Amniyon sıvısı sızıntısı nasıl anlarım

Kızlar selamlar, Amniyon sıvısı sızıntısı olursa nasıl anlarım ? Amniyon sıvısı iç çamaşırda nasıl belli olur? Benim bu konuda şüphem var ama anlayamıyorum. Lütfen yardım

Progestan kullanıyor musunuz

1 Beğeni

Benim ilk bebeğimde suyum az az geliyordu iltihap şeklindeydi ama bu herkeste aynı olmuyor şeffaf su gibide olabilir progestan kullaniyorsaniz su gibi akıntı gelmesi normal ilaç yapıyor yani bunu anlamanız için öncelikle doktorunuzun sizi muayene etmesi gerek eğer bebeğinizin suyu azsa akıp geldiğini düşünüyorsaniz sizi alttan muayene ediyor

Hayır kullanmıyorum.

Daha önce de böyle bir şey yaşamıştım. Dönem dönem böyle bir akıntı oluyor. Doktora söyledim. Amnisure testi yapalım dedi. Bir kaç gün sonrasına randevu aldım. Ama muayene gitmeden önce akıntı kesildi. Hiç bir şey gelmiyordu . Amnisure testi yaptık. Negatif çıktı. Aradan 3 hafta geçti şimdi. Yine aynı tarz bir şey aktı. Sürekli olmuyor yani.

Ultrasonda belli olur mu suyun geldiği fln damla veya sızıntı şekilde olursa

Akintida olabilir ozaman mantar enfeksiyonu varsa oda su gibi akıntı yapıyor yine tedirgin olursanız akıntı zamanı gidin doktora ama suyu aksa ultrasonda suyunun azaldigini görür söyler bence çok takma kafana

Yok canım ultrasaonda aktığını göremez alttan muayene yapmişti doktor bana ozaman anlamıştı anlıyorlar yani bebeğin suyunun gelip gelmediğini

2 hafta sonra kontrole gideceğiz. O zaman soracağım doktora bakalım ne diyecek. Ama böyle durumlar için 2 hafta uzun bir zaman olabilir. Eğer öyle bir şey varsa, tespit edip daha erkenden bildirmem gerekiyor ki, varsa bir tedavi uygulansın. Çünkü meleğim daha çok küçük. :cry:

Mantar olsa kaşıntı olmaz mı? Hiç öyle bir durumum yok. Mantar akıntısı süt kesiği gibi olur diye biliyorum. Ve iğrenç kokar. :pensive:

Allah korusun içiniz rahat edecekse bence başka bir doktorada gidebilirsiniz yada kendi doktorunuza gidin erkenden stres de iyi olmaz sizin için üzmeyin kendinizi

Eczanede turnusol kağıdı gibi bişey varmış. Yarın onu alacağım bakalım. Amniyon sıvısı geliyorsa renk değiştiriyormuş.

Yok canım o hiç belli olmuyor bende 5 aylıkken koşarak doktora gittim suyum geliyor diye bildiğin iç çamaşirim su oluyordu doktorum dedi o senin kendi akıntın suyun değil mantar vardı kaşintimda yoktu ilaç verdi geçti

İyiymiş o yap bakalım inşallah değildir Rabbim sağ salim bebegini kucağına almayı nasip etsin inşallah :palms_up_together::heart:

Aaaa çok ilginç. Bunu doktoruma bir sorayım

Amin canım cümlemize inşallah teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts::heart:

1 Beğeni

Kaç haftalıksınız

22 haftadayım.

Eczaneden turnusal kağıdı alın. Renklerini hatırlamıyorum internetten kontrol edin yine de, renk değişiyorsa sızıntı var demekti sanırım. Benim olmuştu hastanede yatmıştım

Sızıntı varsa gidin ne olur ne olmaz, bebeğin suyu azaldığı için birkaç antibiyotik ilaç veriyorlar. Doğumda sıkıntı olmasın diye