Merhabalar, 16+3 dün bebeğimi görmeye gittik doktor ultrasonda bakarken kafama takılan bir konu var bebekte bağırsak parlaklığı var down sendromlu olabilir dedi o kadar üzüldüm ki 2 Li test yaptığımızda ds ihtimali 10 binde bir çok düşük çıkmıştı. Doktorum nıpt testi önerdi onu yaptıracak gücümüzde yok hadi bir şekilde yaptırdık benim Allah’ın verdiği canı aldırma gibi bir düşüncem yok çok korkuyorum lütfen bu durumu yaşayıp doğum yapan varsa bebeği nasıl bilgilendirme yapabilir mi?
Çok gördum çok duydum bu şekilde söylenip sonradan sağlikli doğan hiç kendini strese sokma sonradan geçiyor Allah’ın izniyle
Ay inşallah forumlara baktım hiç bu konu yok tek bende olduğunu zannetmiştim çok teşekkür ederim
Arama kısmına bağırsak parlaklığı yazın, çok fazla bununla ilgili konu açıldı
Nipt test için geç bir haftadasınız sonuçlarının doğru çıkmama ihtimali de olur ben yaptırmanızı tavsiye etmem sadece perinatoloğa yönlendirebilir doktorunuz onların cihazları daha ayrıntılı gelişmiş baktıkları için ordan bi muayene randevu oluşturup bide orda baktırmanızı tavsiye ederim. Böyle şeylerde çok yanılmalar olabiliyor. İçinizi ferah tutun
Nipt testi 10. Haftadan itibaren her haftada yapılabiliyor, detaylidan sonra çok yaptıran oluyor öyle demişlerdi bana, bende 11. Haftada yaptırdım
Bende 10.haftada yaptırdım ama birisi e ideali 10 11 arası ondan sonra testteki yanılma payı artıyo gibi bişiler yazmıştı sanki o yüzden dedim.
Başka doktordan hemen randevu aldım 4 lü tarama yapalım o bizi biraz rahatlatır dedi sonucunu bekliyoruz sonuca göre perinatoloğa yönlendireceğini söyledi detaylı ultrason için de haftam yetersiz olduğu için 19. Hafta gibi aciliyet belirtip yaptırabiliriz dedi beklemem gerek 2 hafta ama ben 1 gün bile düşünmeden edemiyorum doktorum taşa söylermiş gibi söyledi ds olabilir diye kan yutmasından falan hiç bahsetmedi
Bazı doktorlar çok düşüncesiz ve gaddar olabiliyor. Herşey ihtimaller üzerine zaten 2 hafta sonra hiçbişeyi çıkmicak ve sen 2 hafta kendini üzdüğün için bile üzüleceksin. Üzülme ve kafana takma bebek herşeyi hissediyor gerçekten kafanı dağıt farklı şeylerle meşgul ol aklına getirme akışına bırak Allah herşeyin hayırlısını versin inşallah
Yok canım genelde herkes başta yaptırmıyor detaylida mesela doktor birşey görüyor diyelim genelde öyle daha çok giden oluyor, başta sıkıntı yokken yaptiran çok az insandır emin ol…Teknik boyutunu bilemem ama ilerleyen haftalarda sonucun yanılma payı olacağını da düşünmüyorum açıkçası mantıken…Merve bilmiyorum ama ben birşey olduğunu düşünmüyorum doktorlar haklısın direk söylüyor malesef bizimde duygular tavan ve çok etkiliyor en küçük şey bile.Ama içini ferah tut ben burada risk cikanlarda bile sağlıklı doğum yapan çok gördüm, okudum…Detayliyi bekle bence derim, iyi bir profesöre git araştır derim içini ferah tut
Zaten pahalı bi test 12 binmiş pozitif çıktığında aldırmayı asla düşünmüyorum her türlü ben bebeğimi doğurucam o yüzden gerek duymadım yani eğer detaylıda da anlayamazsak belki en azından bebeğimin durumunu bilerek bekliyim diye yaptırabilirim
Evet bebek hissetmiş gibiydi bakın görüntüsünü yükleyebilirsem göstericem size hatta doktor dedi ki anne dışarda üzülüyor bebek içerde dedi çok şaşırdım görüntüyü görünce
Bağırsak parlaklığı tek başına birşey ifade etmiyor, zaten ikili testte ense kalınlığı, nazal kemiği falan sıkıntılı olsa söylerlerdi size…Bebekler bizim duygu ve değişimlerimizi hissediyor siz o an öyle tepki verince o da hissetmiştir yoksa başka birşey yoktur altında doktor da çok garipmis bu arada…Benim bebekte böyleydi bu arada eli hep başındaydı detaylida yüzü çok asıktı, ben başka bir sebepten dolayı ağlayarak girmistim çünkü bebekte aşırı ciddi ve mutsuz duruyordu …Kötü dusunme derim ben birşey olduğunu sanmıyorum bak yine diyorum sen yazacaksın buraya birşey çıkmadı diye
Çok doğru söylüyorsunuz belki de takmamalıyım ama ihtimali bile çok kötü 2. Gittiğim doktor biraz rahatlattı kan yutmuş olabilir diye ama bundan bir şey olmaz her şey çok normal de diyemeyiz dedi inşallah 4 lü testim iyi çıkar tek ümidim şuanlık o
Ay inşallah canımmm ne kadar güzel konuştun çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için böyle bi durumla tanışmış olmak istemezdim ama çok memnun oldum Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin
Sen zaten sonuç ne olursa olsun bebeğinden vazgeçmeyeceğini söylüyorsun başta kendin tevekkül ediyorsun bizde böyle insanlara inan gıpta ile bakıyoruz…Allah’ta zaten karşılığını fazlası ile verecektir ve yine diyorum birşey çıkmayacak inşallah sende bizi etiketle buraya tekrar konuşalım, inşallah sende sağlıkla hayırla kucagina alırsın Allah herkesin yardımcısı olsun, daha rahme düşer düşmez annelik duygusu bizlerde başladı şimdi böyleyiz daha ilerde inşallah layıkıyla yapabiliriz
Çok teşekkür ederim sonuçlanır sonuçlanmaz yazıcam sağlıkla kal
Canim kötü dusunme içini ferah tut. Benjm ikili testtim yuksek riskli cikti. Nipt testti yaptik. Üclü de riskli cikti ölçümler normal olması. Kalbimden parlaklik var dediler yarik damak olabilir dendi. Baska doktor baska cihaz böyle birşey yok dendi. Cihaz pozisyon doktor fark ediyor. Baska bir doktora danişabilir misiniz ?