20 haftalık hamilelik'te Ayak şismesi

Suan bende 28.haftamdayim ahaklarim benimde sis tuza dikkat dedi doktor bide bol su ic dedi cok yorgun olmamaya calis dinlen dedi ufak yuruyusleride ihmal etme dedi

Benim ayaklarım şiş değil ama biraz ayakta kalınca agrıyor geceleri de iğne gibi batıyor zonkluyor. Buz aküsü koyuyorum biraz iyi geldi bugunde soguk suya koyacağım. Gün içinde ayak altına yastık koyup yukseltmekte faydalıymıs.

Bu aylarda şişmesi normal. Ilk gebeligimde son 3ayim yaza denl geldigi icin bende de cok oldu. Kolonya ile masaj yapin iyi geliyor.

Hamilelik sırasında ödem, yani vücuttaki sıvı birikimi, oldukça yaygın bir durumdur. Hamile kadınların çoğu, özellikle hamileliğin son dönemlerinde, ayaklarında, ayak bileklerinde, bacaklarında ve bazen ellerinde şişlik fark eder. Bu durumun birkaç nedeni vardır:

1. Hormonlar: Hamilelik sırasında artan hormon düzeyleri, vücutta sıvı tutulumunu artırabilir.
  2. Rahim Büyümesi: Gelişen rahim, pelvik bölgedeki büyük damarlara baskı yaparak kan akışını yavaşlatabilir ve bu da bacaklarda sıvı birikmesine neden olabilir.
  3. Kan Hacmi Artışı: Hamilelik sırasında vücudun kan hacmi artar, bu da damarların genişlemesine ve sıvı sızıntısına yol açabilir.

Ödemle başa çıkmak için bazı öneriler:

• Ayaklarınızı Yüksek Tutun: Otururken veya uzanırken ayaklarınızı yüksekte tutarak kan akışını artırabilirsiniz.
  • Bol Su İçin: Yeterli miktarda su içmek, vücudunuzun sıvı dengesini korumasına yardımcı olabilir.
  • Düzenli Egzersiz Yapın: Hafif yürüyüşler veya yüzme gibi düşük etkili egzersizler, kan dolaşımınızı artırabilir.
  • Dar Giysilerden Kaçının: Dar giysiler yerine, rahat ve gevşek giysiler tercih edin.
  • Tuz Tüketimini Sınırlayın: Fazla tuz tüketimi sıvı birikimini artırabilir, bu yüzden tuz alımını kontrol altında tutun.

Eğer ödem aniden ve şiddetli bir şekilde artarsa, özellikle yüzünüzde veya ellerinizde, bu durum preeklampsi gibi ciddi bir durumun belirtisi olabilir. Böyle bir durumda hemen doktorunuza başvurmalısınız.

Kızlar benim de ödem sandığım şişlikler meğerse gebelik zehirlenmesiymiş. Onunla birlikte protein kaçağı ve yüksek tansiyon çıktı Son bir hafta zehirlenme yaşayıp doğumdan sonra 3 gün hastanede yattık. Ödem ve zehirlenme olayına dikkat edin doktorunuza soyleyin. Bende ödem sanmıştım. Allah’tan çocuğuma birşey olmadı.

Benımde sol ayağım daha çok şişiyo . Dünden berıde ıkı elimin bilekleri çok agrıyo bu normal mı acaba ?

İnsanları onemseme aynı durumdayiz bende yedi buçuk aylık hamileyiim

Benim ödemim beşinci ayda başladı. Ara ara odaya geçip ayaklarımı yukarı dikiyorum örneğin yarım saate - bir saate bir. Beş dakika yetiyor

Ayaklarda şişlik bende de oluyor ama yüksek bı yere uzatinca gecmiyo aksine yürüyüş yaptığım zaman evde iş yaptigim da dolandıgim zaman daha iyi oluyo

Bende 6 aylık hamileyim bnimde ayaklarım cok şişiyo özellikle sol ayagım

Tahlillerim çıktı canım temiz çok şükür

Valla bende bi de bi arkadaşımda sağ ayakta var solda daha az. Kişiye göre değişiyor demek ki

Benim yürüyünce daha çok şişiyo

Benim de ayni sekilde hatta saglik ocagindaki ebe az yurumeye calis dedi ama gunluk rutin isler bile şişmesine neden oluyor

Aynen benim de genelde sol daha cok şişiyor

Epsom tuzu aktardan aldım oda rahatlatıyor ben soğuk suya 1 yemek kaşığı atıyorum ayaklarimi dinlenlendiyorum

Bunu bende denicem

Benim de aynı şekilde sol ayağım çok şişiyor parmaklarını oynatamiyorum ama sağ ayağım da fazla yok

Yürümek değil sabit.ayakta durmak beni çok yoruyor hem ağrı hem şişlik. Kızlar evde otururken bile şişiyor sıcaktan. Çok da şey yapmamak lazım biz hamisiz​:purple_heart::grin:

Aynen bu aralar zaten hic birsey yapmadan da şişiyor yapacak birsey yok gececek hepsi :smiling_face_with_three_hearts: