2 li tarama testi yaptırsam mı çok kararsızım , yaptırmayan yada düşünmeyen tecrubelerını yazabılır mı rıca etsem
Bence yaptır derim ben
Şahsen çok büyük iç rahatlığı ile gidip yüksek riskli gebelik sonucu alıp darmadağın olmuş bir anneyim. 35 yas üstü olduğum için ve kan değerimde yüksek çıktığı için amniyosentez önerdiler. Mecbur yaptıracağım. Inşallah temiz cikar. Yani eğer ne olursa olsun ben bakarım ben bakamazsam da ailem bakar bir sorun çıkarsa diye güvenceniz varsa yaptırmayın. Gelen Allah’tan. Ben sadece şeker yüklemesi yaptırmayacagim eğer ozamana kadar gidebilirsek. Eğer temiz çıkarsa da birdaha dogurursam asla yaptırmayacagim ikili test direk sadece üçlü test yaptiririm. Kimsenin bu dünyada bir garantisi yok. Ama içime kurt düşürdüler. Ultrasonda doktor masallahlar çekiyordu çok sağlıklı diye. Kan testini gorunce oda şok oldu. Insanı çocuktan sogutmaktan başka bir işe yaramiyor bu testler. Yani bende hem tetkiklere önem veriyorum hemde böyle üzücü olaylarda yikiliyorum. Ruh halim çok bozuk.
Eşim yaptırmak istemiyor ne gelırse Allahtan baş göz üstüne dıyor . Bende çok kararsızım Allah korusun olumsuz bısry çıksa nasıl karar vereceğim Allah kımseyı böyle bı karar vermek zorunda bırakmasın ama çok kararsızım napsam bılmıyorum
Bn yaptırdım yarın sonucu alcam yaptır bence
Aminiyosentezin risklerini anlattımi ayni zamanda bunun yerine fetal dna yaptirin yapmayin bunu bebeklerinize genel gelişiminde sikinti olmadi surece ben karşiyim 2 li testlere genel takip ultrason yoluyla sizin saglik durumunuz kan testleriyle ögrenilebiliyo sağlikçiyim ebeyim ama ben gebelik süresinde yapilan aşilara ve testlere karşiyim
Bu test bebeğin engelli olup olmadığını belirlemiyor arkadaşlar. Yaşınıza, kalıtsal hastalıklarınıza göre sadece hangi risk grubundasınız onu belirliyor
Canim.ayni fikirdeyim ayni seyleri yasiyorum banada dendi 34 yasindayim bende uclu ve detayliyi yaptirmiycam ikili taramada bendede ayni sonuc cikti rabbime sigindim ben takintikiyimda kendi fikrim bilmeyeyim daha iyi rabbim ne verirse kabulum
Tetanoz asisina fikrin nedir @Serapanne banada yaptirmayin deniyor dusuk riskimde vardi
Mikroorganizmalar içeriyor çünkü bu ne kadar netleştirilip gebelikte tehlikeli olduğu söylenmesede evet dogumlar bir kisminda ölü doğum düşük riski veriyor
Daha aciklayici anlatirmisin rica etsem simdi benjm ilk dogumumda yaptirdim tetanoz 11 sene gecti 10 sene gecince yaotirmak gerekiyormus her halukarda riski var senin fikrin nedir @Serapanne
Amniyosentez dusuk riskini tetikleyen bir test. Ultrason bulgularında ense kalınlığı burun kemigi olcumleri down sendromunu destekliyorsa o zaman Amniyosentez yapılması gerekiyor, ama sizin durumunuzda fetal dna nipt testi daha uygun daha kesin sonuc verir gibi dusunuyorum. Bence drunuzla tekrar gorusun, Amniyosentezin riskleri hakkında detaylı bilgi alın. İşin sonunda düşük olursa Allah korusun bebege kromozom testi yapılacak saglıklı cıkarsa ve Amniyosentez sonucunda dusuk olursa cok uzulur kendinizi suclarsınız. İkili üclü testler tanı koymuyor sadece ihtimal söylüyor, cevremizde de cok var riskli cıkıp saglıklı dogum yapanlar. Ultrason bulgularında normal gozuktuyse Allahın izniyle saglıklıdır ins.Bu testlerin gebelerin ruh saglıgını bozmaktan baska birseye yaramadıgını dusunuyorum sahsen… İkili üçlü tarama yaptıran biri yolun sonunda Amniyosentez önerilebilecegini ve gebeliğini sonlandırma kararını kendisinin vereceğini bastan bilerek kabul ederek bu testleri yaptırmalı diye dusunuyorum.
2019 ve 2022 yili arasinda çok kez denetime alindi ve genel olarak kaldırılması kararlaştırıldı ama niyeyse kaldirilmadi içeriainde bir çok agir ilaç bulunuyor bunlardan herhangi birine sizin veya bebeğin alerjisi olabilir bebeğe verdiği yan etkilerde ağirliğindan katkili bebek gelisiminde duraksama annede kan pihtilaşmasi ve ölü dogumla sonuçlaniyo bu aşilar cocuk dogduğunda 4 ile 6 yaş arasi yapilmasi çok daha uygundur ve dikat ederseniz kol agrisi ateş bulanti ishal kusma ve aşi yapilan bölgede kızarıklık olur
Gebelere tetanoz aşısının yapılma nedeni dogumda sezaryenda kullanılan arac gereclerden tetenoz bulasma riski diye biliyorum. Her ne kadar steril olsada aletler o riski almıyorlar. En ufak birsey enfekte edebilir, saatler belki dakikalar icinde beyin felci ve hayati risk teskil edebilir. Bence gebelik planlayan biri üç tam dozunu olmalı. Bazı asılar 2-5 veya 10 yıllık oluyor gerci… O zaman gebeyken ası olmak zorunda kalınmaz.
Benim penisiline alerjim var ilk gebelikte sikinti yasamadim ama bunda bilmiyirum @Serapanne yaptirmami dersi yaptirmasakta cok riski var deniyor ne zor is bu ya
İlk gebeligim ustunden 10 yil gecti yinede yaptirmalimiyim
Evet doğru ben gebelikten once oldum ve gebeliği o şekilde planladim hicbir gebeliğin de olmadım ve gebeliklerde yapilan her türlü aşiya karşiyim
Ben 12 sene oldu olali
Etkisi varmidir ilk gebeligimdeki tetonoz asisiniz hala yaptirmasam neolur @Serapanne
Gerek duymuyorum sizin kararınız tabiki