Amniyon sıvısı sızıntısı nasıl anlarım

Evet eczanede öyle bişey varmış yeni öğrendim. Yarın hemen alacağım ama ondan. Amniyon sıvısı nasıl bir şey. Nasıl ayırt edebilirim?

Anlayamıyorsun, ben akıntım var sanıyordum her seferınde doktorum yavaş yavaş suyun azalıyor dıyordu. Bir gün bi anda su aktı ama normalden daha fazla aktı. Yani fazla aktığı için anladım garip bir şeyler olduğunu… Eğer akıntı gibi bir avuç dolusu şeklinde ise anlaman maaalesef çok zor… En kötü hastanede ultrasonda da bakabiliyorlar bebeğin suyuna

Normal şeffaf bir su, akıntı gibi

Benim de öyle. Ya ben doktoruma dedim bunu tarif ettim. Değildir diyor. 2 hafta önce amnisure testi yaptık diyor. Ama çok garip yani böyle akıntı hiç görmedim hayatımda.

Renksiz, kokusuz… akıntıdan daha fazla. Çamaşırda su izi gibi kalıyor, akıntı izi gibi değil. Bir de iz yaptığı yerleri sertleştirmiş. Yani eskiden gömlek yakaları kolalanırmış ya, onun gibi sertleştirmiş çamaşırı.

Doktorum test yapınca negatif çıktı. Ama bu böyle her zaman akmıyor zaten . Doktora söylediğimde teste çağırdı ama gittiğimde hiç bir akıntım kalmamıştı. Her gün böyle aksa şimdiye bebekte su kalmazdı mantiken.

2 gün böyle akıyor sonra bir süre akmıyor.

Evet benimki de bu şekildeydi ama tabiki inşallah seninki akıntıdır, sızıntı değildir. Benim de hep olmuyordu o yüzden şüphelenmemiştim çok fazla gelene kadar…Gazlı beze turnusol kağıtlarını yerleştirin, dursun ara ara kontrol edin, değiştirin birkaç gün takip edin. Fotoğrafını da çekin gerekirse renk değişirse vs doktorunuza gösterin. Bence en iyi yapılacak şey bu. Bana da amnisure testi yapıldı, fazla geldiği gün. Negatif çıkmıştı ama turnusolda pozitifti.

Benim size göre daha sıklıklaydı. İyi düşünelim inşallah öyle değildir.

Demek ki o amnisure testi güvenilir değil. Sizin kaç haftalıktı, süreç nasıl ilerledi. Benim kızım daha çok küçük :pensive: Nedem oluyormuş bu sızıntı

Bence de değil ama hepsi çok güveniyordu. Turnusol kağıdı renk değiştirmesine rağmen yok bi hata vardır dediler… Benim sürecimde ben hastalandım, ilaç kullanamadım ve ilerledi astımı tetikledi öksürük krizleri, astım atakları başladı. Öksüre öksüre yırtmışım :slight_smile: Benimkinin sebebi bu oldu ama normalde nasıl olur bilmiyorum…

Akabinde hastane yatışım oldu bir hafta. Damar yolundan bol bol serum verdiler o su yerine gelsin diye, antibiyotik verdiler bol bol. Eve gectım yine 10 gün farklı antibiyotik içtim. Sebebi de doğum esnasında, yırtılmadan dolayı anne ve bebek enfeksiyon istenmeyen sonuçlar doğabiliyormuş bunu önlemek için verdiler. Şükürler olsun, bitti gitti. Sağ salim doğdu. Sizin de belki öyle değildir. İyi düşünün

Hastalık süreci olduğu için baya uzun 20.haftada hastalandım ilerledi, okuldan ayrıldım 32. 34 haftada yırtıldığını öğrendim. Çok kolay ve basit bir olay değil bence. Baya bi zorlaman lazım kendiliğinden öyle yırtılmaz bence

Benim kızım da 22 haftalık.

Siz atlatmışsınız sağ Salim çok şükür. Ben de sağlıcakla bir doğursaydım diyorum. Psikolojim falan kalmadı benim. Hamilelik öyle dışarıdan göründüğü gibi değilmiş. Çok zor bir süreçmiş. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Şimdi başka forumlarda da bilgi okudum, ve hatta bir doktorun videosunu izledim. Mantar enfeksiyonu da böyle su gibi akıntı yapıyormuş. Az önce bir üye de yazmıştı buraya.

Su gibi akıntıyla beraber beyazımsı akıntı yazmışlar diğer formdaki üyeler . Benimki de öyle. Su gibi ve beyaz akıntı aynı zamanda karışık geliyor.

Fitil falan kullanmışlar. Geçmiş. Bakalım şu turnusolu da bir deneyim de

Evet :slight_smile: Bak sadece bundan ziyade daha çok şey de yaşadım, rahat geçmedi. Ama unutuyorsun o doğduğunda, içine sokacaksın çok seveceksin. Her şeyi unutacaksın. Allah sağ salim kavuşmayı nasip etsin :slight_smile:

Evet, öyle de olabilir içinizde kalmasın. Turnusolu da deneyin, bizi de haberdar edin. Güzel haberlerinizi bekliyorum :slight_smile:

Amin teşekkür ederiz :heart::heart::smiling_face_with_three_hearts:

Tamamdır, sizi haberdar edeceğim :smiling_face_with_three_hearts::heart:

1 Beğeni

İltihap şeklinde az az geliyordu dediniz ya nasıl anladınız beneğin suyu olduğunu benimde açık sarı yoğun geldi idrarımı yaptıktan sonra akıntı mı su mu nasıl anlayacağım

Benimde 1 haftadir dediginiz tarzda akıntım var doktoruma sordum ultrosonda belli olur mu diye olur dedi baktı bir sıkıntı yok dedi idrar tahlili yapti enfeksiyon cıktı buyuk ihtimal o yuzden bu kadar cok oluyor ben 38. Haftadayım

Sizin az kalmış doğuma enfeksiyon çıkmamıştı bende en son ama bilmiyorum

Doktor alttan baktı muayene etti eline geldi üniversitesi hastanesiydi hatta ögrencilerine gösterdi bazı hastalarda bebeğin suyu böyle oluyor dedi iltihap gibiydi ama sizin kendi akıntınızda olabilir Rabbim kimseye yaşatmasin çok zor günlerdi bebegim 600 gram doğdu eşinden ayrıldı çok öksürmekten