2 li tarama testi düşünmeyenler!

Benim sıkıntılarım var normelde daha sık takip edilmesi gerkiyo gittim hastane böyle değil

Yaptır ama itibar etme​:rofl: çünkü bu test teşhis niteliği taşımıyo… yanılma payı çok fazla dünyada ortalama bindeğer belirlemişler bazı hastalıklar için onun altında çıkıyosa riskli diyolar ama dediğim gibi teşhis niteliği yok. bebeğinin sağlıklı olup olmadığını öğrenmek istiyosan nipt yaptır. Ben bebeğimi rahat rahat görmek için yaptırdım. 45dk 1 saat tam bilmiyorum eğey uzun sürdü normal muayenede azcık görebiliyosun ya parmakların varana kadar 1saat boyunca tektek herbiyerini doyasıya izleme imkanın oluyo​:heart:

2 Beğeni

images (12) Merhaba bu aşı hakkında ne düşünüyorsunuz? Tetonoz yaptırmadan direk 30. Haftada yaptırırsak daha sağlıklı olduğu söyleniyor. İçinde tetonoz difteri boğmaca var.

Evet bunu bi doktorda video olarak atmış Cansu hanım paylaşmıştı. Ebeye sordum yazdırıyorsun bunu alırsan yapıyorum dedi. Sağlık ocağındakiler sadece tetanoz+difteri

Sarilik aşisi hepatit b aşisidir tatanoz la ayni değildir taşiyici olan anneden bebeğe bulaşma ihtimali olur ama yaptirmak zoeunda degilsin zaten bebek dogdu zaman hepatit b asilari yapiliyo

Yaptir onuda zamani gecmis dedi :expressionless: gebelikte onuda yaptirmam sartmi

Bu aşi tetanoz difteri ve bogmacanin önlenmesi için yapilan bi aşi butun bu aşilar bebek dogdunda yapiliyor gebelikte bunun bi faydasi sağlanmiyor maalesef simdi yapsaniz bile bebek doğduğunda bütün bunlar yapiliyor zaten 4 yaşina kadar bagisikliklarini anne karninda öldürürsünüz ama kazandiramazsiniz tercih sizin yaptirmak isterseniz yaptirin

Hayir değil tetanoz gibi isteğe bağli buda dediğim gibi gebelikte bu asilarin hepsi bebek doğduğunda da yapilicak zaten

1 Beğeni

Doktor herssyi diyor zaten zamani gecmek uzere dedi korur benide heralde aynen cocuk dogunca zaten yapiliyormus uc doz halinde cok sagol

Sizin kaniniz vucudunuz bu ilaclara ne kadar korunursa o kadar bagisikliğinizda alişkanlik haline gelir ve daha düsük bi bagisikliniz olur maalesef

1 Beğeni

Cok tskr ederim​:rose:

Kendimce iyi bunyem dayanikliyim beslenmemde gwbelige nazaran iyi herseyi yiyebiliyorum sukur allaha sigindim tetanozda bi kararsiz kaldim iste :expressionless:

Tatnozla ilgili bi araştirma yapabilirsiniz yapanlarin bir kismi yapmasina rağmen zarar görmüş ama yaptirmayip doğumlar gerçekleşenlerde hicbir tehlike goz önünde bulunduramazsiniz çünkü yok yaptirip zarar goren gebelik cok ama yaptirmayip sağlikli dogum yapanlarda çok

Tercih size kalmiş birşeydir tabiki ama benim fikrim olmamasından yanadir ne kadar sağlıklı beslenirseniz o kadar saglikli dogumlar yaşarsiniz bunlarin asilarla karşilanmasi zorunluluğunu hicbir doktor söyleyemez

2 li 3lu 4lu taramalar şeker yuklemesi vs hiçbirini önermem cunku anne karninda engel saglayan bir bebeğe müdahale yapılmaz size tek tercih sunulur oda gebeliği sonlandirmaktir bu testlerin size yuzde 90 net sonuç dogru sonuç verdiğini soylemekte çok yanliş ultrasonlarla gebeliğin gelisim sureci takip edilir bunun yaninda ek size ilaclar vitaminler verilir toparlanir ama otizmli down senromlu bir bebeğe anne karninda tedavi imkansiz boyle bişey soz konusu bile olmaz şeker yuklemesine gelirsek acil giriş servisler gebe olduğunuzu belirtip tokluk şekerinizi parmakta ölçmek mümkün eger yüksek çikarsa gerekli takip yapilir ama o ilaci şurubu icmenize kesinlikle gerek yok ve bununla birlikte stresli gebelik yaşamak zorunda birakilmaniza hiç gerek yok her hastalık bir belirti verir tiroit şeker kolesterol bunlarin hepsi gebelikte berilirtiler verir zaten gereksiz yere yapilan testler sizi sitresten başka bir şeyere maruz birakmaz saglikli dogumlar dilerim herkese

6 Beğeni

Teşekkür ederim :cherry_blossom:

Tetenoz yaptirin bende 2 sene önce falan bi kaza sonucu olmustum aşı doktora dedim ama gene yaptirmami soyledi cunku dogum sirasinda kullanilar arac gereclerden sonra yapilmasini önerdi

İçimi rahatlatan bi yazı :rose:çok tesekkur ederim ne güzel anlatmışsınız

1 Beğeni