Acil! Bağırsak parlaklığı 😭

Merhaba anlattiginiz konu benim de başıma geldi ikili tarama testinde ds ihtimali yüksek çıktı. Detaylı ultrasonda bağırsağında ve kalbinde parlaklık çıktı detaylı ultrason yapan doktor zamanla parlakliklar geçebiliyor parlaklığı gormemizin nedeni ds ihtimali yüksek olduğu için dedi ama kesin öyle olacak anlamında değil Çocuk doğduktan sonra parlaklığa bakılmıyor zaten dedi. Açıkçası ben bu konuya odaklanmadim. aldirmayacagim için. Allah’ın verdiği bir can ds de olsa ben razıyım. 34.haftadayim şuan

Görümcemin çocuğu içinde ds olacak fln demişler zamanında ama şu an çocuk kocaman oldu maşallah hiçbir sorunu yok.

1 Beğeni

Aynısını bende yaşadım. Bebeğime bağırsak parlaklıgi var dendi, günlerce ağladım sonra perinatolojiye gittim ve evt var ama doğuma kadar git gide kaybolur dendi öyle de oldu. Kızım 4 aylik ve çok şükür hicbiseyi yok. İçini ferah tut Allah’ın izniyle bişey olmaz

1 Beğeni

Bağırsak parlaklığını muayene esnasında benim bebeğim için de soylemisti doktor. Ama tek başına bir şey ifade etmedigini de ekledi sağolsun. Detaylı ultrasonda parlaklık çıkmadı. Burun kemiği ve ense kaljnligi da normal çıktığı için gönlüm rahatladı açıkçası. Doğuma nasipse 10 hafta var. Sizin de bence içiniz rahat olsun.

1 Beğeni

Aynı gün farklı bir doktordan randevu aldım oda evet var dedi 4 lü test yaptık sonucu bekliyoruz sonuca göre erken detaylı ultrason yapıcaz ama bu süreçte beni çok düşündürüyor

Bende aynı düşüncedeyim senin doğumuna az kalmış kuzum bana yazabilir misin olduğunda eminim bir şey yoktur ama acabalar insanı hep düşündürüyor

1 Beğeni

Amin inşallah benimkide zamanla kaybolur :pray:

1 Beğeni

Benim bebeğimin de ense kalınlığı normaldi 2 Li testte oran çok düşüktü ama benim doktorum parlaklığın başka sebepleri yokmuş gibi direk ds olabilir deyince çok korkuttu o yüzden aşırı evham yaptım inşallah bebeklerimiz sağlıklıdır sağlıkla kucağımıza alırız :pray::heart:

2 Beğeni

Rabbim yar ve yardımcın olsun. Bebeğin de üzülür. Allah büyük. Ben delirecektim sanki o kadar üzüldüm agla agla perisan oldum. Biz ağlar üzülürüz ama takdiri ilahi allaha sığın bol.dus et.

1 Beğeni

Meraba hiç kafanıza takmayın bu konuyu bence içiniz rahat olsun banada bağırsakta parlaklık görüyorum dedi bı doktor ama bunun için kesin birşey diyemem kanaman oldu mu hiç dedi hiç olmadı açıkçası genelde bebek kan yutunca oluyormuş sanırım öyle duydum ne kadar doğru bilemem perinatolojiye yönlendirildim ordaki doktor çok güzel ilgilendi çok detaylı baktı her hangi bir sorun görmüyorum ben bu bebekte dedi geçici olduğunu hatta makinalardan kaynaklı böyle bişey gördüklerini de söylüyorlar sonraki muayenelerimde de herhangi bir sıkıntı yok denildi zaten doğumuma az kaldı 36+5 oldum pazartesi gidip sezeryan günü alacağım Rabbim sizede hayırlı doğumlar nasip etsin içiniz rahat olsun hiç kafanıza takmayın bunlar hemen hemen herkese söylenen şeyler ve geçici oluyor genelde :heart:

