Alışverişe nerden başlasam

Kızlar 18+2 oldum artık biseyler almak istiyorum daha önce bebek bezi aldık bir kaç paket ama pişik olabileceğini fln duyunca bıraktım kıyafetleri nasıl almalıyım küçük yada büyük gelme ihtimali var kişisel ihtiyaçlarına nerden başlamalıyım kafam karışık siz nerden başladınız alışverişe nasıl aldınız acaba @tecrübeli-anneler

1 Beğeni

Bende 16+6 yım. Bebek arabasını pusetini bebek çantasını aldık . Kendime gögüs ucu kremi ve çatlak için yağ aldım. Biberon aldım philips avent yeni doğan seti . Şimdilik bunlar var bizde de son zamanlara doğru kıyafet almayı düşünüyorum yani 25. Haftadan sonra nasip olursa. Bu ay da beşik gibi şeylere bakacağız sanırım beşik ana kucağı gibi . Başta ben ağır olacak maşiyeti bunları almayı seçtim herşeyin fiyatı artıyor zaten bebek bezi aldım bi paket de sleppy yemi doğan göbek bağı destekli kullanınca memnun kalırsak nasipse ondan devam ederim bez stok yapmadım yani . Kendime de sonraki aylarda kıyafet çamaşır falan almayı düşünüyorum

1 Beğeni

Yeni doğan ile 1 numara bebek bezi aynı mı oluyor

1 Beğeni

Sağ salim alirsin inşallah bebisini fikir için teşekkür ederim :blush:

1 Beğeni

Suan 27+3haftaligim . Suana kadar sadece zibin aldim bebege . Bu aylarda basliycam yavastan arastirmaya . Ben kasim annesi olacagim . Bu ay banyo malzemesi almayi dusunuyom kuvet şampuan vs. Bebek elbisesini az alcam 1 tane 10lu set . 5 tane 5li set.2 tane kilotlu corap . 10 tane corap . 3 tane tulum alirim suanlik yeter . 1 tane yazlik 1 tane kislik battaniye 2 tane muslin alirim. .bunlar yeter elbise her saniye alinir sagdan soldan gelen olur ablamda getirecek kizinin kiyafetlerinden .buyuk esya olarak bebek odasi takimi fln alamam imkanim yok bebegimin zaten onlara ihtiyaci yok …imkanim olunca cocuk odasi takimi alirim . Besik , bebek arabasi fln almayi dusunuyorum iyi olsun diger bebegimde kulansin istiyorum. Besik olarak park pesik dusunuyorum . Dolap yerine de bebege oyuncak dolabi alcam trendyolda gordum onu dolap gibi kulancagim . Bebegim buyuyunce daha iyileri alinir. Riskli bir gebeliginiz yoksa 25 hafta cok ideal bir hafta . Aslinda buyuk malzemeleri ilk once almak maddi acidan daha mantikli .Her gecen gun fiyat artiyor .ben suan orda hatta yaptigimi dusunuyorum keske alip koysamisim . Ama o zamanki dusuncem evde vakit gecmez diye son aylara biraktim birde ben aldikca alasim geliy gereksiz seyler de alirim diye bu aylara biraktim .

İçinden hangisi geliyosa ordan başla ama abartmadan alis veris yap. Yenidoganlar benim bebem 51cm dogdugu halde baya buyuk geliyo. Benim ilk aldigim sey bebek arabasi olmustu :rofl:

2 Beğeni

Evet göbek bağı oyuntulu almıştım ama kolaylık olur diye

2 Beğeni

İnşallah hepimiz :heart_hands::heart:

1 Beğeni

Ben beyaz çıtçıtlı badi ve hastane çıkış takımları ile başlamıştım :blush::smiling_face:

Hayır yeni dogan 2 ila 3 kiloya kadar oluyor prematüre bebekler için herhalde normal bebek 3600 gram doğuyor zaten

0 numara prematüre ve 3kilo altı bebekler icin, 1numaradayenidogan diye geciyo bacım 3-5kiloya kadar kullanilabiliyo

O haftalarda hiçbir şey almayan ben :smile: Son ayıma saklamıştım büyük şeyleri ve hepsi yetişti diyebilirim :smiley: Mayıs’ta doğum yaptım Nisan’a 2 gün kala 15 takım 3’lü, 5’li 0-3 ve 3-6 ay takım 10 tane zıbın, 5 tane tulum, 2 tane isimli hastane çıkışı biri 10’lu biri 3’lü set, bebek arabası-puset, beşik, gardrop, şifonyer ve hastane çantasına koyulacak bebek ve kendime kişisel bakım malzemeleri aldım. Hediyelikler için magnet, çikolata, kolonya sipariş verdim, hastane süslemesi için balonlar aldım hatta aynı ay hamile fotoğraf çekimi yaptırdık. Mayıs’ta da hastane ve yenidoğan çekimi :smile: ve biz o haftalarda cinsiyetini öğrenememiştik bile 22+3’te öğrendik :smiley: Bu arada illaki eksik oluyor gözden kaçan, ben doğumdan sonra birçok şey sipariş verdim yine, çeyiz gibi valla asla bitmiyor ve insanın aldıkça alası geliyor.

