20 haftalık hamilelik'te Ayak şismesi

20 haftalık gebeyim ayaklarım gözle görülür bir şekilde şiş bu durum şu an için normal mi ?

@Aliyar.2024 Mucize anne topluluğumuza hoş geldin canım​:ribbon:

Ödemden dolayı şişmiş canım ,gün içinde 2,3 litre su içmeye çalış ve fazla ayakta durma

Kızlar 7 aylık hamileyım ayaklarım aşırı ödem olmuş çok agrıyo . Aşırı şişmiş balon gıbı resmen . Kımıde çok erken başlamış dıyo ödemin . Sızce normal mi ? Bide bu ödemlere careeeeee​:slightly_frowning_face:

Malesef benim de ayni az bi ayak ustu dursam hemen ayaklarim sisiyor bugun de cok ayak üstü durdum o yuzden ayaklarim suan balon gibi allahtan yukari kaldirip uzattigim zaman iniyor zaten doktor da indiği surece sikinti yok dedi

Ben de yeni 8.ayima girdim ama benim de 7.ayimda basladi sismeler

Ayniyim ewdekiler masaj yapmaktan bıkti.yoksa agridan duramiyorum ne yaptimsa çözüm olmadi. Buz aküsu koydum daha fena oldu

Bende 28 haftalık hamileyim canım daha bugün kontrolum vardı ayağımdaki şişliklerime çok normal dedi. Bacağımdaki şişliklerin daha önemli olduğunu söyledi. İdrar testi istedi idrarda protein kaçağı var mı yok mu bakalım dedi. Bir ay önce de istemişti o zaman temiz çıkmıştı ama bakalım yarın da yaptircam. Benimde enteresan bir şekilde sağ ayağım çok şişiyor. İki ayağım birbirinden o kadar farklı ki​:grin::grin:

Olabildigi kadar tuzsuz beslenmek bol su icmek ve dinlenmek gerekiyor

Ya tamamen tuzsuz da beslenemiyorjm cunku tansiyonum hamilelikte cok düştü su aralsr hep 8 5 falan cikiyor bu yuzden cok tuzsuz yersem cok duser diye korkuyorum

Suya da dikkat ediyorum olabildigince yani zaten yaz aylarina denk geldi 3 litreye yakin su içiyorum

Insallah iyle bir sey yoktur ama bildigim kadariyla kanda protein çıkarsa, tansiyon yuksek olursa , bir de ödem olursa 3 ü bir arada kötüymüş

Benim 35.haftada basladi ve asiri kotuydu cidden ozellikle geceleri gerim gerim geriliyordu tam sinir bozucu cokta bir care yok yuksekte tutarak yatmak

Doktorum yaz gebelerinde ödem olmasi normal demisti havadan dolayi. Benim diger gebeligimde 35 den sonra ayaklarim bir sismjsti esimin terlikleri zor oluyordu hatta o derece. Dogumdan 10 gun sonra falan ancak indi hatta. O gebeligimde yine yaza gelmisti. Dikkat ediyorsaniz ve yinede ayniysa yapacak bisey de yok artik. Saglikli dogumlar

Tansiyonum normal seyirde ilerliyo bakalım bir hafta olç dedi takip et dedi haftaya yine bakacağız.

Bana da bir arkadasim kaya tuzu onerdi. Onu kullaniyorum herseyde. Cok sukur sisligim hic olmadi

Bende de var ayaklarınizi yukarı kaldırın çok sallandirmayin. Tuzlu soğuk suda bekletin. Günde iki fincan ısırgan otu çayı için iyi gelir

Saglikli guxel dogumlarimiz olur insallah hepsi gecer dogumdan sonra :smiling_face_with_three_hearts:

Hadi insallah heo iyi sonuclar aliriz :smiling_face_with_three_hearts:

Benim de öyle şuan 33 haftadayim sanki biraz indi gibi

İnşallah canım Allah razı olsun