Annem bebeğime kendi bebegiymis gibi davranması

20 günlük bir bebeğim var ve annemgilfe kalıyorum eşim geceleri calistigi için bu dönemde annem sürekli kendi kiziymis gibi davranıyor hep bı beni eleştiriyor artık bebeğime kendim bakabilirim dediğimde bakamazsin yapamazsın hep kötü şeyler söyleyip beni korkutuyor benim kızıma annecim diyor annesinin ballı diyor ben bsy yaptığın zmn beni eleştiriyor sanki benim kızım değilde kendi kiziymis gibi başta bsy demedim ama eleştirmeye de başladı yaptıklarımı hep laf söylüyor bunu aranızda yaşayan varmı tepkiniz ne olurdu

Aynı şeyi benim kaynanam yapıyordu, eşimin yanında ben olmasam altını bile degsitiremezsin diyordu şuan görüşmüyoruz, 3. Ayda görüşmeyi kestim.

3 Beğeni

Benim de annem bende 18 günlük oldu bebeğim. Annem de annesi annem diye seviyor bebişi ama problem etmedim lohusayız bazı şeyler gözümüze batabiliyor emin olun sizden sonra bebeğinize en iyi bakacak tek kişi anneniz. Benimki de yıkamama izin vermiyor altını açmama izin vermiyordu daha küçük yapamazsın edemezsin diyordu ilk başlarda dikişlerim çok ağrıyordu gerçekten yapamıyordum ama kendimi iyi hissettiğim zaman direkt kendim altını kontrol edip açmaya başladım. Sütüm yok mama veriyoruz çay kaşığıyla ilk başlarda onu da yapmama müsade etmedi sonra kendim kalkıp mamasını hazırlayıp yedirmeye başladım. Kendimi iyi hissediyorum sen de burdayken yapayım alışayım dedim annemi de kırmadan bebeğime bakabileceğimi gösterdim. Eleştirilere kulağınızı kapatın bizde çok güçlü bir içgüdü var rabbim o duyguyu vermiş çok da güzel bakarız kendinize inancınızın kırılmasına izin vermeyin. Lohusalık hormonları o yüzden farklı hissetmiş olabilirsiniz hiç dert etmeyin düzelecek hepsi

1 Beğeni

Canım öncelikle seni çok iyi anlıyorum, çünkü lohusalık zaten başlı başına zor bir dönemken bir de sürekli eleştirilmek insanın psikolojisini iyice yoruyor. Sen annesin ve bu bebeğe en güzel şekilde bakacak olan da sensin. Kimse anneliği doğar doğmaz öğrenmiyor, zamanla öğreniyoruz. Annelik hissiyle hareket ediyorsun ve bu çok kıymetli. Kendi sınırlarını güzelce çizmekten çekinme, “benim bebeğim, ben böyle yapmak istiyorum” demek en doğal hakkın. Senin de duyulmaya, desteklenmeye ve özgüvenle hareket etmeye hakkın var. Sen yeter ki kendine inan, annelik içgüdün seni asla yanıltmaz :heart:

Bu söylediklerini bende kayinnamdan çektim daha karnımdayken sahiplenmisti doğduktan sonra ben sadece emzirebiliyordum ve sadece altını degisiyordum hizmetçi gibi çocuğum onun kokusuna alıştı benim değil sanki annesi oydu bende cahildim geçim olsun diye hep sustum aynı havluda evimiz var sadece yatmadan yatamaya cikabiliyordum eşim gececi olunca kaynanam benimle yatıyordu artık o kadar bunalmistimki korktuğum halde ben korkmuyorum bebeğimle yatarım deyip bidaha yatirmadim yanımda vok kavga etti sürat yaptı seslenmedim bence fazlasına izin verme canım ben çoğu geceler ağladım kendi çocuğuma istediğim gibi davranamiyorum diye 2cocugumu dogurunca senin gozlerinin altı çökmüş deyip büyük oğlun 3gun benle yatsın demişti kucugumle 2yas var aralarında bir daha yanıma alamadım çocuğumu 8yasina kadar ne çektim kendime alistirip yanımda yatirana kadar çok üzüldüm adınıza gerçekten çok zor bir durum

Şöyle bir sey var eşim izin alixak yanımızda kalmak için babası sonuçta özlüyor çocuğunu 22 gün oldu annem gidicem diyorum sen git çocuk kalsın diyor ya da bekle kırkı çıksın diyor kırkı çıkınca da sen git çocuk kalsın diyecek yine kal diyecek ben bakabiliyorum çok şükür başta kuxuktu korkuyordum ama öğrendim annem çalışıyor akşama kadar ben bakıyorum bakabiliyorum yani anneme diyorum anne bana mama yapmayı ohreyirmisjn ayarını bilmiyorum diyor ben alışmışım kafama göre yapıyorum diyor sütüm bazen yetmiyor eve gidince ogreniyim mama yapmayı çocuk ac kalmasın benim derdim o sanki sonsuza kadar yanında kalmamızı istiyor eve gitmeme izin vermiyor ben kendimi evimde daha iyi hisedicem belki kendi duzenim var dinlenmek istiyorum kafamı dinlemek istiyorum kimse anlamıyor beni

Ben grip oldum birkaç günde zaten psikoljim bozuk maske takıp ellerimi yikayip bebeğimi emziriyorum korkudan yanına yaklasamiyorm herşey üst üste geliyor birden hastalandım hicbsyin yoktu bugün kızımın tinaklari kesicektik annem kesiyordu bırakmıyor dedi kesemedi sonra ben eldiven taktim hep yüzünü çizmiş geldi çıkardı eldiveni sıcaktır eldiven takıyor diyor tamam desin hiç sorun değil ama ben onun annesiyim kötülüğünü istemem hep eleştirme hep eleştirme kendimi kötü hissediyorum annecim diyor annesin ballı diyor annem diyor benim kokuma alıştı diyor neyse sağlık olsun.

