32. Haftalık bebek kilosu hakkında

Hiç endişe etmeyin Allah’ın izni ile daha haftaniz var ultrasonda net rakamlar söylenmez özellikle sorun doktorunuza yüzde yüz bir rakam yok farklı şeyler olmadığı sürece şişlik derken de tam kg 2700 şişliği inince 2650 oldu çok şaşırmıştım açıkçası doktor da bana çok iyi kilosu diyodu ama net değil bunlar bilginiz olsun da derdi

1 Beğeni

Yani şöyle belli hafyalar da olması gerkene kiloya göre takip ediyorlar onlar değil kimse net bir rakam söyleyemez düşünsenize kaskatı bir yağ tabakasından onun arkasında bir canlıyı gormeey calisiyor ne kadar doğru olabilir bunu ben kendim söylemiyorum doktorum söyledi çok şükür sağlıklı olduktan sonra sknti olmadı

1 Beğeni

Ben Fransa da yaşıyorum. Burada çok fazla irdeleniyor her şey yani en ufak durumlar her ihtimaller olmuşçasına müdahale ediliyor bunun da etki ettiğini düşünüyorum. Bu tabi ki bir yerde çok güzel bir şey. İki hafta neyi değiştirir bilemiyorum ilk gebeliğim biraz da tecrübesizlik var. İki hafta artık elimden gelenin fazlasını yapacağım. Şu an 32+1’deyiz Allahın izniyle daha doğuma iki ay kadar süremiz var. O zamana kadar kilo alımı iyi olur diye düşünüyorum. Yine de taktir ilahi bolca dua edeceğim. :folded_hands:t2:

Siz yemenizd dikkat edin yumurta kuruyemiş birde yeşil mercimek bol tüketin farkı göreceksiniz hoş ben çalışıyordum ne yemek verilirse onu yiyordum özel birsey yapmamistim

1 Beğeni

İnanın hiç ama hiç canınızı sıkacağınz bir durum yok almaya devam ediyorsa skntinyok rakamlara takılmayın Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin benim de ilk gebeliğim şimdi üç aylık olduk

1 Beğeni

Haklısınız tabi ki. Bizim de diğer durumları gayet iyi çok şükür bu konuya çok sevindim açıkçası. Tek sorunu şu an için kilosu. Onun dışında ki durumlar için gayet iyi dedi. Kilo alımı normal düzeyde olursa doğuma kader bu yakın takip yapılmayacak rutin kontrollerim devam edecek.

1 Beğeni

Aynen bunu soylemeyi unutum ultrasonun -+ ölcümleri var 100% degil

1 Beğeni

Anladım. Ben bunu bilmiyordum yanılma payları yüzde kaç bilemiyorum aşağı yukarı rakamlar. Bunun için tek diyeceğim umarım eksik ölçüm olmuştur da kilosu daha fazladır aslında :joy:

Gerçekten mi … Umarım çok hızlı bir kilo alımı olur da bu sıkı takip durumundan çıkmış oluruz. Çünkü bu sıkı takip tahliller ve olması gereken kontroller dışında fazlasıyla hastane de olmak da insanı çok geriyor açıkçası endişe duyuyor insan. Son aylar bir de kavuşmaya da çok az kaldı. Tek istediğim tüm anne adaylarının sağlıkla bebeklerini kucaklarına almaları. Çünkü anne adayları en ufak bir durumda hemen etkilenebiliyor bunu hiç bir annenin yaşamasını istemem açıkçası.

1 Beğeni

Her sabah bu süreye kadar iki haşlanmış yumurta çok net yedim. Diğer saydıklarınız için de yarından itibaren üzerine yüklenerek yapacağım. Çünkü bu sürece kadar kuruyemiş ilk aylar haricinde (4 aya kadar hariç) yemedim. Sanırım yeşil mercimek de bir yıldır yemiyorum. :joy: Hiç yalan söylemeye gerek yok.