1 Beğeni

Tabi haber vermeye çalışırım ama kötü düşünmeyin :rose:

1 Beğeni

O kadar çok var ki çevremde doktorların sendromlu dediği ama sağlıklı olan bebekler zaten test normal çıkmış ben ikili test bile yaptırmadım doktorum burun kemerine ve ense kalınlığına baktı burun kemeri varsa gerisine gerek bile yok ense kalınlığı da bazen genetik olabiliyor dedi bağırsak parlaklığı ile ilgili bir şey söylemedi bence başka bir doktora daha gidin sırf para için test yaptırmak isteyen doktorlar da var maalesef

1 Beğeni

Senin bebeğinede mi dediler ve geçti mi ?

1 Beğeni

İnşallah biraz olsun içimi rahatlattığınız için çok sağolun umarım benimde benim gibi olan tüm annelerinkide geçer Allah kimseye dermansız dertler vermesin :relieved:

1 Beğeni

Açıkçası banada biraz öyle geldi ama değer mi mutlu girdiğim odadan ağlayarak çıktım resmen birde nıpt testinden başka seçenek sunmadığı için düşündürdü.

1 Beğeni

Bana down sendromlu riski yuksek dediler. Kalbinde parlaklik var dediler. Yarik damaga benziyor dediler. Şimdi cok şükür son kontorilde de 4D ile baktilar yarik damak yok pozisyonala alakaliymis. Kalbinde son kontrolde parlaklık yok dediler. Cok sukur daha doğmadım ama insallah hicbirsey yoktur.

1 Beğeni

Bize de dediler bağırsak parlaklığı var diye ama doktor şu şekilde dedi hamilelik başında kanaman oldu mu diye sordu evet demiştim vardı 2 defa . Amniyon sıvısına kan karışması spnucu olabiliyormuş bu durum . Yani yanında bir başka sempton daha olsa buna diyebiliriz dedi down sendromu diye . Şimdi 26.haftalığız son doktora gittiğimde tekrar baktırdım bağırsaklardaki parlaklık gitmiş herşey Allahtan sen içini iyi tut

1 Beğeni

Merhaba hangi hastaneye gidiyosunuz yada hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama ankaradaysaniz gazi uni. gitmenizi tavsiye ederim 14.haftamda cvs yaptirdim yani bebegimin eşinden sivi aldirdim nipt testi gibi bi cok testi cok uygun fiyatlarda yapiliyo normal sartlarda disarda bi labaratuvarda yada ozel hastanede yaptirmaya kalksak 30 -40 bin lira gibi mevlalari bulabiliyo bilginiz olsun

1 Beğeni

İnşallah her şey normaldir. Doğum yaptığında yaz olur mu bizim de içimizi rahatlat :pray:

1 Beğeni

Bana hiç sormadı ki kanamam olmadı ama hiç kan yutmasından kaynaklanabilir demedi direk ds olabilir dedi ilk hamileliğim tecrübem yok bayan doktor tercih etseydim belki biraz daha duygulu olurdu doktor seçimi o kadar önemliymiş ki anlamış oldum eğer 2. Gittiğim doktora gitmeseydim psikolojikmen bitmiştim 4 lü test yapalım olmadı detaylı ultrason yaparız erkenden dedi biraz olsun içime su serpti tek başına bağırsak parlaklığı yetersiz ds denmesi için dedi. testin sonucunu bekliyorum işte yarın çıkar muhtemelen umarım düşüktür ihtimali

Manisa’da oturuyorum ben, doktorum nıpt’ın Ankara’ya kargoyla gönderildiğini söylemişti ama 12 bin TLymiş burda o yüzden yaptırmak istemedik bakalım detaylı ultrason yetersiz olursa mecburen yaptırıcam en azından kendimi hazırlarım öyle bir durum varsada inşallah yoktur. :pray: