllah :cherry_blossom:

1 Beğeni

Gözün aydın canım çok sevindim senin adına Allah hayırlı evlat olmasını nasip etsin bebişinle güzel günlere inşallah :star_struck::heart_eyes:

1 Beğeni

Olsun sağlıkla geldiler sonuçta ben sonucuna bakıyorum ve memnunum da sezeryan olmaktan :joy:

1 Beğeni

Teşekkür ederiz korkma hiç acımıyor benimde canım tatlı ama hiç hissetmedim iğneleri falan

Amin teşekkür ederiz sizde sağlıkla alın kucağınıza inşallah

1 Beğeni

Amin teşekkür ederiz :smiling_face_with_three_hearts:

İnşallah kuzum çarşamba gün aldık ,bende çarşamba kavuşacağım ins Rabbimin izniyle,:face_holding_back_tears: