2 li tarama yaptırmak istemedim

Arkadaşlar bugün ikili tarama testini istemediğimi söyledim bir imza attık yani hayati bir tehlike olmadığı müddetce çocuğum ne olursa olsun benim evladım Bir şey fark etmeyecek aldırmayı düşünmüyorum Allah korusun Hepsini siz bu konuda ne düşünüyorsunuz açıkçası ben yüksek risk çıkarsa veya riski çıkarsa dokuz ay boyunca stres hem kendime hem karnındaki bebeği aynı zamanda bir çocuğum daha var ona o sitresi yaşatmak istemiyorum bilmekte istemiyorum açıkçası sizin fikirlerinizi de merak ediyorum

5 Beğeni

Yaptırmayanların veya yaptırmayın diyenlerin çoğu aynı düşünceden kaynaklı yaptırmıyor. Bir sorun olursa aldırmayacağım sonuçta diyerek ve dediğin gibi o stresi hamilelik boyunca çekmemek için. Yani anne olan sensin içine sinmeyen şeyi yaptırmaman gayet normal. Çoğunluk yaptırman gerektiğini söyler ama çokta duymamak lazım bazen :slight_smile: Sağlıkla gelsin inşallah bebek​:hugs:

3 Beğeni

Elbette sizin tercihiniz. Ama ben aksi yönde bir durum olursa hem kendimi hem aileyi bilgilendirmek, özel gereksinimlerini önden öğrenmek, evimizi, yaşantımızı ona göre önden düzenlemek için yaptırırdım.

Bir şey sormak istiyorum lütfen yanlış anlamayın zaten kabul edeceksiniz madem bilmemek neyi değiştirecek onu anlamadım. Niye stres olacaksınız? Her türlü kabul ederim diyenleri çoğu bu stresi yaşamak istemiyorum diyor burada ama her türlü kabul edecekleri durum neden stres yaratıyor onu anlamaya çalışıyorum.

Sağlıcakla gelsin her bebiş.:hatching_chick::sunflower:

3 Beğeni

Hamilelik biraz duygusal bir süreç ve gebelik sürecindeki yaşadığımız Üzüntü ve stres karınızdaki bebeğe de yansıyor ister istemez ve hormonlarınız bir anda farklılaştı için duygularınız eskisine göre çok daha fazla yaşayabiliyorsunuz daha fazla hissedebiliyorsunuz hamileyken İster istemez onu öğrenirsem belki de o üzüntüyü normal de yaşayacağından 2.03 kat fazla yaşayacağım bi bebeğim daha var Tabii ki de Allah korusun doğum sonrası da böyle bir şeyle karşılaşmak insanı muhakkak ki Üzer ama bence hamilelikte çok daha fazla Üzer yani şu an Yaptığım bir yumurtayı kocam daha hızlı yiyor diye bana kalmayacağı için neredeyse ağlayacak moddayım hamilelikte böyle bir şey işte maalesef en azından bu duygusallıktan çıkmam lazım Rabbim bütün çocuklarımıza korusun

2 Beğeni

Evet yorumun için teşekkür ederim Hepsi sağlıkla gelsin İnşallah :melting_face:

1 Beğeni

Biz bu testi gebeler olarak çok yanlış anlıyoruz ve bu teste duygusal yaklaşıyoruz aslında. Gebelikte yapılan hiç bir test “sizin bebeğiniz hastalıklı” diye net sonuç vermez. Ki zaten bu ikili testin amacı tam olarak şöyle : siz taşıyıcı mısınız ve bebek için hangi risk grubundasınız, risk grubundaysanız kaçlık risk grubundasınız. Amaç bu aslında, bazı doktorlar çocuk down sendromlu doğacak diye anneyi heba etmesi büyük kul hakkı. Sadece sizin riskinizin kaçlık seviyede olduğunu ölçüyor bu test. İnşallah anlatabilmişimdir :smiling_face: yaptırmasanızda sıkıntı yok, kalıtsal rahatsızlık yoksa kasmaya gerek diye düşünüyorum. Sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Evet aslında çok haklısınız gerçekten doktorların düşünmeden vermiş olduğu cevaplar neticesinde biz çok ETKİLENİYORUZ bir çok doktor böyle söylemiyor bu şekilde anlatmıyor direk anne karnından su y Aldırmaya yöneliyor o yüzden Yaptırmak istemiyorum mesela ben bugün doktoruma dedim ki hocam dedim ikili tarama testini Yapmak istemiyorum Ama hayati bir risk yaşıyorsam tabii ki yaparım fakat çocuğum ne olursa olsun benim kabulüm ha müdahale edebileceğim bir şey de varsa yine yaparım anne karnındayken müdahale edilebiliyorsa fakat müdahale ediliyorsa gerek yok dedim bana kullandığı cevap şuydu tamam o zaman kağıt imzala çocuğum özürlü de olsa ben onu doğurcam diye o kadar kötü hissettim ki o cümleyi söylemesinden kaynaklı üstüste özürlü de olsa özürlü de olsa doğacağım diye imza atacaksın yani Allah korusun sağlıkla gelsinler inşallah Allaha emanet

