Aralık 2024 anneleri

Bende erken sanıyordum kasıklarımda baskı var sürekli nette bakınca bu haftalarda başlıyormuş dönmeye yazıyordu bakalım yarına söylerim benimki de almış mi baş aşağı:joy: eşime diyorum başı dönmüş ne yani doğuma kadar tepetaklak mi yasayacak hahahah​:joy::joy::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth: sanki suyun içinde bı önemi var gibi​:person_gesturing_ok::person_gesturing_ok::sweat_smile::sweat_smile:

Balık gibiler işte :smile::smile: garip geliyor banada ya

Bakınca tuhaf zaten işte rabbim nasıl yaratıyor dışarıya çıkıyor o su içinde yaşasa cigeri su dolup ölürüz ama anne karnında öyle yaşıyoruz ne hikmet :palms_up_together:t3::nazar_amulet:

Tansiyon takibi yapıyormusunuz kızlar benim hep 9a5 8e5 çıkıyordu ama bugün ölçüm 10a5 11e 6 çıkıyor doktorumda geçen hafta haftaya tansiyon takibi yaptır demişti evde tansiyon aleti var kendim ölçüm yapsam olmazmı diyorum

Alet olsa yapicam ama alet yok takip edemiyorum canım benim genelde 11-8 çıkar muayenelerde öyleydi

11 normal o zaman benimki hep düşük çıktı bu zamana kadar geçen 8e5 düştü eşime dedim ben gidiyorum bayılcam galiba bayılırsam korkma dedim​:smile:

Bayılırsamda kafa göz açık hastaneye götürme diyorum bide​:smile:

Benim hamilelik öncesinde de bu aralıklarda olurdu öncesinde nasıldı ki senin eğer 13 veya 11 lerdeyse önceden evet düşük devisiyor çünkü her bünye farklı oluyor tansiyonda kontrol altında tut yanında tuzlu tatlı yiyecek bulundur dışarı ciktiginda

Ben dünkü degerlerimin tuhaf cikmasindan nette dolanmaktan anlam yüklemekten hal oldum demir serum yüksek kolsestrol yüksek idrarda protein var bu hiç duymamistim ama gebelik zehirlenmesi olayi çıktı araştırınca iki gündür belime ve kasigima vuran ağrım vardı yazmıştım karaciğer de sağ ustteymis inşallah kötü şeyler olmuyor hamilelik evhami yapıyorumdur :palms_up_together:t3::pensive:

Çook araştırma en doğrusunu doktorun bilir bence

Öyle evham yapiyom işte şuan çantayı hazırlıyorum bende dursun köşede daha var hazzir dursun dedim

Neler koydun ufak bir liste yaparsan bizede fikir olsun bende yarından sonra başlayacağım yıkayıp ütülemeye

Önce ebeye vereccegim bebek esyalarini yazayım bı poşette bunlar var Bir takım hastane çıkışlı içi çıtçıtlı badi olmuyor baglamali oluyor yanına şapka eldiven çorap battaniye ve bı tane bez

Bunun haricinde bebeğe 3 takım daha sapkalariyla çorap -eldiven ağız bezi İki penye yelek Üç adet zıbın 12 bebek bezi Islak mendil Bir kalın bir ince battaniye iki penye battaniye (kışa denk geleceğimiz için kundak olarak penyeleri kullanıyorum muslin varsa onlari koyun ben penye battaniyem çok diye almadım) Emzik -emzik zinciri Biberon (nolur nolmaz sağmak zorunda kalırsam diye) Süt sağma makinesi( her ihtimale karşı aldım) Alt açma örtüsü Sarı renk ve kırmızı renk tulbentim var onları koydum yüzünü uyurken örtmek için

Anne için; İki takım pijama birisi gecelikli aldım ikisi takım da olabilir Yelek veya sabahlık Terlik Havlu Kağıt havlu ıslak mendil Emzirme sütyeni külot çorap patik Diş fırçası macunu Hastane çıkışı için takım eşofman Kapaliyim iki yemeni koydum iğne filan Süt yapıcı çay alicam daha koymadım Göğüs pedi Külotlu ped ve uzun gece pedleri (ilk gece kanama çok olur) en az üç tane külot alın Deodorant Şarj aleti Sıcak su kettle alicam lazım oluyor

Şimdilik bunları koydum başka lazım olursa koyarım yine​:smiling_face_with_three_hearts::heart::four_leaf_clover::four_leaf_clover:

İnşallah sağ sağlim gelirler ya zaman azaldıkça heyecan basıyor e tabi birde sen tecrübelisin şimdi​:melting_face:

Heyecan aynı heyecan be canım değişmez ki insan o minik ellere ayaklara kurban olur sağlıkla alalım inşallah kucağımıza :four_leaf_clover::palms_up_together:t3:

Doğru ya öyle tabi bende şimdi zıbınlarını yıkatacağım kurusun bir an önce burda havalar soğudu iyice

Kolay gelsin canım ben iyice agirlastim destek olmadan bişi yapamıyorum vaktiniz varken yapın canlar​:smiling_face_with_three_hearts:

Zıbınların iç taraftaki etiketlerini kestiniz mi

Daha acmadim bile ben bir seyi :grin:ama kesmek lazım

Kestim ben hep ya