Yavaştan alalım bez diyoruzda sence gerek varmı almaya 23 haftalık olduk tek tük alışveriş yaptık

Tabiki de öyle :joy: böyle maliyeti daha ağır basacak şeyleri aldım bende güle güle sağlıkla kullanalım inşallah

1 Beğeni

Hay maşallah bizim cinsiyetimizde net değil dr sadece tahmin söyledi ama bende elim sıkışsın istemiyorum en azından en lazım olacak şeyleri alırsam diye düşündüm çünkü doğumdan bir ay sonra araba muayenesi var elimizi daralticak o maalesef o yüzden şimdiden alayım diyorum

1 Beğeni

Bende 17+5 im kara kara düşünüyorum kaçıncı haftada alışverişe başlasam diye daha bir çorap dahi almadım çünkü :joy:

Bunun belli bir sırası yok aslında fiyatları indirimleri takip ederekde alabilirsiniz. İlk olarak alınacakları trendyolda favorilerime ekledim. Elimde liste olması acısından iyi oldu. Misal banyo seti olsun ama daha sonra daha uygun fiyata bim aktüele gelince oradan aldım. Yine zıbınları(bimden) 3-6-9 ay olmak kısa ve uzun kollu olmak üzere 5-6 tane aldım.Sonra yine ekleme yaptım. Bim ve a101 e ara ara bebek ürünleri geliyor ve gercekten hem uygun fiyat hemde cok kaliteliler takip etmenizi öneririm. Ben kıyafet alısverisimi 27 ve 28.haftamda yaptım iki hafta ayırdım cünkü her istediğimi bulamadım ya modelleri begenmedim almadım ya fiyatı uygun gelmedi bazı ürünlerin. Dolayısıyla bir gün gidicem herseyi alıp çıkacagım asla olmuyor ve alınacak bir sürü sey var inanın ki ne gün yetiyor ne de sizin enerjiniz. Ben alışveri 20-23 arasında bitirseydim cok daha rahat ederdim. Sonraya kaldı ve cok yoruldum hem bebek büyüdükçe baskı yapıyor hareketleri arttıgı icinde rahat yuruyemiyorsanız yani agırlasıyorsunuz hemde surekli wc ihtiyacı oluyor… Detaylı taramadan hemen sonra baslamak en mantıklısıymıs ben acıkcası pisman oldum. Daha sonra etiketleri kopat yıka kurula ütüle yerlestir derkende iki hafta geciyor. Ben hepsini 30 da bitirmiş oldum dolapta ütülenmiş vaziyette duruyor. İki gündür de hastane çantamı hazırlamaya basladım o bile cok yorucuymus gercekten… Eğer bebege oda yapacaksanız yine 6-7 aylarda siparis vermenizde fayda var kurulumu havalandırması derken zaman geciyor… Ben odası için gardırop ve sifonyer aldım 6.5 aylıkken 20 gün sonra anca kurulumu yapabildik cunku odada ki bazı esyalar cıktı odaya boya badana yapıldı derken anca kurulum yapıldı ve bir ayda mobilyanın kokusu anca cıktı. Beşiğini arabasını dayısı hediye etti, anne yanı beşiğini teyzesi, uyku setini babaannesi. Yatak ve battaniyeleri annemler aldı. Kısacası buyuk seyler için acele etmeyin belki hediye gelecektir. Benim anladıgım alısverisin sonu yok daha dün yeni kargolarım geldi​:slightly_smiling_face: hala eksiğim var kendimi sona bıraktıgım icin lohusa takımlarım yok bir ara onlara bakacağım ins. E bebekte indirim vardı bezlerinide bu hafta aldım iki paket bir numara.

2 Beğeni

Dogum yapali bugün 7.günüm neredeyse 2saatte 1 bez degistiriyorum havalar sıcak işese bile pişik olmasın diye dun gece 2.pakete gectim. Ebebekte kampanya var 2paket alana 2.paket yari fiyati ben bebem natural bitirdim suan baby turco ya gectim muhtemelen bezi birakana kadar burdan devam ederim cok begendim. Fiyatida cep yakmiyo tavsiye ederim. Akan sütü tutması icin gogus kalkani almalisin bence ben tum gun pis tsortlerle sut kokusu icinde geziyodum super oldu. Sagma makinasida ayni sekilde buyuk rahatlik… ev hanimi olsada herkes bence almali. Ebebekte malt icecek var sezeryan olcaksan süt gelsin diye ondan kesin al 4alana 2bedava buara

1 Beğeni

Hangisi iyi Berna bebem natural mi baby turco mu onu anlamadım

Siz nasıl bütçe olarak rahat edecekseniz öyle yapın bence, eşimin korkuları olduğu için son 1 ay kalaya ayarladı bütçemizi biz öyle yaptık alışverişi :smiling_face_with_three_hearts: ondan öncesinde bir şeyler alıyordum ama tek tük karşıma güzel gelen hoşuma giden şeyler alıyodum.