32. Haftalık bebek kilosu hakkında

Merhaba güzel anneler :cherry_blossom:

32+1 gebeyim. Bugün ultrasyon muayenesi vardı ve detaylı bir şekilde muayene olduk. Bebeğimin her şeyi normal düzeyde fakat kilosu; 1.561 kg doktor kilosu düşük dedi. İster istemez bir anne adayı olarak çok üzüldüm. Diğer değerlerinde herhangi bir anormallik yok. Kilosu için iki hafta sonra tekrar ultrasyona gireceğim ve bebek kilo alıyor mu bakılacak. Aranız da bu durumu yaşayan var mı ? Bebeğiniz doğuma kadar ne kadar kilo aldı ? Benim doğumum için doktor 3 Aralıktan itibaren her an doğum yapabilirsin dedi ve bebek şu an dönmüş durumda yani doğum pozisyonunda. Pozitif yazılarınızı bekliyorum… :hatching_chick: Bu süreçte neler yapabilirim tecrübelerinizden de yararlanmak isterim. (İlk gebeliğim.)

Merhabalar , benim bebegimdede 2-3 hafta gerilik var dendi sonradan toparlandi , ama bebegimin kilosu yinede normal degerin altinda.ultrason vs yapildi plazenta, kan akisi vs hersey yolundaydi bir sebeb bulamadilar

1 Beğeni

İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. :folded_hands:t2: Genetik olabilir bilemiyorum bizim için de bir şey demediler. Ben 40 kg ile hamile kaldım bu sürece kadar toplam da 9 kg aldım. Yani bende hep çok zayıf biriydim. Minyon bir yapım var. Doktorum benim kilo artışıma iyi dedi gebelikte çok kilo alımını zaten önermiyoruz demişti. Ve doktorumuz aynı zaman da şunu da eklemişti siz minyon yapıdasınız kilonuz belli ve bebeğiniz de gen olarak size çektiyse muhtemelen düşük kilo da ve minyon bir bebek olacak demişti ama tabi ben kendi kendime bi 1.700 kg civarı olmuştur diye düşünmüştüm ama düşündüğüm gibi olmadı. Bu arada ben yurt dışında yaşıyorum buranın süreçleri ile doktorların tıbben yorumları çok daha farklı oluyor Türkiyeye göre. Şu iki hafta da umarım bebeğimin kilosu sorunsuz denilecek seviyeye gelir ve içim rahat eder. Sizler için de dua edeceğim sizin için de her şey sağlıkla ilerlesin inşallah. :folded_hands:t2:

Yani ben 1900 gram doğmuşum her bebekte 3000 üzeri doğmaz ha bebeğe kilo aldıran şeylerden yemeye çalış ama genetikte olabilir

1 Beğeni

Tabi ki her bebek illa 3 kg ya da üstü doğacak diye bir şey yok. Allah’ın izniyle daha doğumumuza var o zamana kadar inşallah kilo alımı yerinde olur. :folded_hands:t2:

Peki sizce bu süreçte bebeğe kilo aldırıcı ne gibi şeyler tüketebilirim ve neler yapabilirim ?

İnşallah hepimiz kasasiz belasiz aliriz kucaklarimiza. Aynisini Bendede soyledi Doktor Ben kendim de minyonum doktorum ona bagladi. Ben almanyada yasiyorum buarada.

Çok kafana takma belirli bir sebeb yoksa genetiktir :face_holding_back_tears: yoksa benim gibi geceleri uyuysmasin dusunmekten.

Benim diger randevum pazartesi Metal ediyorum ne kadar Kilo Aldi

:folded_hands:t2: dualarimdasiniz sizde, insallah

1 Beğeni

Bende Fransa da yaşıyorum. Doktor bana da endişe edeceğim bir şey söylemedi ama sonuç olarak doğuma kadar sıkı takibe alındım. Tabi bir de önümde iki hafta var 17 Kasım da yarım gün hastane de yatışım olacak ve ultrason idrar, kan, tansiyon gibi tahliller yapılacak sonrasında tabi ultrason da bebeğe tekrar bakılacak bu iki hafta da bebek ne kadar kilo almış diye. Yani ne yapacağımı da bilemiyorum açıkçası… Ultrasyondan çıkınca istemsizce ağladım biraz üzüldüm şu an için kafam da sadece bu var. Stres de yapmak istemiyorum bebeğim de etkilensin istemiyorum ama elimde de değil doğal olarak. Dua edip elimden geleni yapacağım artık gerisi taktir ilahi… :folded_hands:t2:

