Akan süt namaza yada abdeste engelmi

Farketmeden sütüm akıyor bazen namazı kıldıktan sonra farkettim aktığını namazıma yada abdeste engel olurmu olmicagini düşünüyorum ama yinede terdutteyim

Bebeğim emdiği süt necaset yani pis olmadığından namaza abdeste engel değildir canım . Din kültürü öğretmeniyim için rahat olsun . Bedenden çıkan necaset şeyler engel verir abdeste veya kan gibi şeyler diyelim . Onda da 10 gün müddeti var da konu kan değil o yüzden oraya girmeyim

1 Beğeni

Canım akıntı abdesti bozar mı yada namaza engelmi

Akıntı da beyaz saf su olan el ayasını yani el içi kadar olan diyeyim akıntı abdest bozmaz çamaşırda özellikle . Dediğim tabi hanefi fıkhına göre

@Yıldız_02 hayır engel değil, namazıda abdesti de bozmaz :hugs:

Şafii mezhebine göre peki

İdrar ve dışkı harici bir yerlerden çıkan kan ve benzeri sıvılar bozmaz . Yani onlarda da durum aynı bozulmaz.

Abla merhaba ben emzirken hamile kaldım şimdi bebeğim emdiriyorum günah var mı

Bir günahı yok tabi ama kuranda da grçen çocukların 2 sene emzirilmesidir. Yani çocuk olarak verilen hak 2 yıldır. Anne baba hakkı olduğu gibi bu da çocuğun hakkıdır ama hamile kalmışsındır o da Allahtan bir günahı yokdur sadece hak bakımından ötürü olmasa iyi olurdu ama olduysa da sorun yok canım :smiling_face: benim arkadaşımmda daha 4 aydır emziriyordu hamile kaldı tekrardan şu an 2 aylık da hamile. Sütün varsa emzir sonraki aylar doğacak bebiş için de hazırlık yap bedenen gelirse sütün sakla ilk çocuğuna diğeri emerken de verirsin o sağım sütlerini

Kan abdesti bozuyor yanlız namazda biyer kanarsa abdest bozulduğu için haliyle namazı selamlayip abdest tazelenmesi gerek

Aynı şeyden bahsetmişsiniz zaten ki o da kanın bozduğunu söylemiş

Hayir iyi ki oku idrar dışı dışında kan vb bozmaz yazmış fakat kan bozar

Ee doğru

1 Beğeni

Şafi mezhebinden bahsediyor ya orda ondan doğru

:roll_eyes: kan bozar canım her internette yazan doğru değil ne yazikki bagzi şeyleri hadismis gibi gosterile biliyor maalesef vücuttan çıkan şeyler abdesti bozar bu durum namazdayken olursa namazında bozar

Haa şafi mezhebinden bahsedildiğini görmedim Hanefi de bozuyor

Evet hanefide bozuyor orda biri sormuş ya şafi mezhebinde nasıl diye ona göre cevap yazmış orda canım

Tamam kuzum ben onu görmedim pardon

1 Beğeni

Şafilerde bir çizme dolusu kan bozar diyelim . Şafilerde kan bozmaz regl kanı demiyorum normal kanamalar . Hanefilerde iğne ucu dahi olsa bozar kasdettiğimiz şey o arkadaşın şafi fıkhına göre sorması üzerine dedim