Safra kesesi amaliyati olanlar tam olarak kaç gün sonra iyi oldunuz benim bugün yedinci günüm hala goɓeğimde bir ağırlık var gibi ağrıyor
Bu arada doktor duş alabilirsin dedi cesaretim olmadı almaya dikişlerim alınsın ondan sonra duş alayım dedim
Merhaba canım! Safra kesesi ameliyatından sonra iyileşme süreci kişiden kişiye değişebiliyor. Genellikle ameliyatın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, göbek bölgesinde hafif bir ağırlık veya ağrı hissi normaldir, çünkü bu bölge hala iyileşme aşamasında. Özellikle laparaskopik (kapalı) ameliyat olduysan, gaz birikimi veya dokuların iyileşme sürecinden dolayı bu tür hisler birkaç hafta daha devam edebilir.
Doktorun duş alabileceğini söylediyse, yaralarını koruyarak ılık bir duş alabilirsin, bu seni rahatlatabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir. Ancak kendini rahat hissetmiyorsan, dikişlerin alındıktan sonra da duş almayı tercih edebilirsin.
Tam iyileşme süreci genellikle 2-4 hafta arasında değişir. Bu dönemde ağır kaldırmamaya, bol su içmeye ve doktorunun önerilerini takip etmeye özen göster. Zamanla ağrılar azalacaktır, sabırlı ol. İyi hissetmeni diliyorum, geçmiş olsun!
Safra amaliyati sonrası kaç ay sonra turşu yenilebilir
Hastahaneden cıktıktan sonra istedigimi yemistim safranın yerini karaciger almaya basliyor bagirsaklara direk veriyor diye hatirliyorum bazen ishal olabilirsin safra ameliyatu basit bi ameliyat korktugun gibi bir sey yok kalp nakli gibi bir sey degil safrani ne agirtiyirsa onlara daha az yüklen bugun hala sogan mogan siskinlik yapar bende gastrit baslangicida vardj bende
Evet bugün ishal oldum biraz panik oldum tabi ama normal demi bu durum neden oluyor peki @Busrahmet
Karaciger uyum saglamaya calisiyor Hepsi normal gecici sürec Safra kesen artık olmadigi icin karaciger direk bagirsaklara vermeye basliyor Safra kesesi aldirmayan kalmayacak bu gidişle sanırım
Yiyemezsin hazımsızlık yapar şişkinlik olur kızartma falan yersen hazimsizlik yapar annem oldu ordan biliyorum safra kesesi kapalı ameliyat oluyor diye biliyorum siz açık mi oldunuz
Kapalı oldu @Bskbyz
Çok zorlu geçiyor benim için insllh geçer karnımda ağrıyor arada @Busrahmet
Dikiş aldırmak demişsiniz de
Gecmis olsun
Evet kapalı amaliyat oldum dikişlerim aldirmalikti on gün sonra aldirdim @Bskbyz
Hmm benim annemin eriyen dikisti estetik o aldırmadı da ondan sordum
Bende bildiginiz zımbalar vardı ya
İlginç doğrusu
Bende de ipli dikişlerdi anneniz özelde mi oldu @Bskbyz
Amaliyat sonrası yemeklerden hepsinden korkar oldum hiçbirsey yiyemiyom sanki yersem ölecem gibi vallh acaba diyetisyene gidip aylık menumu yaptırsam mi @Busrahmet
Devlette oldu aslında
İstersen yaptir ama diyetisyenlerde doktorlarda safra kesesini önemsemiyor diyetisyenle calistim allah ne verdiyse vermislerdi