Ağırlık kaldırırken karin kaslarimizi da aktif kullaniriz. Eğer limitimizin üzerinde bir miktarsa karin içi basıncı oluşabilir; bu da rahimde kasilmaya, kanamaya neden olabiliyor. Ben pilates egitmeniyim antrenmanlarimda yuksek agirliklarla çalışıyorum. Hamileligimden itibaren de karin ici basıncı olusturmamaya, limitim uzerinde agirlik kaldirmamaya dikkat ediyorum. Ornegin 15 kg düzenli spor yapan, kas hacmi ve kuvveti yuksek bir kadını zorlamazken, 5 kg kas hacmi yada beden sınırlarını bilmeyen bir baska kadını zorlayabilir. Keza doktorumda bu durumu onaylanmıştı. Duzenli spor yapmayan gebelere 5 kg ustu ağırlığı onermedigini söylemişti.
Kendinizi çok zorlamayan ağırlıkları taşıyabilirsiniz
Ben kaldirmisimdir 15 20 kilo belkide daha fazla sukur bise olmadi kisiden kisiye degisio dediginiz gibi
Kedilerinize maşaALLAH öncelikle Evwt haklısınız zorlanmadığımız sürece bir sey olmaz açıklaması çok tatmin edici oldu benim için, cok teşekkür ederim
Pilates eğitmenine denk geldiysem şanslı günümdeyim demektir Cok güzel açıklama olmuş öncelik cok teşekkür ederim. Peki size bir sorum; ben düzenli spor yapan ama uzun zaman önce birakan biriyim kaslarım su an çok güçsüz, hamilelikte de malum bu kaslarla cok daha zor olacağı icin, kuvvetlendirmeye çalışmak profesyonel destek mi gerekli?
Kendimi çok zorlayıp zorlamadigimi bazen kestiremiyorum her seye kosturmaya calisan annelerdenim Dikkat etmrk gerek evet keske bir limiti olsa bunun
Çokmuş o da ya ben kaldirsaydim basima kesin is gelirdi mazaALLAH
Kesinlikle profesyonel destek almalisiniz hatta hamilelik donemiyle ilgili ayrica egitim almis bir antrenörle çalışmalısınız. Çalışacağınız antrenörün gerekirse hamilelik egitim sertifikasini görmeyi talep edin. Gebe olmayan insan da bile doğru duruş, açı cok önemli. Sakatliga, fıtığa, kemik demoralizasyonuna ve bir cok soruna neden olabilir yanlış antrenman. Hamilelikte bu durum ekstra onem taşıyor. Ornegin diastasis recti dedigimiz, dogum sonrasi karin kaslarında ayrilma durumu. Doğru egzersizle onune geçilirken, yanlış hareketle tetiklenebilir. Yine karin içi basıncının ayarlanamamasi bebeğe yada rahme zarar verebilir. Biraz uzun yazdim,lutfen kusura bakmayin ama evde bilincsiz yada videolarla yapilan egzersizlerin bazi sorunlara yol açtığına tanik oldugum icin ekstra hassasiyet duyuyorum bu konuya. Umarim yardimci ve aciklayici olmuşumdur.
Kusur olur mu hiç, zahmet edip ne güzel anlamışsınız. Allah razi olsun. Denemek isteyen veya yapmakta olan kisilere de buradan uyari olmus olur insaALLAH. Yanlis hareketlerle dediginiz gibi bircok insan olumsuz sonuçlara maruz kalıyorlar. Keske her bu meslege gönül vermis olan sizin gibi doğrulari uygulayabilse, dikkat etse. Cok cok teşekkür ederim. Rabbim sayınızı arttırsın
Agir kaldirdigim gun kasiklarim cok agrimisti ama dinlenince gecti, sonra da dikkat etmeye calistim zaten
Kuzu ağırlığın limiti yok valla bak her zaman temizlik yapardım bı şey olmazdi en fazla yorulurdum artık sancı belime vurmaya başladı ben minicik bı şeyi bile artık kaldıramıyorum onu öğrendim
Agri oluyor iste evet ben de o yüzden telas yaptım ağırlık ne kadar olmali diye, dikkat etmek en mantıklısı aslinda evet
Demek ki zaman geçtikçe daha dikkatli olmamız gerek öyle görünüyor cano, ben de az yürüyorum alt tarafta sızlama başlıyor, şöyle alabildiğine yürümek ıstiyorum ama iste pek mümkün görünmüyor
Yok zaten ilk aylar yürümek önerilmiyor son 2 ay falan o da doğumu rahat geçirmek için
14.haftadan sonra yürüyüş, plates, yüzme vs yapilmali falan diyor videolarda doktorlar da, demek ki bünye kaldirmayinca olmuyor iste
Kız yok öyle herkes aynı şeyi yapamıyor ki benim çok yürüyüş yasak mesela yarım saat en fazla sonra sancı giriyor
Bana da her türlü yorucu seyler yasak , valla hamile olup dinc olanlara cok özeniyorum
Onlar genelde instada çıkıyorda tamamen reklam gerçek olduklarını düşünmüyorum o yüzden kıyasa veya hevese girmemek lazım
Ben de pilates ve yürüyüşün birakilmamasindan yanayım. Ama kendi limitlerinize göre yarim saat yürüyüşte agri oluyorsa 15 dakika yürüyüp dinlenip 15 dakika daha yürüyebilirsiniz veya 15 dakikayla baslayip her hafta sureyi uzatabilirsiniz. Hatta mümkünse hem doğum oncesi hem sonrasi rahim sagligi icin antrenör eşliğinde hamile pilatesi öneririm.
guzel sozleriniz icin de ayrica teşekkür ederim
Ben de kız ya esime tasitiyorum o camasir sepetini ya da kizimdan yardim istiyorum bi ucundan tutuyor Bir sekil artik odare edeceğiz ama insan bilemiyor tabi bazi seyleri, bir zarar gelir mi bebise diye korkuyoruz hep