27 Ağustos da ultrasona girdim o zaman 520 gr demişti doktor. Şimdi bugün girdim ultrasona 1.561 kg olmuş. Burada 1. Trimester de bir kere 2. Tremester de bir kere ve son olarak 3. Trimester de bir kere olmak şartıyla toplam da üç kere ultrasona giriyorsun. Onun dışında ultrason için bir komplikasyon gelişmesi gerekiyor. Benim iki Trimester arası bu kadar kilo almış işte.

Bizim Burdada sigorta 3. tanesini karisliyor fakat bebekte gelisim geriligi vs oldugunda doktorlar bende Herzaman yapti ultrason sizde niye yapilmiyor

1 Beğeni

Burada sistem bu şekilde. Bende de sigorta var. Şu an ben devlete gidiyorum her şeyim ücretsiz bir şekilde karşılanıyor. Bu süreye kadar ekstra bir ultrason olması için bir sebep olmadı ve bu yüzden hiç gitmedim kontrollerim dışında. Bugün ekstra olarak takibim çıktı. İki hafta sonra işte tekrar ultrason olacak yine gittiğim hastane de ücretsiz olarak karşılanacak. Ama şu an için hamile olduğumdan dolayı burada yaptırdığım her işlem devlet özel farketmeksizin ücretsiz.

Ben 31 haftalıkken 1500 kilosu demişti gayet normal demişti kilosu yerinde demişti

1 Beğeni

Gerçekten mi ? Peki şu an nasılsınız ? Bebeğin kilo alımı nasıl devam ediyor ?

Seni çok iyi anlıyorum öncelikle sakın kendini üzme

Pozitif olmaya çalış , benim bebeğimde önden gidiyor bende korktum kaç gündür onunla uğraşıyorum

Perinatolojiye gittim , hani her bebek kendine özgü demek istiyorum doktor herhangi bir şey yok dedi lakin tombik olursa en fazla doğum şeklini belirler dedi . Sezaryan olur dedi

Fazla tombik olursa diye bende baya kaygılandım bir sorun mu var diye ama eşim tombik olmuş bende öyle muhtemelen bebeğim de o yüzden iri olacak genetik olarak yatkınlık olabilir

Pazartesi tekrar gideceğim açlık tokluk şekerine bakacak ona göre sürece devam edecek

Genel olarak önerim canını sıkma

Ben mesala iyi mi yaptım yada ben böyle yaptım diye mi bebeğim kilosu fazla dediler bilmiyorum ama günde sabah 1 yarım kahve fincanı pekmez ev yapımı limon sıkıp içtim üstüne ekmeği azaltarak max seviyede mümkün olduğunca protein yumurta yoğurt vs yani paslayarak her şeyi yemeye çalıştım. Bir süre keyif vs almıyordum yemekten ama sırf bebek iyi olsun diye yiyordum

Dışardan çok fazla yemedim sadece balık yedim oda kendim yapamadığım için

Meyve çok yedim şeker sorunun yoksa

Süt içtim tabi bunları yerken süreçte gaz sorunu vs yaşadım ama böyle yaptım şuan 35 hafta içindeyiz . İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız ama dediğim gibi bebek senden çok etkileniyor o yüzden mutlu ve motivasyonu yüksek tutmaya çalış :hibiscus::heart:

1 Beğeni

Desteğiniz için çok teşekkür ederim. :folded_hands:t2::heart:

Tabi ister istemez çok üzüldüm yeteri kadar beslenemedim mi acaba diye düşündüm kendimi suçladım bunlar çok normal aklıma bir sürü şey geldi yani araştırmalar yaptım sordum soruşturdum hesabı.

Ama bende zayıf minyon yapıdayım annemde beni 2.500 kg da doğum yapmış kız kardeşim de 2.750 kg doğmuştu mesela. Doğuma da Alladın izniyle 8 hafta kadar kaldı işte bu süreçte ne kadar kilo alır bebeğim bilemiyorum. Eğer kilo almazsa da ne olacak diye de düşünüyorum. İki hafta sonra bende doktora gideceğim ve tüm gün hastane de olup tahliller yapılacak bebeğe tekrar bakılacak. Çok dua ediyorum bilmiyorum kendimi de üzmemeye çalışıyorum ama

1 Beğeni