Bir an önce cocugunuda alıp evine gitmelisin

Sınırlarınızı belirleyğn kimseye bebeğinize annesi gibi davranmasına izin vermeyin siz en doğrusunu en güzelini düşünürsünüz zaten bebeğiniz için :slight_smile: Açıkçası ben kimseye öptürmeyi bırakın eline vermeyi düşünmüyorum

Allah rızası için bana yardım edin kizlar ben napiyim çıkmazın içine düştüm eşim on günlük izin almış cumartesi eve gicektik bunu anneme söyledim sen git çocuk kalsın diyor eşimi aramış bu sabah kızım çocuğa bakamiyor geceleri ben bakıyorum mama yap diyormusun ben anneme sadece hastayım diye demiştim gribin geceleri çok zorlanıyorum diye hemen eşimi aramış sen iznini iptal et gelme almaya 40 ina kadar burda kalsınlar demiş eşimde beni arıyor seni almaya gelmicem çocuğa bakamiyor Sun diyor kavga ettik çok anneme niye böyle yapıyorsun dedim çocuğa olan duskunlugumu bilmiyor musun diyor kendi çocuğuymus gibi davraniyor evime gitmeme izin vermiyor annnem eşimle aramı da bozdu sizce cumartesi günü evime gidiyimi yoksa annemin dediği gibimi olsun

İlk çocuğumda çok benzer sıkıntılar yaşadım çünkü kayınvalidemle yaşıyordum. Kayinvlidene göre ben emzirmeyi alt degismeyi uyutmayi bilmiyormuş. ikinci çocukta evlerimiz ayrıydı hicbirseye karışmasına izin vermedim.. bazen bakamıyorsunuz diyor. Artık kafaya takmayip. Çok şükür öldürmedik çocuğu diyorum. O anlıyor :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

Dünden beridir okuyorum ama dayanmıycam artık. Ne demek ya sen git çocuk kalsın. Onun içinmi doğurdun çocuğu. Kimsenin böyle davranmaya yada konuşmaya hakkı yok. Hemenn evine gitmen gerekiyor bence.

2 Beğeni

Bende dayanamıyorum artık psjilojim bozuldu bir gün değil iki gün değil yirmi üç gündür zaten lohusayim bide hastayım coxugumu kucağıma alamiyorum doğru düzgün opemiyorm maske takıp ellerimi yikayip emziriyorum ne kadar zor bir anne için bana diyor gidicem dediğim zmn sen git çocuk kalsın ben mamayla bakarım diyor ben normal doğum yaptım ben doğurdum ne acılarla o doğum sancısı ben çektim dokuz ay ben korka korka geçirdim her günümü dogumumda kolay olmadı canıma tak etti artık çocuğun kirkini da bahane ediyor korkutuyor beni çocuk daha çok yanında kalsın diye

Kendine güvenin varsa evine git. Tamam senden sonra en iyi gene annen bakar ben de buna katılıyorum ama davranışları fazla. Eşinle aranı bozacak derecede söylemler hoş değil yani.

Hiç toparlanmadın mı hastalığın düzelmedi mi?

Yani eskisi gibi değilim ayağa kalkabiliyorum ama zaten hemen eve gitmicem biraz iyilesiyim daha bı hafta var bı hafta sonra gidicem buna bile yok diyor ben kendime güveniyorum annem çalışıyor zaten akşama kadar yine ben bakmış oluyorum çocuğuma bı sutum yetmeyince annem mama yapıyor veriyor

Sabah eşimi arayıp beni eşime kotuluyor kızım çocuğa bakamiyor diye geceleri hastayım diye kalkamıyorum yataktan anne mama yaparmisjn halim yok diyorum bende insanım gribim kaç günlerdir ne var bunda eşimle aram bozuldu buyzdn kavga ettikk buna hakkı yok gerçekten ağlıyorum artik

Annen biraz fazla davranışta bulunmuş açık ve net söylemen lazım diğer türlü bu devam eder sürekli,eşinle de bağını etkiler yani

Kirmadan bu durumu kocanla konuş seni alip evinize götürsün belki annendir ama bu pisklojik olarak iyi gelmedi. Bana hadi kaynnan olsa derim kıskanıyor sahipleniyor ama kendi annenizin böyle davranmasi hiç sağlıklı gelmedi acikcasi bende 2 tane doğurdum kaynanam kucağa cok alıştırma bana ver sen işini yap diyordu bebeğime doymadna kokosunu alamadan aliyordu ama simdi kendi evimdeyim ve bebeğime istediğim gibi bakicam

1 Beğeni

Yaa kendini asla kötü ve güçsüz görme yapamayacağım korkusunu bırak kesinlikle evine git annen çok saçmalamaya başladı kırknda çıksa göndermeyecen hep bir bahane uyduracak buna emin ol eşine bakamiyor diye seni küçük düşürmesi çok zoruma gitti neden bakamayasinki ya bal gibide bakarsın bu şekilde devam edersen eşinde seni beceriksiz bebeğe bakmayan biri olarak görecek