Annelik hüznü

Merhaba hanımlar benim annelik hüznüm başladı.
10 güne kadar bir şey yoktu. 10. Günden sonra başladı.

Normalde ilk 10 gün olması gerekmez mi?

Bana öneriniz var mı

3 Beğeni

Annelik hüznü ne oluyor ? :grin:

genellikle hormonal değişikliklerin tetiklediği, uykusuzluk, beslenme problemleri, yeni anne olmanın getirdiği stres nedeniyle şiddeti artan bir olgu olarak tanımlanıyor

1 Beğeni

Dediğin gibi benimki ilk 2 hafta sürmüştü. Belki de seninkinin şimdi başlaması doğumun ani olmasından, bebeğin kontrol koşturmacasından, bebeğe alışma sürecinden dolayıdır. Şimdi şimdi kendine dönüyorsundur. Hormonlar da normale dönmeye başladığı için bu sürece şimdi girmiş olman çok normal arkadaşım

1 Beğeni

Sana önerim bolca hava alabilirsin, nefes almak iyi geliyor cidden. Ben Rüya uyudukça eğer yorgun değilsem ya kitap okuyordum ya da TV izliyordum. Hamilelik döneminde yaptıklarımdan yapabildiğimi bebek uyuyunca vs yapmaya çalışıyordum. Eşim evdeyken akşamları bebek uyuyunca hamilelik döneminde yaptığımız gibi tavla oynuyorduk. Kendimi yavaş yavaş bebek yokken ki zamana adapte etmeye çalışıyordum. Bana bunlar iyi gelmişti

4 Beğeni

Nuran’ın dediklerine katılmakla birlikte, eşinle mutlaka paylaş bu durumunu, hislerini, seni gözlemlesin takipte kalsın. İçinde olduğun süreçte seyrini fark edemeyebilirsin, en azından karşıdan bir gözlemci daha iyi olur. Eğer lohusa bunalımına doğru bir yol izlediğini fark ederse/ederseniz de yardım almaktan çekinme bu süreçte​:cherry_blossom:

3 Beğeni

İlk defa bugün televizyon izledim biliyor musun :face_holding_back_tears:

2 Beğeni

O bile iyi gelmiştir sana :face_with_hand_over_mouth::grin:

1 Beğeni

Geldi ama geçti
Dokunsan ağlıyorum

1 Beğeni

Çok normal arkadaşım çünkü hala kabullenme evresindesin aslında. Zihnin de, beynin de, vücudun da henüz bu yeni düzeni kabullenmeye çalışıyor. Hassaslaşman falan çok çok normal bir durum :smiling_face_with_tear: Ağlamak geliyorsa ağla :grin:

1 Beğeni

Şimdi nasılsınız ? İlk 40 gün bence kritik uyum için inşallah kolaylıkla atlatırsınız :hibiscus:

2 Beğeni

Bugün biraz daha iyiyim. Aklım yerinde yok gibi sabah misafir geldi şekerlikte seker bitmiş şekerlerin yeri neresi diye yarım saat düşündüm.
Çok değişik bir duygu.
Hiç böyle olacağını düşünmezdim.
Hamileyken, ya bebeği reddersem diye korkuyordum. Neyseki o kadar ağır değil
İnşallah hemen biter

2 Beğeni

Uykusuzluktan da olabilir belki :see_no_evil: bir anda sorumluluk yükleniyor aynı anda kaç şeyi düşünüyorsunuz beni de korkutuyor açıkçası şimdiden :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

Lohusa sendromu yaşıyorsun normal.
Bunun icin senin degil senin yanindakiler yardımcı olmalı sana.

Seninle iletişiminde sozlerine dikkat etmeli kırmamak için .
Bebegini giydirdiginde ve s bisey yaptiginda sana yardimci olmali.
Bu duruma sen kötü bakma diye
Önce senden izin alıp tabikide.

Sana destek olucak cumleler kullanmalı.

(Lohusa sendromu)Yani bu annelik huznu için

Senin yaninda annen eşin daha cok çaba gostermeli.

@Cansu

2 Beğeni

@Cansu Yine ağır geçirmiyorsun çok şükür arkadaşım :pray: Ben ilk hafta Rüya’yı reddetme noktasına gelmiştim ama neyse ki ben de ilerlemeden çabuk atlattım. Bakalım bu bebişte nasıl olacak :roll_eyes::grin:

2 Beğeni

@Sevane18 Bizlərdə vare zahılıqdan pozulma.Dayım qızı pozulmuşdu zahılıqdan,qorxmuşdu evdə ona görə ağzı əyilmişdiye vallahi.Mualicə aldı etdi düzəldi şükür.Çox diqqətli olmaq lazımdı 40 gün həqiqətəndə nə də tək qalmamaq lazımdı.

1 Beğeni

Annelik huznu) bu senin dedigin degil canım .
Lohusa sendromu ayrı bir şey.
Sen dedigin de ayri bir sey.
Bizde ana çiləli olur uşaqda ona görə anada uşaqda tək qalmamalıdır ən əsasıda gecə .
Çölə tek çıxmaq olmaz usaqin paltari azandan qabaq yigilmalidi hemcini ananında .
Allah qorusun sen dediyin yataqda şey lap pisdi :pleading_face:

2 Beğeni

@Hasen @NURAN kendinizi yalnız hissetmeyin
Hepimiz annelik hüznünü yaşıyacağız
Ne zaman bunalırsanız biz burdayız

3 Beğeni

@Cansu İyi ki burası var zaten, kafa dinleme yerim :face_with_hand_over_mouth::joy::rofl:

1 Beğeni

Babalık hüznü de var mı :joy:

1 Beğeni