Avokado,muz, kasar ,protein agirlikli beslendim ben

1 Beğeni

Anladım. Bende biraz araştırdım dediğiniz gibi bu besinler ağırlıklı yazılmış yarından itibaren bende elimden geleni yapacağım. Hepimiz için güzel ve sağlıklı bir süreç olsun sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi her şey dilediğiniz gibi olsun. :folded_hands:t2:

1 Beğeni

İyi olur insallah icini ferah tut. Ayy bende senin gibi cok agladim Doktor Baba gelisim geriligi var dediginde, sonra hastaneye gitik tekrardan baktirmaya. Bebek kücük sen kendıne çok buyuk degilsin zaten demisti bana.

Benimde Pazartesi tekrardan kontroll edecekler , bebisi erken getirme durumuna karsi. Allahım kasasız belasiz atlatir bu sureci ustumuzden insallah . Konusmak istediginde bana yazabilirsin, ayni surecten gectim senle

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim desteğiniz için :folded_hands:t2:

Şu an kaç haftalıksınız ? Bir de bebeği erken getirme sürecini anlayamadım çok özür dilerim ama biraz açabilir misiniz ?

Bu arada diğer tüm değerleriniz nasıldı ? Tek sorun bebeğin kilosu muydu ? Ve anladığım kadarıyla şu an için kilo sorununuz yok her şey yolunda… (Ki inşallah öyledir. :folded_hands:t2:)

Benim bebegin 34.haftada 2113 gramdi ondan sonra daha doktora gitmedim. Tansyonum ve sekerim var ve ona da bagliyorlar biraz kücük olmasini. Sorun karin cevresinin geriden gelmesi iste, degerlerim orta normun altinda.

Bebegi erken getirme dusunceside tansyon, sekere bakilacak( genel duruma) iyse hersey 40. haftaya kadar bekleticekler.

1 Beğeni

Anladım sizin kişisel sorunlarınız nedeniyle takibe alındınız biraz da bebeğin geriden gelmesi. Sizin tansiyon ve şeker sebebiyle de bebek geriden geliyor olabilir tabi ki bunun en iyi cevaplarını doktorlar verir. Benimki de benim minyon olmam ve kilolu olmamam sebebi ile görülüyor şu an bende yeni takibe alındım. Bakalım sürecimiz nasıl olacak.

Şu an için iyi olmanıza sevindim umarım sizin de sağlığınız bebeğinizin de sağlığı yerinde olur ve bebeğiniz sağlıkla vaktinde gelir. :folded_hands:t2:

Ben iki hafta sonra kontrole gittikten sonra size haber veririm kilo durumunu. Güzel haberler verelim birbirimize. :heart:

1 Beğeni

Özelden yazamadim sana. Bende Pazartesi insallah iyi haberler veririm sana​:heart:

1 Beğeni

Aaa öyle mi ? Ben uygulamayı kullanmayı çok da net bilmiyorum eğer o özellik kapalıysa açacağım. Şimdi ayarlarıma bakıyorum. :smiling_face_with_three_hearts:

Şöyle bişey var o cihaz net bir rakam vermez doktor da zaten bunu size söyler doğumdan bir gün önce 3300 demsiti ultrason ile 38+5 de doğum yaptım bı oldu ki 2650 o yüzden net rakam vermez eksik veya fazla söyleniyor ben de çok şaşırmıştım takilmauin yani

2 Beğeni

Bu haftalardan sonra kilo alımı cok hızlı oluyor, içinizi ferah tutun.

1 Beğeni

Öyle mi ? Bunu bilmiyordum. Tabi doktor da böyle bir şey demedi. Umarım eksik ölçüm yapmıştır da bunun daha altı değildir. Doğum yapan anneler şunu söylemişti doğumdan önce ki ultrason kilosu ile aynı değil doğduktan sonra tartılıyor ve o şiş durumu su durumu bebekten gidiyor Buda çok yanıltıcı ölçümlere sebep oluyor demişti. Şu an takipteyim zaten iki hafta sonra tekrar ultrasona gireceğim o zaman bebeğin kilo alımı çok önemli dedi doktor. Umarım kilo alımı olur çok endişe duyuyorum istemsizce.

Yani düşünün ki 650 Gr fark vardı

2 Beğeni

Aslında çok ciddi bir fark. Peki doktorlar nasıl bunu öngöremiyor. Yani kendi durumum için diyorum bana net ölçüm verdi ve kesin olarak bebeğin kilosu düşük takip etmemiz gerekiyor dedi.