- haftamdayim dün doktor kontrolünde ultrasonda görünmediği için doktor alttan muayene etti ertesi gün WC sonrası kanama oldu normalde birşey yok WC sonrası oluyor sadece normal mi aynı durumu yaşayan var mı

Benim 6 aylık oldu bebeğim bugüne kadar idrardan hasta da oldum ama alttan muayene hiç kabul etmedim genelde düşük riskine yol açar diyorlar doğru mu bilmiyorum ama ben hiç alttan muayene taraftarı olmadım
Bacım milletin ne dedigini boşver mantıken normal gebeliklerde nezaman alttan muayene ediliyo.? Bi tehlike hasıl olunca,açılma riski oldugu haftalarda buda neye eşittir gebeligin son ayı… Yani en riskli dönem… cinsel iliski bile tum normal gebeliklerde bastan sona yasaklanmiyo ama son aylar o bile yasak iken doktor alttan muayene ediyo simdi alttan muayene riskli bisi olsa en riskli dönemlerde neden tercih edilsin.?
Dediğim gibi doğru olmayadabilir ben düşük riski var diye kabul etmedim demedim zaten ben kimse orama burama bakmasın istiyorum ![]()
O ayri bisi ama sana kadar doktorlar gun icinde staja basladiklarindan itibaren okadar cok kisi goruyolar ki artik onlar icin cinsel organ degil o rutin bi iş boyle dusunursen biraz rahatlarsin belki![]()
Benim de 5. Haftamda vajinal ultrason ile keseyi görebildiler. Bende bir sıkıntı yaratmadı aksine kabul etmeseydim normal USG ile kese görünmeyecekti daha çok moralim bozulacaktı. Şuan 37 haftalığız çok şükür elle çatı muayenesi yaptıklarında dahi kanama olmadı ama doktor kanama olursa muhakkak acile gel dedi hep. İsterseniz gidin acile bi USG ile baksınlar
Tup bebek annesi olmaya hazirlandigimi bilmeyen kalmadigi icin gordugum alttan muayenenin sayisini unuttugumu herkes tahmin eder bence ![]()
![]()
Ya muhakkak gerekli bir şey asla tartışmam bu konuyu ama inanılmaz iğrenç bir durum ya fjjdjd
Alakası bile yok. Eşinizin penisi daha derine giderken doktorun kullandığı cihaz vajina girişinde kalıyor
Bize ole oda ilk 1,2 randevuda 3ten sora banada rutin oldu acikcasi ![]()
![]()
![]()
arrik ac diyene al diyebilcek kivamdayim ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bende 5 haftalıkken gittiğimde kese var ama bebek görünmedi boş gebelik olabilir dedi bunun için alttan muayene yapamam lazım demişti. Ben izin verdim alttan baktı bir sıkıntı yok demişti tabi bende sonradan kanama olmadı . Sen tekrar doktora gidebilirsin
Bende inanilmaz utanmıştım. Hala eşimin haberi yok ona söylemeye bile utanıyorum
Sebep.? Saglik bu kaldiki 5haftalik gec dollenme oluyo vs cogu kese zaten gobekten gorunmeye biliyo… tup bebegim pozitif gordugumuzden itibaren 14.haftaya kadar hem ozelde hem devlette haftada 2sefer muayene oluyodum her seferindede alttan yapiyolardi muayenemi cunku kilolu gebe kaldim.gobekteki yag dokusu engel okadar ufakken gorunmesine… kaldi ki tup bebek yapilmadan once rahim duvari kalinligiydi,tuplerin kontroluydu,yumurtalarin toplanmasiydi nakliydi cartcurt zaten transfer sorasina kadarda paso 3gune bi alttan muayene oluyosun. Eşin merak etmez bence nerden nasi muayene ettiler die onun derdi bebektir iyi haberi ver yeter yetmiyosada kendi uzman olup kendi yapaymis muayeneleri![]()
Bende de her hafta rutin alttan muayene cok alistim
ayricada dogumu niye tetiklesin kac aydir dogurmadigima gore tetiklemiyor demek ki ![]()
Toplum baskısı… Hicbiseyi tetikledigi yok bacım yaa gebeyim cinsel iliski zarar verirmi doktor vermez dedi diyip birlikte olunuyo da bu nie sorgulaniyo ben onu anlamiyom
muayenede hic degilse vurma sarsma zorlama ittir kaktir durumlari yok ![]()
![]()
![]()
Valla ben 7.ayimdayim hamile kaldigimdan beri cinsel iliski yok alttan muayenede acitiyor bende mi sorun anlamiyorum ![]()
Cinsel iliski esnasindada aciyosa vaginismus filan vardir sede hee normal iliskide acimiyo ama muayenede aciyosada kendini kastigin icin
Evet cok kasıyorum maalesef.bide sacece ultrason degil baska biseylede bakiyor açtırıp sanki ne oldugunu cozemeden doguracam ![]()
Baska bisile bakmaz tek el klavyede tek el sopa gibi ultrason cihazinda altina egilip enikonu nerde nevar gormuyo bile insancıklar
kaldiki bakiyosa harbi problem vardir zaten dert bebegi gormekten cikip komplikasyon sebebi aramaya giriyo ole durumda
hic birimize komplikasyon yasatmasin rabbim ama doktorun çıbığı eşininkinden daha derine gitmiyo bu 1, eşininkinden daha kalında degil bu 2 yani nacizane tavsiyem kendine işkence etme![]()
![]()
Kız şule @Sulebahadir sen cok alistim demedinmi yukarda asagida baskasinami cevap veriyorum die kendimden suphe ettim![]()
![]()