Ağırlık limiti:)

Kızlar merhaba​:raising_hand_woman: Şimdi sorum şu ki bizler hani ağırlık kaldirmamaliyizya mesela markete gittik poşet örneğin 6-7 kg falan bunu taşımak bebeğe zarar verir mi, bunun sınırı nedir? Belki araştırmış olanınız, doktora danışmış olanınız vardır :thinking::smiling_face:

1 Beğeni

@Yuşi17 merhaba riskli bir durum olmadığı sürece 3-5 kilonun tehlike arz edeceğini düşünmüyorum

1 Beğeni

Bir iki defa ultrasonda kasilmam cikti daha erken olduğu icin doktor progestan yazdi onu kullanıyorum 14+5 im. Iste ister istemez ara sıra markete gitmek durumda kalıyorum bugün de gittim bi 7 kg falan vardi sanirim, agrim oldu alt bölgede, bilemedim telas yaptım :woman_shrugging:

@Yuşi17 hiç tedirgin olmayın birşey olmaz Allahın izniyle :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

InsaALLAH ya Rabbim hepimizin evladini korusyn​:palms_up_together::hugs: Cok tesekkur ederim :heart:

Halter bile kaldırsan bir şey olmaz demişti doktor :rofl:

1 Beğeni

:smile::smile: kiz o zaman niye agir kaldirmayin diyorlar şehir efsanesi miymis :smile:

@Yuşi17 eskiden annelerimiz, büyüklerimiz o kadar iş güç ağır hafif dikkat etmeden çalışıp dururlardı şimdi dikkatli olunduğu sürece az bir ağırlıkla sorun olmaz inşaAllah :hugs:

Ya şöyle aslında, bebek sağlıklı bir tutunma sağladıysa düşük riski oluşmamışsa, ağırlık falan tetiklemez :saluting_face:

Tabi onlar alayina çalışmıslar :smile: Ama iste o zamanlar bu kadar bozuk gida yoktu ne varsa dogada bulduklari yiyecekler dogaldi simdi baksaniza hep hastayiz en ufak seyde sere serpe yatak döşek :smile::smile:

Düşük riski demedi de ultrasinda kasilma cikti her yoruldugumda, o yüzden progestan verdi doktor. Analik acayip bi sey sabirlar diliyorum hepimize ya :face_with_hand_over_mouth::grinning:

@Yuşi17 evet maalesef öyle :roll_eyes: Ama olsun bizlerde dikkat ettiğimiz sürece birşey olmaz, kötüyü düşünmüyoruz evrene pozitif mesaj gönderiyoruz​:wink::sweat_smile::sweat_smile:

1 Beğeni

Hic agrimadi agri yok agri da neymis :face_with_hand_over_mouth::grinning: O kadar haklisin ki pozitif olmak şart. Varolasin arkadasim :smiling_face::hugs:

@Yuşi17 ha şöyle :muscle:t2::wink: rica ediyorum :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

:smiling_face::hugs::kissing_heart::kissing_heart::revolving_hearts::revolving_hearts::rose::cherry_blossom:

Hayatım ben markete giderken hep pazar arabasını götürüyorum. Hamile olmadan da önce götürüyordum. Aldıklarımi arabaya yerleştirip o şekilde geliyordum eve, büyük şeyler alacağın zaman öneririm, konforlu oluyor

1 Beğeni

Bana doktorum ve esimin ablasi(o da bashekim ama kadin dogumcu degil) en fazla 5 kg tasiyabilirsin dedi. Ben 1 kere zorunluluktan agir bir kutu kaldirmistim cok canim acimisti:( dikkatli olmakta fayda var.

1 Beğeni

Aslında ben de önceden öyle yapıyordum kuzum, hamilelikten beri eşim aylık alışverişi de pazarı da yapıyor. Ama bazen acil ihtiyaç oluyor gitmek zorunda kaliyorum, bu ara markete gidince ne alacağımı kestiremiyorum bi bakıyorum marketi soymuşum her seyden canim istiyor​:smile::smile: Sagol bebegim tavsiyen için :revolving_hearts::revolving_hearts::heart::heart:

1 Beğeni

Eyvah o zaman ben abartmış olabilirim, ben de diyorum neden agrın arttı bu ara​:woman_shrugging: Çok teşekkür ederim bilgi için, beni frenleyebilecek bir bilgi oldu :face_with_hand_over_mouth::smile::cherry_blossom:

Valla ben 8-10 kg agirliklari spor yaparken rahat rahat kullaniyorum, gunluk hayatta da 15-20 kg’a kadar olan seyleri, kisa mesafeler icin, bi yerden bi yere tasiyorum. Bence bunun herkes icin ortak bi limiti olmasi mumkun degil. Onemli olan sizi zorlayan agirlik miktarini tespit etmek. Benim kedilerimin agirliklari ortalama 5er kg, surekli kucagima alip kaldirip indiriyorum benim icin 5 kg agirligin hicbi zorlayiciligi yok mesela. Kisiden kisiye degisir bu, onemli olan kendinizi ne kadar zorladiginiz.

1 Beğeni