2 Beğeni

Çok ayıp etmiş ya öyle şey söylenir mi? Benim doktorum istersen yaptır dedi. Ki ben devlet hastanesine gidiyorum. Nerde olursa olsun bilinçli doktora denk gelmek gerçekten büyük nimet. Sizde üzülmeyin bebişiniz de üzülmesin. Sağlıkla kucağımıza alıcaz allahın izniyle :heart:

2 Beğeni

Kesinlikle bende aynı fikirdeyim bende yaptırmak istemiyorum her ne olursa olsun benim bebeğim benim nasibim Allah’tan gelen her şey nasibimizdir :palms_up_together::heart:

3 Beğeni

Bende yaptırmadım canım boşver hiç biseyi takma benim doktorum da yaptırmak istersen yaptır en azından doğum sendromlu ise aldirmak istersen yaptır bence dedi bende yok dedim yaptirmicam eğer anne karnında yapıla bilecek bişe varya tabiki yaptırayım dedim oda hayır yok bunu dogdukdan sonda bile yapa bilecek bişey yok dedi. Ozaman dedim yaptırmamim pek bı şeyi yok ben rabbim ne verirse başım ustune dedim. Bana kağıt falanda imzalatmadi doktorum. Organ taramasini yaptira bilirsin bende onu yaptıricam sonuçta en azından onda bı sıkıntı varsa doğumdan sonra hemen müdahale falan edile bilir. Rabbim herkesin evladını hayırlı bir evlat sağlıklı bir evlat nasip etsin canım :heart::heart: yaptıranlar kadar yaptırmayanlar da çok :blush: @Rojda

2 Beğeni

Ayni fikirdeyim ben yaptirdin riskli cikti genetige yonlendirdi ama keske yaptirmasydim

2 Beğeni

Bana dedi dovn sendromlu risktesin hemde yas riskide var her sekilde kabul ettim doktorun tavri degisti bana karsi ilgisi azaldi genetik teste yonlendirdi 10 milyar hemde dedim uc bes birswyde degik dedim sonra kivirdi yok ultrason degerleri ense kalinligu cok iyi cok guzel bunlar tm kesin degil sonra ilgisi azaldi ultrasonda bile cocuga duzgun bakmadi degistirecegin doktoru

1 Beğeni

Canim bilipte elinden birsey gelmeyecek cocuga mudahale edilemez ilac verilemez duzeltilemez ha ogrenince ne oluyor onden hazir oluyorsun gerekli bilgileri aliyirsun kendim sahsen asiri takintiliyim ona ragmen ikili testi yaptirdim riskli ciktim simdi genetik ve ucluyude yaptirsam hamikeligim azap gibi gececek ikilide riskli oldugumu ogrendigin an cocukta gerilmusti sirtini donmustu yani hemen etkileniyorlar ben hic birini yaptirmuycam bu saaten sonra sahsi fikrim takintiliyim cok cunku

2 Beğeni

Evet işte anlatmak istediğim bir şey bu yani çok teşekkür ederim ben ilk çocuğum da ikiyi taramanın ne olduğunu bilmediğim için yaptırmıştım öğrendiğim zaman hiç gerek yokmuş dedim yani evet belki hazırlıklı olmak gerekiyor ama bakın yine de stres oluyoruz ister istemez hormonlar etkiliyor bizi öğrendiğimiz zaman böyle rahatım mutluyum iyiyim karnımdaki de mutlu Bir sorun yok kaç tane çocuğum da olsa yaptırmayı düşünmem aldırmak isteyene de saygı duyarım ama ben aldırmam Allah da sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin :heart_hands::palms_up_together:t2:

3 Beğeni

Aynen canim olsun farkli dusunenler illaki olur doktorada dedim ben en ufak seyi takarim cocukta bende uzuluruz dedim allaha biraktim cumalarin yuzusuyu hurmetine saglikli gelsin butun bebisler amin

2 Beğeni

Ben yaptırdım ama ihtimali dahi olsa aldiracak değildim yaptıran da bu amacla yaptiriyorsa anne degildir:)

1 Beğeni

Burada kimsenin anneliğin sorgulamak bize düşmez. Ya da kimseye anne değildir demek falan hoş üslup değil. Sonuçta hepimiz çocuk yetiştiriyoruz. İyi insan olmaları için çabalıyoruz. Bizim fikrimize ters diye kimsenin anneliğine dil uzatmamalıyız.

2 Beğeni

Ben sadece merak etmiştim. Yukarıda da yazdım. Anlamaya çalışıyorum. Amacım kimseyi kırmak değil. Kabul edene de aldırana da saygım sonsuz. Herkesin kendi vicdanı. Allah hayırlı ve vicdanlı insanlar olup hayırlı ve vicdan sahibi evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin.

Sağlıkla gelsin bebekleriniz kucaklarınıza :sunflower:

5 Beğeni

Buda benim fikrim o zaman sende benim fikrime saygi duyacaksin ben boyle düşünüyorum senin de benim dusuncemi sorgulamaya gücün yetmez kimse engelli cocugunun olmasini istemez bile bile test sonucunda bu testler bildiginiz gibi yuzde yuz garantili bile degil ona ragmen ben bakamam ben yapamam diyen insan bana gore anne degildir size göre de annedir siz gidip oyle kadinlari tebrik edersiniz aferin dersiniz